»

Tekmovanje do nič

Slo-Tech - Hekerji bodo v okviru konference Defcon 16 organizirali tekmovanje imenovano Race-to-Zero. Pravila so preprosta: tekmovalci bodo dobili vzorce zlonamerne kode, ki jo bodo nato poljubno modificirati (RCE, code obfuscation, uporaba packerjev/kripterjev/mutatorjev...) ter naložili na namenski portal, ki bo deloval podobno kakor npr. VirusTotal, torej različni AV programi bodo kodo skenirali. Tekmovanje bo razvrščeno na različne težavnostne stopnje, končni cilj pa je prelisičiti vse načine detekcije. Zmagovalcu pripada čast in slava ter večno sovraštvo s strani razvijalcev proti-virusnih programov.

3 komentarji

NEST.2007 se odvija

Polna dvorana

Slo-Tech - Po napornih pripravah čez teden se je včeraj odprl sedmi tradicionalni Slo-Tech lanparty, ki ga že nekaj časa poznamo pod imenom NEST. Prvi dan je potekal malce bolj mirno, uporabniki so kapljali v dvorano in se adaptirali na poletno klimo, odvilo se je nekaj predavanj in odigrala kakšna igra, zaspali pa smo ob projekciji filmov.

Danes se zadeve valijo naprej s polno paro. Prijazne tete kuharice so nas nahranile z zajtrkom in kosilom, tudi najbolj zaspani so že vstali, se prikazali izpod tušev in se lotili poslušanja predavanj ter tekmovanj v različnih igrah. Seveda ne manjka ostalih postranskih dejavnosti (delavnice, tekmovanja v hekanju in modificiranju ohišij, vožnja simulatorja formule 1, itd.). Manj aktivni geeki...

47 komentarjev

NEST.2007 (IV)

Slo-Tech - Malo novih podatkov o tem kaj se dogaja. Letos bomo nazaj uvedli overclockersko delavnico, zato vsi, ki vas tovrstno početje zanima, vabljeni.

Prostor je že 70 odstotno zaseden. Po potrebi lahko število mest trenutno še povečamo, zato se prijavite zdaj. Naslednji teden bo omejitev takšna kot je.

Za vse prisotne bomo ponovno organizirali tekmovanje iz sestavljanja in razstavljanja računalnika ter lotanja (česa točno naj zaenkrat ostane skrivnost).

Več podatkov

20 komentarjev

Nest.2007 (III)

Slo-Tech - Ker se veselo prijavljate na dogodek, bi vas želeli opozoriti, da je dvorana že 60 odstotno zasedena.

Še nekaj odgovorov na pogostejša vprašanja:
  • Alkohol je še vedno prepovedan. Če vas dobimo, letite ven.
  • Prostor je klimatiziran
  • Zagotovljena je varnostna služba
  • Do plaže imate 3 minute hoje -- s seboj vzemite kopalke
  • Ja, letos imamo majice. Precej njih
  • Tudi letos vas čaka kup brezplačne pijače, tako kot lani
  • Dokončen urnik skupaj s predavatelji bo znan takoj, ko dokončno ugotovimo koliko časa potrebujemo za izvedbo tekmovanj


Cena je malo višja kot prejšnja leta, vendar vsebuje HRANO. Za vstopnino torej dobite večerjo v petek, zajtrk, kosilo in večerjo v soboto ter zajtrk / kosilo v nedeljo. Če želite poleg tega tudi dostavo ... bo organizirana. Če ste pri volji in ste pripravljeni stopiti dva koraka do najbližje gostilne, tudi v redu. Cena je 25 EUR in bo taka tudi ostala.

PS. Med letošnjimi sponzorji imamo med drugim Intel

83 komentarjev

NEST.2007, prve informacije

Slo-Tech - Torej, NEST.2007 seveda bo. Lokacije vam zaenkrat še ne moremo izdati, vendar bo objavljena najkasneje v sredo. Obe lokaciji, ki sta na voljo, imata urejeno prezračevanje.

Letos več poudarka namenjamo predavanjem, kar boste lahko videli v nekaj dneh. Prijave bodo na voljo 1.7. ob 23:59:59. Do takrat bo znano vse.

Poleg standardnih tekmovanj v računalniških igrah (predlogi za dodatna tekmovanja ali ukinitev kakšnega objavljenega na team@slo-tech.com), letos ponovno organiziramo tekmovanje v modificiranju ohišij, sestavljanju računalnikov ter njihovem navijanju.

Organizirali bomo tudi CTF tekmovanje iz poznavanja računalniških sistemov, kjer si dve ekipi izbereta operacijski sistem in ga potem v omejenem časovnem obdobju zaščitita pred vdori ter potem skrbita, da sistem določeno časovno obdobje zanesljivo deluje -- ter poskusita onesposobiti sistem nasprotne ekipe. Podrobnosti sledijo.

Trenutni osnutek podatkov o dogodku je na voljo na naslovu:

148 komentarjev

TV prenosi računalniških iger v ZDA

Slo-Tech - Nekateri med vami, ki se bolj zanimajo za kiberkulturo in vse, kar je z njo povezano, najbrž veste, da je ta v nekaterih azijskih državah, predvsem Koreji in Japonski, bolj razvita kot pri nas. Virtualno in resnično življenje posameznika sta bolj povezana, zelo pa je uveljavljen tudi virtualni šport oz. tekmovanje v multiplayer igrah. Pri nas je to še vedno zadeva navdušencev, medtem ko Korejci slavijo zmagovalce kot mi nogometaše in košarkarje, prenose tekem pa spremljajo po televiziji. In enako bi se znalo počasi zgoditi tudi na drugi strani Luže, v Združenih državah Amerike. Televizijska postaja DirecTV bo namreč začela svojim gledalcem nuditi prenose največjih svetovnih turnirjev v računalniških igrah, prva med katerimi bosta in CPL Winter Finals in pa Championship Gaming Invitational, poroča slashdot.

Naslednje poletje vam POP TV prinaša NEST.2007 v živo. Komentiral bo Miran Ališič.

13 komentarjev

Masovni test grafičnih pospeševalcev.

Digit Life - Na Digit-Life so se potrudili in stestirali večino grafičnih pospeševalcev narejenih po letu 1999 in vse do danes. Spisek obsega kar 80 kartic, in se začne pri Rivi TNT2 Ultra, konča pa se seveda s trenutno najmočnejšima pospeševalcema: nVidinim GeForceom FX 5950 in ATIjevim Radeonom 9800XT.

Test je zelo obsežen, zato vsi, ki vas zanima kakšen napredek je industrija grafičnih kartic naredila v štirih letih, kar veselo na branje testa.

18 komentarjev

Ali je Rogljev uspeh prevara?

Jaz - Nekaj bralcev Slo-Techa me je napotilo na to Monitorjevo novico, ki govori o zadnjem dosežku Matjaža Roglja, ki je zmagal na SP v računalništvi v Riu de Janeiru. Avtor novice se sprašuje, ali je vse skupaj le prevara, oziroma preizkušanje budnosti slovenskih medijev (kar je bila novica o genetskih poskusih v inštitutu Jožefa Štefana pred leti). Moram priznati, da je nekaj vprašanj, ki jih postavlja kar zanimiv: recimo to, da o zmagi ni poročal noben drugi svetovni medij, da inštitut, ki organizira tekmovanje ne odgovarja na klice ali e-maile, da je spletna stran tekmovanja "v prenovi" do junija 2001 in tako naprej... Vseeno se mi zdi prezgodaj, da se potegnejo kakršnikoli zaključki, toda če gre za prevaro, je bila izpeljana zelo dobro!

8 komentarjev

Kako NE!! sestavljati računalnik

Jaz - Odličen članek o sestavljanju, oziroma nesestavljanju računalnikov, so pripravili pri HardwareCentral. Ob vsej debati o sestavljanju in modificiranju računal tule na slo-techovem forumu, se bo najbrž marsikak nadebudnež polotil svoje strojne opreme na lastno pest. Svetujem, da si pred morebitnim posegom v drobovje računalnika obvezno preberete tale zelo poučen članek. Seveda pa moram dodati: "vsi posegi so na lastno odgovornost!"

1 komentar