»

Google in Dish združujeta internet s televizijo

The Wall Street Journal - Google in drugi največji ameriški operater satelitske televizije Dish preizkušata novo storitev, poroča The Wall Street Journal, ki bo iskanje po spletu integrirala z iskanjem po TV-kanalih. Ta teče na TV set-top boxih (STB) z nameščenim Androidom.

Google in Dish želita uporabnikom ponuditi lažje iskanje in odkrivanje TV oddaj in vsebin z interneta, kjer je na prvem mestu seveda YouTube. STB bo dobavljal Dish, Google pa bo nanj namestil Android z Google TV. Tako želijo pobrisati ločnico med internetom in televizijo.

Podjetji sta v preteklosti že sodelovali. Pred dvema letoma sta zasnovali avtomatski sistem za nakup, prodajo, dostavo in merjenje televizijskih oglasov na satelitski televiziji. Google je tedaj dobil dostop do dela Dishevega oglasnega inventarja, medtem ko je Dish dobil realnejšo oceno števila gledalcev in spletno poročanje svojim oglaševalcem. To pot je eksperiment omejen na zelo majhen vzorec ljudi in ga lahko vsak trenutek ustavijo, podjetji pa uradnih komentarjev...

5 komentarjev

14-letnik na Poljskem preusmerjal tramvaje s TV daljincem

Telegraph News - Kot poroča britanski Telegraph, je 14-letnik v poljskem mestu Lodz ugotovil, da je mogoče lokalne tramvaje krmiliti s pomočjo predelanega TV daljinca.

Steve Bellovin iz Columbia University na svojem blogu piše, da je signalni sistem za krmiljenje tračnic zelo verjetno uporabljal IR signale, ki jih je mladenič očitno dekodiral, predelal daljinski TV upravljalnik in se pričel igrati s tramvaji.

IR signale sicer za upravljanje s prometno signalizacijo uporabljajo v številnih delih sveta. V nekaterih državah vozila na nujni vožnji uporabljajo napravo MIRT (Mobile Infrared Transmitter), s pomočjo katere vklapljajo zeleno luč na semaforju (na internetu se najdejo tudi načrti za izgradnjo lastne MIRT naprave).

Posledica igre so bile iztiritve štirih tramvajev, ranjenih pa je bilo 12 ljudi.

Opravičilo: novica je pomotoma govorila o vlakih. V resnici gre za tramvaje.

65 komentarjev

AMD najavil nova TV Wonderja

Daily Tech - AMD je najavil dva nova TV tunerja, in sicer TV Wonder 650 Combo PCIe in TV Wonder 600 USB. Pri prvem gre za PCIe 1x kartico, srce katere predstavlja video procesor Theater 650 Pro, nanj pa je mogoče sočasno priklopiti digitalni in analogni TV signal. Kot že samo ime drugega pove, gre za USB TV tuner, na katerega je možno priklopit le en signal. Oba nova TV Wonderja naj bi bila uradno predstavljena septembra.

Več o tem na Daily Tech-u

9 komentarjev

ATI TV Wonder USB 2.0

Viper's Lair - Na spletni strani ViperLair so si ogledali zunanji TV sprejemnik, namenjen sprejemanju TV signalov na računalniku. Gre za ATI TV Wonder USB 2.0, ki je še posebej priročen za uprabnike prenosnikov, odlikuje pa se tudi s hitrim prenosom po USB 2.0 standardu.

ATI-jev zunanji sprejemnik se lahko pohvali z odlično kakovostjo slike in enostavnostjo uporabe, na zgoraj omenjeni strani pa so pograjali visoko obremenitev sistemskega procesorja in (pre)velik električni adapter.

7 komentarjev

Test TV kartic

LMBA Tech - No, po nekaj testih grafičnih kartic ter predvsem matičnih plošč se prileže še kakšen drug test, kajne. Tokrat vam na LMBATech predstavljajo test štirih TV kartic in sicer: Hauppauge WinTV Go, Hauppauge WinTV USB, Leadtek WinFast TV2000XP Deluxe ter Pinnacle PCTV Pro. V kolikor kupujete novo TV kartico in se ne morete odločiti, katera si bo pridobila častno mesto v vašem računalniku, klik!

10 komentarjev

Samsung SyncMaster 151MP

Techware Labs - Na Techware Labs so si ogledali Samsungov LCD monitor, SyncMaster 151MP poimenovan. Stvarca ima zaslon z diagonalo 15", prikaže 1024*768 pik pri 85 Hz, zanimivo pa je tudi to, da si lahko omislite TV tuner, ki ga privijačite na zadnjo stran monitorja, priklopite anteno in voila! že imate televizijo, ki podpira tudi standard HDTV. Daljinec je ob tem seveda samoumneven[:D]. Test se nahaja tukaj.

0 komentarjev

Ati Radeon 8500 All in Wonder

Tom's Hardware - Kanadsko podjetje Ati je pred približno dvema mesecema predstavilo svojega novega aduta, Radeon 8500, ki temelji na čipu R200. Tako kot pri skoraj vsaki kartici doslej, je Ati tudi tukaj izdal All in Wonder verzijo. All in Wonder inačice kartic se ponašajo z vgrajenim TV-tunerjem ter ViVo modulom, ki omogoča TV izhod in TV vhod. Prva stvar, ki pade - vsaj meni - v oči, je frekvenca jedra, ki znaša 230 MHz in frekvenca pomnilnika - 190 MHz (380 DDR). Ati to znižanje frekvenc opravičuje z nižjo ceno kartice, kar posledično pomeni bolj privlačen nakup. Kljub temu, da so frekvence znižane, pa kartica za svojim hitrejšim bratom zaostaja "samo" za 15 %, kar jo postavi na nivo Geforcea 3 Ti 200. Klik!

3 komentarji