»

MPAA nastavlja limanice

Slashdot - MPAA (Motion Picture Association of America) postaja vedno domiselnejša v boju proti nelegalni distribuciji filmov. Tokrat je Media Defender, ki zanje običajno opravlja umazane posle, postavila kup lažnih spletnih stranih, kjer obljubljajo hiter in enostaven prenos vseh mogočih filmov in video posnetkov na enem mestu -- kričeč primer ja bila miivi.com. Vse skupaj je tako dovršeno, da se morate na stran registrirati in ob tem navesti cel kup osebnih podatkov (nihče ne pravi, da svojih), ponujajo pa celo programsko opremo, ki naj bi pospešila prenose s spleta. No, v resnici temeljito preišče vaše mape in javi stanje. Več.

19 komentarjev

Škoda povzročena zaradi ne-gledanja reklam višja od piratiziranja?

Heise - Pri Jupiter Research so naredili študijo navad uporabnikov video digitalnih snemalnih naprav. Nič kaj presenetljivo so prišli do zaključka, da 53% vseh uporablja svoje snemalnike zato, da se izognejo gledanju reklam. Če bodo vsi uporabniki tovrstnih naprav začeli postopati enako, bo to pomenilo 8 milijard zelencev škode. Dodatno jih skrbi, da tovrstne naprave ne povečujejo števila ur na dan pred televizijskimi zasloni.

Podobno študijo je lansko leto naredila MPAA - Motion Picture Association of America, ki se je sprva niso upali objaviti. Izguba filmske industrije zaradi piratizranja naj bi v lanskem letu znašala 6 milijard zelenih. Tokratna analiza je bila spremenjena zaradi utemeljenih kritik prejšnjih. Do sedaj se je namreč za vsako zaplenjeno nelegalno kopijo predvidevalo, da jih obstaja še sedem. Prav tako so se posvetili argumentu, da uporabniki, ki gledajo nekaj zastonj, tega v realnem svetu ne bi kupili.

Nemci so po drugi strani analizirali glasbeni del "tržišča"....

62 komentarjev

MPAA na pohodu

Slo-Tech - Kot ste verjetno opazili, je v zadnjem tednu svojo "mafijsko" pot končalo kar veliko število popularnih strani za izmenjavo datotek preko spletnega servisa BitTorrent, kot so na primer: Suprnova, TorrentBits, DVDRCore, Phoenix Torrents, Youceff Torrents ... Krivec za zaprtje je po vsej verjetnosti MPAA (Motion Picture Association of America), ki je prejšnji teden napovedala, da bo uvedla bolj krute sankcije proti upravljalcem BitTorrent strani, ki gostijo povezave do nelegalnih vsebin (predvsem filmov in iger) in internetnim ponudnikom, ki dovoljujejo ponujanje takšne vsebine na njihovem omrežju.

V kratkem pogovoru z administratorjem Suprnove, slonckom, sem izvedel, da je zaradi prevelikega pritiska oblasti sam prostovoljno ugasnil najbolj obiskan spletni servis za izmenjavo datotek na internetu.

Po podatkih večjega slovenskega ponudnika dostopa do interneta zaradi te akcije ni bilo opaziti nobenega upada prometa.

Na novico sta nas opozorila Jux in MKrmec.

111 komentarjev

MPAA toži Mediatek in Sigma Design

BBC - Mediatek in Sigma Design sta na tej strani, še posebej v forumu, poznana kot izdelovalca videočipov, ki omogočajo DVD-predvajalnikom predvajanje DivX/XviD-filmov ( DivX/Xvid komponente). MPAA (The Motion Picture Association of America) ju uradno toži zaradi drugih "sposobnosti" njunih procesorjev, čeprav vsi dobro vemo, da jim gresta v nos sistema divx in xvid. Klik!.

Tožbo proti stvariteljem omrežij P2P so izgubili, zdaj pa bodo očitno udarili povsod, kjer le morejo, a svojega načina distribucije, prodaje in mastnih marž ne bodo spremenili. Kot da jim ne bi že pri Jabolku pokazali, kako se tem stvarem streže. Seveda ne pri tistem, ki ga je hotela in dobila Eva (čeprav so posledice podobne), temveč pri Applu in njihov spletni iTunes.

7 komentarjev

DeCSS: hej ho, hej ho, na sodišče mi gremo...

The Register - -- Zopet. Jon Johansen, ki je pri petnajstih pomagal pri izdelavi DeCSS algoritma, ki mu je omogočil predvajanje DVD filmov na Linuk$ operacijskem sistemu in je danes hudo dobro plačan poba, se bo vrnil na sodišče.

Sodišče ga je januarja sicer oprostilo obtožb, vendar se je -- kako nepričakovano -- Motion Picture Association of America odločila, da se na odločitev sodišča pritoži. Klik!

Prav mu je. Kaj pa uporablja napačno programje! [>:D]

4 komentarji