»

Test Socket A osnovnih plošč

Extremetech - Kljub neuradnim govoricam o izdaji novega VIA KT400A čipovja, proizvajalci še vedno pridno izdelujejo osnovne plošče na starem preizkušenem KT400. Tokrat so si na Extreme Tech ogledali kar šest različnih proizvajalcev, katerih izdelki temeljijo na tem čipovju. Primerjali so njihovo hitrost, stabilnost ter bonbončke, ki smo jih deležni ob nakupu. Če se še vedno ne morete odločiti, kam boste posadili svojega Athlona (ali pa nemara Durona [:D]), klik za branje!

2 komentarja

Pridnost

Tom's Hardware - Fantje pri stricu Tomu so res pridni. Pred kratkim so naredili velik test matičnih plošč na AMD760 čipovju, zdaj pa, verjetno zato, da ne bi pokvarili tradicije, naredili še test matičnih plošč na VIA KT266 čipovju.
Na test so postavili: Aopen AK77 Plus, Asus A7V266, Biostar M7VIB, Chaintech CT-7VJD2, DFI AD70-SR, DFI AD72-SR, Epox EP-8KHA, Fujitsu-Siemens D1279, Gigabyte GA-7VTX, Jetway 866ASR, MSI K7T266 Pro (MS-6380), QDI KD7 (K7V 8366), Shuttle AK31, Shuttle AK32, Soltek SL-75DRV, Soyo SY-K7V (Dragon), VIA VT5431E. Sodeč po testih je najitrejša v Kvaki3 Asus A7V266 (DDR). Drugače pa sta se v drugih testih MSI in Soltek izkazala za najitrejša. Njihova ugotovitev? Če že kupujete DDR matično ploščo zdaj (kar ne priporočajo) vzemite raje AMD760.

1 komentar

Ali izboljšal MaGiK1 performase

X-Bit Labs - Od vseh čipovij za DDR pomnilnik, trenutno na tržišču, je Alijev MaGiK1 najslabši. Sodeč po testih je večkrat ekvivalenten sistemu z navadnim SDRAM-om. Zato so se pri Ali-ju odločili, da ga bodo izboljšali.
Od včeraj naprej namreč Ali razpošilja izdelovalcem matičnih plošč izboljšano verzijo (revision) svojega DDR čipovja. Izboljšali so pasovno širino in še nekaj malenkosti ter, po njihovem mnenju, dosegli, da se MaGiK1 lahko kosa s trenutno najboljšim DDR čipovjem na trgu, AMD-jevim AMD 760.
Novi verziji (revision) je ime B0; prejšna, slabša, se je imenovala A0. Verzija čipa je vidna na North bridge-u. Prvo podjetje, ki bo dobilo B0 je Iwill. Njihova Iwill KA266-R se bo, po 15. juliju, začela prodajati z novo verzijo Ali-jevega čipa. O performasah novega čipovja pa takrat...

0 komentarjev

Epox 8k7a+

ChillBlast - Matične plošče na DDR pomnilniku so se končno začele pojavljati. Na tržišču so trenutno tri konkurenčna čipovja. VIA KT266, ALi Magik 1 in AMD 760. Od vseh naštetih je AMD 760 najboljši (Mimogrede; veliko ljudi me je vprašalo kaj je razlika med AMD760 in AMD761. Gre za isto čipovje, le da je AMD761 Northbridge + Southbridge, AMD760 pa le Northbridge). Epox 8k7a uporablja kombinacijo AMD760 čipa in VIA 686B. Plošča je očitno namenjena Navijačem&#8482, saj ima (tipično za Epox) LED display, ki kaže kaj se dogaja. Ima 6 PCI rež, 0 ISA rež, 2 reži za pomnilnik in, seveda, SocketA ležišče. Dobite jo lahko v dveh različicah. 8k7a je normalna, 8k7a+ pa ima na...

8 komentarjev

MSI K7T Turbo Limited opis

VIA Hardware - Na VIAHardware se je pojavil opis MSI K7T Turbo Limited plošče. Gre za omejeno edicijo njihove precej popularne MSI K7T Turbo. Nova plošča se že na prvi pogled bistveno razlikuje od stare, saj je popolnoma rdeča, drugače pa se ne razlikuje tako zelo od svoje prednice.
Plošča se je odrezala dokaj dobro, saj je dobila naziv Editor's Choice.

Tukaj se pa nahaja opis.

0 komentarjev

Veliki test SocketA hladilnikov

Overclockers Australia - Avstralski overclockerji so se lotili trenutno zelo popularnega početja, testiranja hladilnikov za SocketA procesorje. Moram priznati, da gre za več, kot pošten test, saj so zbrali kar 21 različnih modelov! Na žalost velike večine hladilnikov naše trgovine nikoli ne bodo ugledale, moram pa reči, da jih je kar nekaj pri meni doma (imam nekaj modelov, ki jih oni niso dobili... MWAHAHA ). Ups, zdaj sem se že napol izdal, tako da lahko kar dokončam: tudi Slo-Tech pripravlja test Socket hladilnikov, več pa ob svojem času. Avstralski test se nahaja tukaj. ...

6 komentarjev

KT266 proti KT133A

Jaz - Guruji na Ace's Hardware so objavili nadvse zanimiv test, in sicer primerjavo med VIA KT266 ter KT133A čipovji in s tem posredno tudi DDR in SDR pomnilnikom v praktičnih aplikacijah. Plošče so zmučili s celo paleto benchmarkov, od iger do zahtevnih 3D aplikacij in povsod je kot najhitrejša izšla MSIjeva K7T266 Pro, predstavncia KT266 čipovja. Očitno je torej, da je KT266 DDR platforma trenutno najhitrejša SocketA opcija, vprašanje je le v dobavljivosti in ceni. Prve DDR plošče so se že začele pojavljati v Sloveniji, za pomnilnik pa bo potrebno počakati še teden ali dva. Potem pa še samo počakamo, da se cene malo spustijo... Thnx, Timon!

0 komentarjev

ABIT KT7A RAID

ABIT - ABIT je najavil, da bodo kmalu začeli s proizvodnjo KT7A plošče. V bistvu gre za legendarno KT7 platko, ki ji bodo nadgradili vezno čipovje v VIA KT133A, kar pomeni, da bo po novem podpirala tudi 266MHz zunanjo frekvenco. Vse druge lastnosti so praktično enake, kar pomeni tudi SoftMenuIII in RAID različico. Kmalu!Mimogrede, če vam še vedno ni najbolj jasno, kaka je razlika med VIA KT133 in KT133A čipovjem, vam predlagam, da si ogledate Anandov test. Ta zajetna stvar bi vam res morala razjasniti obzorja [;)].

0 komentarjev

Overclockerski BIOS za MSI K7T Pro2

HardOCP - V svojem testu sem uporabil tudi poseben overclockerski BIOS za MSI K7T Pro2, ki sem ga zabasal na AthlonMB. Stvarca doda kar nekaj zanimivih nastavitevv BIOSu, med drugim tudi možnost višje voltaže inveč nastavitev za pomnilnik. Na Overclockage.com so BIOS namestili na svojo ploščo, ga optimizirali ter napisali članek o tem. Zadeva je res uporabna za vse lastnike MSI K7T Pro2 plošč, tako da si jo dotični kar oglejte.

0 komentarjev