»

Veliki test hladilnikov Spire

X-Bit Labs - V tej poletni vročini morate kvalitetno hlajenje vsekakor privoščiti tudi svojemu glavnemu procesorju. Mnogo izdelkov za ta namen z ugodnim razmerjem zmogljivost/cena na trgu ponuja kitajsko podjetje Spire. Strokovnjaki na x-Bit Labs so podrobneje analizirali štiri njihove izdelke: DiamondCool, VertiCool ter Fourier III in IV. Posvetili so se tako glavnemu efektu (hlajenje) kot neželenim stranskim učinkom (hrup) in prišli do zaključka, da hladilniki niso prav nič posebnega, tako da jim zapriseženi overclockerji ne bodo nudili preveč pozornosti. Kljub temu pa vročičnežem s plitvejšimi žepi branje ne bo škodilo.

Izvorni test.

2 komentarja

Zalman Reserator 2

procesorski vodni blok Reseratorja 2

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Prva različica Zalmanovega Reseratorja je naletela na bolj mlačen odziv. Pasiven sistem vodnega hlajenja (nič ventilatorjov na radiatorju) se je namreč precej slabo odnesel, obenem pa je tudi ogromno stal. Zaradi teh slabosti si je v naših krajih pridobil srčkan vzdevek, za katerega je bilo potrebno pred ime izdelka zgolj dodati črko P.Drugo inačico, ki obeta malce več, so pred nekaj dnevi pošteno pretestirali pri X-bit labs in prišli do zaključka, da gre za čisto spodoben izdelek. Reserator 2 (220 dolarjev) sicer ne nudi preveč dobrih performans, tako da se ga bodo overclockerji izogibali, hladi pa bolje od povprečnega zračnega hladilnika, je enostaven za vzpostavitev...

24 komentarjev

Test Cooler Master hladilnikov

X-Bit Labs - Na X-bit labs so opravili test treh procesorskih hladilnikov proizvajalca Cooler Master in sicer modele Mars, Eclipse in Hyper TX, ki imajo precej nevsakdanjo obliko. Namen testa je bil ugotoviti, ali ti hladilniki ponujajo poleg zanimive oblike tudi dobre hladilne sposobnosti oziroma vpliv njihove oblike na zmogljivost. Test je bil opravljen na procesorju Core 2 Duo E6300. navitem na 3300 MHz. pri 1, 4 V, za lažjo primerjavo pa so v test vključili tudi Thermaltake-ov Big Typhoon. Kako so se odrezali Cooler Masterjevi hladilniki, si oglejte v testu.

5 komentarjev

Spire prepustil oblikovanje ohišja Pininfarini

Spire Pininfarina SP-ATX-PALU/S

vir: Mad Shrimps
Slo-Tech - Pininfarino običajno povezujemo z odličnim industrijskim oblikovanjem, predvsem (rdečih) avtomobilov. Oblikovalska hiša pa denarce služi tudi z oblikovanjem manj božanskih stvari, npr. hladilnikov, vratnih kljuk, prenosnih trdih diskov (SimpleTech),...

In če se za risarsko tablo (v resnici monitor) usede oblikovalec iz te hiše, potem je več kot očitno, da so časi obupno oblikovanih (in izdelanih) ohišij, za tiste, ki dajo vsaj malce nase, mimo.



Do novinca so se dokopali na Mad Shrimps, si ga natančno ogledali, napolnili njegovo drobovje in ocenili. Zanj Spire čez Lužo želi 130 dolarjev.

Če oblikovalski izdelek slovite oblikovalske hiše (še) ne stoji pred vašim domovanjem, to še ne pomeni, da ne...

35 komentarjev

Srednji cenovni razred: Najboljša odločitev za 'overclocker-je'

X-Bit Labs - X-Bit Labs nam je tokrat postregel s preizkusom grafičnih kartic srednjega cenovnega razreda in poskušali so se odločiti, katera je najbolj primerna za vsakega pravega navijalca. V preskus so uvrstili grafične kartice ATi-ja (Od Radeona 9200 SE do Radeona 9600 XT) in nVidie (Od Geforce-a 4 Ti 4200 pa do Geforce-a FX 5700 Ultra GDD3).

Težko je reči, kaj je najboljše, vendar številke in grafi povedo skoraj vse ter na podlagi tega se morate sami odločiti, kaj boste kupili, če to nameravate. Klik!

3 komentarji

Deset devedejev na kupu

X-Bit Labs - Na ruski navijaški strani so opravili test kar desetih zapisovalnikov DVD in se kar krepko razpisali. Primerjali so najpopularnejše modele podjetij Mitsumi, Sony, NEC, Ricoh, Teac in Pioneer. Najbolj sta jih navdušila Sonyjeva modela DW-U12A in DW-U10A, ki sta bila v vseh testirnih programih med najboljšimi, čeravno ne čisto na vrhu, izkazala pa sta se še z združljivostjo, saj brez težav bereta "plus" in "minus" izvedenke DVD-jev (DVD-R, DVD+R ...). Če vas te drage igračke zanimajo, klik!

1 komentar

Test kombiniranih pogonov

X-Bit Labs - Na vsem dobro znani spletni strani X-Bit Labs so si pogledali kar šest optičnih enot, s katerimi lahko beremo DVD medije in beremo ter zapisujemo na cedeje. Testiranje je potekalo v osmih programih. Na podlagi rezultatov iz programov, so se avtorji odločili, da kot zmagovalca izberejo Samsungov pogon. Za vse tiste, ki nimate časa brati celotnega testa, pa so vam avtorji na zadnji strani članka pripravili kratke komentarje k vsakemu od k testom podvženih pogonov.

0 komentarjev

nVidia s 35% deležem

DigiTimes - Danes je nVidia objavila, da ima po dveh letih naporov ter prizadevanj končno 35% tržni delež na OEM trgu AMDjevih K7 procesorjev. Pravijo še, da si bodo svoj položaj še utrdili, predvsem z izboljšanjem razmerja zmogljivost/cena ter nForce2 čipovjem. Prav tako pa naj bi naslednje leto predstavili čipovje za notesnike namenjeno Athlonom, s čimer bi njihove izdelke kupilo ter uporabljajo še več ljudi. Klik!

0 komentarjev

Primerjava socket-A plošč na Anandtechu

Slo-Tech - Danes je pa naš frudi zelo, zelo priden! Poslal nam je še to novico:
Kljub vedno nižjim cenam P4 procesorjev, RAMBUS rama in prihajajoče SDR/DDR podpore za Intelovega paradnega konja predstavljajo sistemi z AMDjevemi procesorji še vedno daleč najboljše razmerje zmogljivost/cena. In popularnost AMDjevih procesorjev se odraža tudi v množici različnih veznih čipovij za dotične procesorje. Za vse tiste, ki se sprašujete, kateri čipset je trenutno najboljša izbira za vašega novega Athlona/Durona, bo vsekakor zanimivo branje primerjava med AMD 760, SiS 735, Via KT133A in Via KT266, ki so jo opravili 'stručkoti' pri Anandtechu. Veselo branje tu.

2 komentarja