»

Dva milijona prispevkov na angleški Wikipediji

Slashdot - V času tega pisanja je ta številka že presežena, vendar je te dni angleška Wikipedija dosegla dva milijona vnesenih prispevkov. Drugomiljonski članek naj bi bil posvečen El Hormiguero-u, ki je komik na španski televiziji.

Vendar po zadnjih pregledih poročajo, da se za to "častno" mesto potegujejo kar trije prispevki. Kateri je dejansko na dvamiljontem mestu, bo znano, ko bodo pri Wikimedia Foundation preverili sistemske loge.

Vir

9 komentarjev

Kazaa bo plačevala uporabnike?

News.com - Hnh - malo verjetno - a govorice ne potihnejo! Kdor vleče uha malo naokrog, je verjetno že pred letom zasledil te čenčarije, a jim seveda ni nihče verjel. Ker so se govorice ponovile v močnejši obliki, morda le bo kaj na tem, a ne za nas. Kazaa naj bi namreč v povezavi s podjetjem Altnet plačevala določenim uporabnikom uporabo njihovih storitev. Se pravi dol in gor vlečenje datotek preko njihovega P2P servisa. In kje je trik? Distribucija datotek mora biti legalna. Mmmm. Beri tu!

1 komentar

Kabelski internet cenejši kot ADSL

vir: Finance
Finance -

Kot ugotavljajo pri časopisu Finance cenovna primerjava med ponudniki širokopasovnega interneta pri nas kaže, da je izbira kabelskega interneta cenejša. Največji kabelski ponudniki pri so Telemach, Ljubljanski kabel in KKS Online. Najugodnejša je uporaba kabelskega ARNES-a, če seveda dostop do njega omogoča kabelski ponudnik.

Po številu kabelskih deskarjev je na prvem mestu vzhodni del Slovenije s pomočjo ponudnika KKS Online, kjer so že leta 1996 začeli ponujati dostop do interneta. Kot zanimivost v raziskavi še dodajajo, da je koaksialni kabel (za kabelska omrežja) kakovostnejši od navadnega bakrenega vodnika (tega uporabljajo DSL tehnologije), a očitno...

54 komentarjev

Pobarvana pleksi okna

Metku.net - Na Metku.net so objavili nov članek, ki govori o barvanju pleksi stekel. Pristop k zadevi je simpelj™, na koncu pa zadeva še lepo izpade. Zaa pleksi steklo prilepimo grobo folijo na katero natisnemo poljuben motiv, folijo prilepimo nato pa za njo postavimo še identičen list papirja, kar našemu liku odvzame prozornost. Zadeva izpade kar solidno, še posebej z večbarvnimi hladnimi katodami v ozadju. Če vas je zadeva pritegnila, klik!

2 komentarja

Še ena v vrsti pohekanih

Slo-Tech - Ja, izgleda da http://www.ljubljana.si ni edina odmevna stran, ki je bila pohekana. Danes nekje pozno popoldne so nadobudneži pohekali PC Gamerjev forum. Hvala bogu so bili tako uvidevni, da forum ni zgubil svoje funkcionalnosti. Le malo so se poigrali z barvno shemo, dodali nov oddelek ter sporočilce na vrh zaslona. Stran si oglejte na tem naslovu, hekerji pa že dobivajo pohvale ter graje v eni od tem. Thnx, Sašo!

15 komentarjev

http://www.ljubljana.si pohekana

Jaz - Hehe, da so hekerji aktivni tudi pri nas, kaže zadnji primer, ki si ga lahko ogledate na http://www.ljubljana.si. V stilu "defacov" večjih strani se je neka uboga črna duša spravila tudi na domačo stran našega glavnega mesta in na njo postavila nekaj povsem neprimernih parol. Ogledate si jih lahko na spodnji sliki, oziroma, v času tega pisanja celo na strani sami. Me prav zanima, kako dolgo bodo rabili, da bodo "napako" odpravili . Thnx, Marko.

47 komentarjev