»

Test inkjet tiskalnikov

Tom's Hardware - Domači uporabniki, ki najpogosteje tiskajo različne tekstovne datoteke, uživajo v nizkih cenah laserskih tiskalnikov, ki omogočajo hiter in cenen tisk, njihova slabost je le, da so (v nižjem cenovnem razredu) črnobeli. Na drugi strani pa kljub dragemu črnilu nekateri še vedno prisegajo na tiskalnike inkjet. Najpogosteje so to uporabniki, ki na veliko tiskajo počitniške fotografije ali barvna poročila (če se omejimo na neprofesionalen sektor).

Na Tom's Hardware so za takšne ljudi spisali test enajstih izdelkov iz tovarn Epsona, Lexmarka, HP-ja in Canona. Če v bodoče nameravate nabaviti pljuvalnik, branje ne bo odveč.

Izvorni test.

5 komentarjev

Veliki test pomnilnika DDR2 za zahtevne uporabnike

Tom's Hardware - Ob bližajoči se prelomnici, prehodu na pomnilnik DDR3, se zgodovina ponavlja. Ko smo prvi DDR zamenjali za drugega, le-ta kljub višjim nazivnim frekvencam zaradi drugih razlogov (predvsem višjih zakasnitev) ni dosegal zmogljivosti starejše generacije. Tisti, ki potrebujejo maksimalne zmogljivosti in jih naložba v prihodnost ne zanima pretirano, bodo tako ostali pri pomnilniku DDR2, in ravno zanje so na THG spisali test nekaterih trenutno najboljših palčk omenjenega tipa.

Med sabo so se pomerili G.skill, Corsair, OCZ in Patriot, ki je tudi zmagal, a opisovalci nad pridobitvijo performans, ki jo nudi dražji...

3 komentarji

Intel X38 Express prihaja

Daily Tech - Intel bo v kratkem predstavil novo namizno platformo za najvišji del trga, ki bo nadomestila zastareli 975X Express. Glavni novosti, ki ju prinaša novi chipset, sta podpora PCI-Express 2.0 in DDR3, vsebuje pa tudi nekatere zaenkrat še vizionarske funkcije. Z X38 bodo namreč, če se bo proizvajalec tako odločil, delovali prihajajoči procesorji Penryn ter trojčki ATI-jevih nad fiziko navdušenih grafikulj. Izdelke na novi platformi je napovedalo dosti pomembnejših izdelovalcev matičnih plošč (podrobne specifikacije na spodnji povezavi), za overclockerje najbolj zanimiva bo najverjetneje DFI-jeva, saj bo vključevala (kljub Intelovem...

81 komentarjev

Veliki test DDR2 pomnilnika

Slo-Tech - Takoimenovani roundup testi, v katerih preizkuševalci v enakih pogojih primerjajo enake proizvode različnih znamk, so eni najbolj dobrodošlih in so v veliko pomoč pri morebitnem nakupu. Pri TweakTown so se lotili testiranja trenutno zelo aktualnega hardvera, DDR2 pomnilnika, da bi našli tiste izdelke, ki so najbolj prijazni navijalcem. V vzporednem testu so se znašle pomnilniške palčke devetih prestižnih izdelovalcev, zmagovalca pa boste morali odkriti kar sami in to z branjem testa.

15 komentarjev

OCZ predstavil 1100 MHz DDR2

X-Bit Labs - Kot poročata Hartware in X-Bit Labs, je vodilni proizvajalec pomnilnika OCZ Technology Group najavil trenutno najhitrejše DDR2-pomnilniške module na svetu, ki bodo tiktakali s kar 1100 MHz in zakasnitvami CL5 6-6-15. Pod imenom OCZ PC2-8800 Gold Edition bodo na voljo v paketih dveh gigabajtnih palčk, torej za dvokanalno tehnologijo, in tudi samostojno. Omeniti velja, da za delovanje potrebujejo 2,2 V napetosti (DDR2-standard znaša 1,8 V), ki jo lahko zvišamo do 2,4 V, ne da bi uničili doživljenjsko garancijo.

16 komentarjev

Intel investira v Micron

X-Bit Labs - Micron Technology in Intel Corporation sta danes javno objavila, da je Intel investiral 450 milijonov dolarjev v Micron, s čimer so pridobili 5,3 odstotka Micronovih delnic. Pri Micronu pravijo, da bodo finančni priliv izkoristili za podporo 300 mm tehnologiji izdelave pomnilnika in povečanju kapacitet za izdelavo pomnilnika DDR-II. Znano je namreč, da se Intel strašansko zanima za pomnilnik DDR-II in si želi njegove čimprejšnje uporabe v navezi s svojimi procesorji. Več o tem.

0 komentarjev

PC1066 končno "uradno" podprt v i850E

X-Bit Labs - Intel je končno najavil, da je pomnilnik PC1066 RDRAM tudi uradno podprt v naboru i850E. Kateri moduli bodo brezhibno delovali na tej platformi, si lahko pogledate na tej strani. Toda tisto pravo šele prihaja, saj se nam počasi bliža nabor Granite Bay, ki bo podpiral dvokanalno vodilo (QBM) do pomnilnika DDR SDRAM. Ali to pomeni, da se pomnilniku RDRAM zopet pišejo črni časi?

0 komentarjev

SiS in VIA zavrnila podporo DDR400

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit labstov, sta proizvajalca procesorskih naborov zavrnila podporo standardu DDR400 v najnovejših naborih SiS648 in P4X400. Problem je v tem, ker standarda še ni podprl JEDEC in prav lahko se zgodil (čeprav zaenkrat še ni uradno potrjeno), da se bo pomnilnik DDR400, ki ga bo odobril JEDEC rahlo razlikoval od trenutnih DDR400 modulov. Oba proizvajalca sta tudi malce bolj previdna pri naborih za procesorje SocketA, zato tudi tam ni pomnilnik DDR400 uradno podprt. Pričakovati je, da bo nov hitrejši pomnilnik DDR uradno podprt šele v KT400A in prihodnjih naborih za Pentium4. Samo mislimo si lahko, kaj se lahko zgodi, če JEDEC ne bo podprl specifikacij za DDR400.

1 komentar

Adobe vs. Macromedia: 1 : 0

CNet - Pravijo, da sodni mlini niso ravno z oljem namazani. No, po letu in pol je končno razrešena zadeva, v kateri je Adobe tožil Macromedio, da je z uporabniškim vmesnikom Flasha kršila njegove patente. Bit se skriva v spustnih menijih ter možnostjo njih združevanja v palete. Kakorkoli že, $2.8 MIO vredne odškodnine Macromedia ne bo sprejela kar tako (ob zadnjem fiskalnem obdobju delničarji niso bili ravno navdušeni nad rezultati podjetja), saj je že vložena protitožba, saj naj bi fotošopovci kršili Macromediin patent nekega risalnega orodja. Klik!

3 komentarji