»

Novičke iz Intelovih logov

več strani - Šestindvajsetega avgusta bo luč sveta zagledal nov Intelov dvojedrnik najnižjega cenovnega ranga s frekvenco 2 GHz, ki bo nosil oznako Pentium Dual-Core E2180, zanj pa bo predvidoma potrebno odšteti toliko, kot sedaj stanejo različice E2160, torej 84 dolarjev. Cena slednjih bo po vsej verjetnosti padla na 71 dolarjev, sedanjo ceno različice E2140. Oktobra bo bogato ponudbo Core 2 Duo procesorjev dopolnila različica E4600 s frekvenco 2,4 GHz in predvideno ceno 133 ameriških dolarjev. Več o tem na RegHardware.

Poleg tega je Intel razkril uradni datum predstavitve veznega nabora X38 Express, ki bo 23. septembra, poroča Daily Tech.

Šved Jon "elmor" Sandström je postavil nov svetovni rekord v navitju Intelovih Core 2 Duo procesorjev, saj je procesor Core 2 DUo X6800 navil na 5854.6MHz, pri čemer je za hlajenje procesorja skrbel tekoči dušik. Več o tem na NordicHardware.

25 komentarjev

Test Pentiumov E2140 in E2160

TechSpot - V naslovu omenjena najcenejša Intelova dvojedrnika trenutne generacije sta že nekaj časa na voljo v trgovinah, med drugim tudi v naši pernati deželici. Glede na izkušnje uporabnikov s foruma sta izdelka zaradi dobrega razmerja med ceno in kakovostjo odlična izbira za tiste s tanjšimi denarnicami, zato je vredno objaviti sveže teste. Mednje gotovo sodi tudi danes objavljeni TechSpot-ov prispevek.

Da razložim malce manj obveščenim - gre za čipa, praktično identična procesorju E4300, le da ima E2160 polovico manj predpomnilnika (1 namesto 2 MB), E2140 pa še malce nižjo frekvenco (1.6 namesto 1.8 GHz). Oba naj bi imela tudi soliden navijalski potencial, zato se brž informirajte, če nameravate v prihodnje kupiti poceni sistem.

Izvorni test.

28 komentarjev

Intel Pentium E2160 in Pentium E2140

Slo-Tech - Intel je z zamenjavo zastarele arhitekture NetBurst, ki ni mogla več dohajati konjičev iz AMD-jevega hleva, ponovno osvojil srca večine izbirčnih kupcev. Danes je pri nakupu zmogljivega procesorja povsem logična odločitev nakup Intelovega procesorja, ki temelji na Core arhitekturi. Kaj pa spodnji segment? Tu, glede na razmerje cena/zmogljivost, kraljuje AMD, ki je svojim dvojedrnim procesorjem zelo spustil cene, najcenejšega se lahko pri nas kupi že za 70 evrov.

Intel, ki seveda želi svoj del kolača tudi na tem trgu, je kot protiudarec pred nekaj dnevi predstavil nova, poceni procesorja, osnovana na Core arhitekturi, Pentium E2160 in Pentium E2140. S tem bo poizkušal na trgu ponovno zmešati karte.



V čem se novi Pentium iz družine E2000 razlikuje od večjih bratov, E4000 in E6000? Najprej seveda po hitrosti....

56 komentarjev

Intel preklical Pentium E1000, namesto njega E2000.

Hkepc - Intel je po poročanju HKEPC preklical napovedani enojedrni procesor Pentium E1000 o, katerem smo že poročali. Namesto njega bo v tretjem četrtletju prihodnjega leta predstavil dvojedrni procesor z oznako Pentium E2000, ki bo temeljil na prihajajočem jedru Conroe z 2 MB drugonivojskega predpomnilnika, le da bo pri procesorjih Pentium E2000 polovica predpomnilnika onemogočena. Na voljo bosta dve različici; prva bo nosila oznako E2140 in imela frekvenco 1,6 GHz, druga z oznako E2160 bo imela frekvenco 1,8 GHz. Oba bosta imeli 800 MHz FSB ter 1 MB drugonivojskega prepomnilnika.

Več na HKEPC.

17 komentarjev

"Na PAT spominjajoča tehnologija" nič več?

X-Bit Labs - Intel čedalje bolj viha nos nad poplavo "na PAT spominjajočih tehnologij," ki jih vključujejo različni proizvajalci v svoje plošče z i865 naborom. Ako ste morebiti preživeli počitnice v kakšnem zakotju, naj omenim, da ima Springdale vgrajene, a onemogočene določene mehanizme, ki pohitirjo dostop do pomnilnika, visokoleteče poimenovane PAT. Čemu, porečete. Iz preprostega razloga, da bi se bolje prodajal njegov močnejši bratec Canterwood. In kaj potem storijo zli proizvajalci matičnih plošč? Packi nemarni ubogemu Intelu prekrižajo načrte s tem, ko PAT hinavsko vklopijo tudi v Pomladnih dolih. Resda pod drugim imenom, saj se sme PAT uporabljati le v povezavi z i875, jalova uteha, mar ne? Skrajni čas torej, da bošček udari po mizi in naredi konec tej travestiji. Po poročanju X-Bit Labs je z novo revizijo i865P in PE storil prav to. Na srečo pa tudi skozi te nevihtne oblake pronica žarek sončne svetlobe. Šlo naj bi namreč za modifikacijo zasnove same, zato up na obraten postopek ni...

3 komentarji