»

Prve matične plošče s KT400A (za AMD)

X-Bit Labs - VIA je svojega naslednika že dobra uveljavljenega KT400 čipovja, KT400A, napovedovala že kar nekaj časa, a matičnih plošč osnovanih na njem ni in ni bilo na spregled. No, sedaj ko je mastne zaslužke začela žeti Nvidia s svojim nForce2, pa so se stvari začele premikati hitreje. Danes je Asus objavil specifikacije svoje A7V400 osnovne plošče, ki bo temeljila na KT400A.
  • podpora vsem SocketA procesorjem, vključujoč Bartone (AMD),
  • KT400A NortBridge in VT8235 SouthBridge,
  • tri pomnilniške reže za PC3200 DDR,
  • šest PCI in en AGP 8x slot
  • klasičen dvokanalni ATA133 krmilnik in
  • RAID krmilnik s podporo SATA,
  • gigabitni Ethernet, USB2.0, Firewire ter integrirana zvočna kartica in
  • cel kup overclockerskih pripomočkov v BIOS-u
O dobavljivosti in ceni še ni podatkov. Klik!

3 komentarji

Odklepanje Thoroughbred procesorjev

Overclockers Australia - AMDjevi procesorji so že dolgo (no ja, od pojave Athlonov) znani kot izjemno overclockabilni, kar jih naredi še posebno hvaležne za navijanje, pa je nedvomno dejstvo, da se da njihov pomnoževalnik -- za razliko od Intelovega -- odkleniti, kar omogoča doseganje enormnih frekvenc FSBja. Kako odkleniti različne SocketA procesorje imate lepo napisano tudi v naših člankih, če pa si lastite najnovejši čistokrvni Thoroughbred procesor, za postopek odklepa poglejte sem.

6 komentarjev

Soyo-KT400 DRAGON Ultra

Technoyard - Vas zanima, kakšno matično ploščo vam lahko ponudi podjetje Soyo, če imate Athlona ter 165 dolarjev odveč? Njihov odgovor se imenuje Soyo-KT400 DRAGON Ultra Platinum Edition. Gre za osnovno ploščo na KT400 čipovju, namenjeno vsem SocketA procesorjem, ki so jo preizkusili na Techno Yard. Plošča ni nič posebnga za današnje čase, ima sicer razne dodatke, kot so USB 2.0, Serial ATA in druge, ki pa že počasi preraščajo v osnovno opremo vseh boljših plošč dandanes. Klik!

USB 2.0 konektor na plošči

0 komentarjev

Sreča?

ChillBlast - To je pa dosežek... Chillblast nam prinaša poročilo, nekakšno OC popotovanje, na katerem so 1000 MHz Athlon navili na zelo impresivnih 1.47 Ghz. Odlično, moram priznati. Na rit me je pa vrglo, ko sem videl, kako so navijali. Brez vodnega hlajenja, brez modificirane osnovne plošče! Na 1.85V z malo izboljšanim zračnim hlajenjem! Jojmene, ta procesor ima še rezerve za 150 MHz ali več! Neverjetno, a resnično. Klik za slin!

3 komentarji

eraserr strikes again!

Jaz - Ne, eraserr ni neki nevaren virus (no ja nevaren je kvečjemu svojim lastnim komponentam [:))]), temveč eden izmed najbolj zagrizenih Slo-Techerjev. Če vam ni bilo dovolj njegovo OC popotovanje, si sedaj oglejte še kako je modificiral svojo ABIT KT7 matično ploščo, da je dosegel višjo voltažo.V bistvu gre za zelo uporaben trik, saj je glavna pomanjkljivost vseh SocketA matičnih plošč nizka maksimalna voltaža. Znano je namreč, da SocketA procesorji potrebujejo zelo visoke voltaže za dosego maksimalnih overclockov, in ta trik bo pomagal vsem lastnikom ABITovih platk (in tudi drugim!), da končno izpolnijo svoje sanje [8-)].

2 komentarja

OC Popotovanje 3

Jaz - OC Popotovanja so vedno eni izmed najbolj priljubljenih člankov, saj gre za nezahtevno in zelo zanimivo branje. Današnji dan vam bo s svojimi izkušnjami polepšal eraserr, ki je v 3. OC Popotovanju na Slo-Techu opisal svoje izkušnje z vodnim in freonskim hlajenjem Duronov. Članek je resnično zanimiv, tako da ogled priporočam vsem, še posebej pa tistim, ki vas zanima kaj je potrebno, da iztisnete še zadnjo kapljico moči iz procesorja! Hitro kliknite na povezavo v desnem meniju ali pa kar sem!

2 komentarja

ABIT KT7-RAID proti ASUS A7V

Jaz - Yes, počasi sem začelao odplačevat svoje "dolgove" s testi. V čau prenove strani se mi jih je namreč nabralo cel kup, ki jih še morem objavit ali celo napisat. No, prvi med njimi je primerjava dveh zelo popularnih overclockerskih SocketA matičnih plošč, ABITove KT7-RAID in ASUSove A7V. Če vas zanima katera se bolje obnese in za katero zmetati težko prislužene denarce, potem kar preberite test!

5 komentarjev