»

Vatikan z e-rožnim vencem vstopa na trg gadgetov

Vatican News - Znano je, da si papež Frančišek v svojem pontifikatu precej prizadeva modernizirati katoliško cerkev in ta zdaj kot kaže poskuša tehnološko ozaveščene vernike pritegniti še z digitalno zapestnico za molitev rožnega venca, imenovano eRosary. Gre za nekakšno fitnes zapestnico, s kovinskim križem (v katerem se skriva strojna oprema) in z desetimi kroglicami iz črnega ahata in enajstimi iz hematita, naprava pa služi tako za molitev kot tudi za telesno vadbo. Zasnovali so jo v Acerjevem hčerinskem podjetju Gadgetek in jo je že moč kupiti za 110 ameriških dolarjev.

Med drugimi specifikacijami omenimo še senzorje gibanje po šestih oseh, vmesnik Bluetooth 5.0, za energijo skrbi 15 mAh baterija, ki se polni tudi brezžično, naprava pa je zaščitena pred prahom in vodo po standardu IP67. Namenska aplikacija, narejena za platformi iOS in Android se imenuje Click to Pray eRosary in nas vodi skozi molitev s pomočjo vizualnih in zvočnih pojasnil, povezanih z molitvijo rožnega venca. Uporabnik...

19 komentarjev

Z magneti do varčnejših hladilnikov

Magnetno polje

vir: Wikipedia
TG Daily - Hlajenje takšnih ali drugačnih stvari je dandanes precejšen problem oz. strošek, saj poganjanje hladilnikov in klimatskih naprav v poletnih mesecih zahteva kar polovico vse električne energije v ZDA. A po najnovejših raziskavah naj bi bilo porabo hladilnih naprav mogoče zmanjšati za kar 20 do 30 % v primerjavi z najboljšimi sistemi trenutno na trgu, obenem pa ni potrebe po uporabi toplogrednih oz. ozonu nevarnih plinov. Celoten koncept sloni na določenih snoveh, ki se v magnetnem polju segrejejo, ob odstranitvi pa zopet ohladijo. Doseči hladilni efekt je torej zelo preprosto, ob segrevanju z magnetom bi se to snov hladilo z vodo, ob odstranitvi pa naj bi se ohladila pod temperaturo okolice. EPSRC (Engineering and...

24 komentarjev

Microsoft podaljšuje garancijo za Xbox 360 za napake E74

Red Ring of Death

Microsoft - Ta teden je Microsoft priznal, da je tako imenovani hrošč E74 v konzolah Xbox 360 problem več primerkov konzol in obljubil, da bo uporabnikom brezplačno zamenjal pokvarjene naprave. Gre za napako, ki se je v večjem številu začela pojavljati lanskega novembra. Sprva je Microsoft dejal, da se napaka nanaša na splošno strojno napako, kar je prikazovala utripajoča rdeča lučka v Xboxovem obroču (gumb za vklop) in da skupnega vzroka ni.

Kasneje so pripoznali, da gre za tako imenovano okvaro RROD (red ring of death), zaradi česar so se odločili podaljšati garancijo in nove verzije popraviti, da se napaka ne bo več ponavljala. Microsoft do sedaj ni bil ravno pripravljen menjati konzol, ki so...

4 komentarji

Microsoft podaljšal garancijo za Xbox 360

Ars Technica - Največja nočna mora vsakega lastnika Microsoftove konzole Xbox 360 je, da se bo njegov priljubljen kos elektronike zbudil z rdečim obročem smrti. Sodeč po novicah na spletu, to sploh ni redek pojav, saj naj bi general failure javila skoraj vsaka tretja konzola. ArsTechnica poroča, da je ravno zato Microsoft podaljšal garancijo v primeru RROD na tri leta. Vse ostale okvare (odpovedi DVD pogona, trdega diska), bodo še vedno krite samo pod enoletno garancijo. Podaljšanje garancije velja za vse prodane Xboxe, za stroške ukrepa pa so pri Microsoftu že rezervirali več kot milijardo dolarjev.

Izvorna novica ter Kotakojev intervju z Microsoftovim predstavnikom Petrom Moorom.

8 komentarjev

Po podatkih prodajalcev umre 30% Xboxov

Gizmodo - Lastnike konzol Xbox360 ob neobičajnem obnašanju njihove škatle pogosto skrbi, da bo šla rakom žvižgat. Nezanesljivost Microsoftovega izdelka postaja pregovorna in zlobni rdeči obroč, ki oznanja smrt, strah vsakega igričarja. Po Microsoftovih podatkih naj bi iz takšnih in drugačnih razlogov predčasno umrlo pet odstotkov konzol, kar je dokaj sprejemljiva številka. A distributerji in prodajalci se ne strinjajo, nedavno je namreč prišlo na dan, da naj bi se glede na njihove analize pokvarilo kar 30% Xboxov. Ali jim gre verjeti, bomo najbrž izvedeli v prihodnjih dneh, če se bodo Redmondovci opogumili in podali izjave za javost.

Izvorna novica.

21 komentarjev

Senzor nagiba za Xbox360

engadget - Sony je ostal brez vibracij v svojem ploščku, pa jih po novem namerava vrniti vanj, drugi očitno pogrešajo zaznavanje premikov v ploščku Microsoftove Xškatle. Na tržišču se je namreč pojavil Tiltboard 360 iz podjetja Talismoon.

Gre za majhen košček vezja s par čipi, ki je namenjen vgradnji v plošček konzole. Po kratkem elektrotehničnem posegu boste tako dobili napravo, ki ve, da jo tresete, problem pa je, da bodo 40 dolarjev, kolikor proizvajalci hočejo zanjo, najbrž odšteli le redki. Gre namreč za (vsaj zaenkrat) povsem neuradno izdajo, ki bo koristila zgolj spalničnim programerjem, ki plošček priklapljajo na osebni računalnik, medtem ko je uradna podpora v pravih igrah nadvse...

11 komentarjev

Microsoft se končno loteva težav s hlajenjem Xbox360

engadget - Temperatura je bila že od izida eden izmed glavnih problemov Microsoftove zadnje konzole. Vsi lastniki dan pred posodobitvijo programske opreme in ob bolj vročih dneh ponavadi težko spijo, saj jih je strah, da bo ob naslednjem prižiganju njihova Xškatla posvetila z rdečim obročem, ki pomeni (praktično) smrt naprave. Do sedaj razen krčevitega stiskanja fig in kakšne molitve k najljubšemu božanstvu ni bilo prave rešitve za opisane težave, po novem pa so se Redmondovci končno izprsili in začeli uporabnikom s težavami nadgrajevati hlajenje. Engadget poroča, da so takšno delovanje zabeležili vsaj v Franciji, predložili so tudi slike, ki stvar dokazujejo. Izvorna novica.

7 komentarjev

The Simpsons Xbox 360

Hartware.net - Verjetno vsi oboževalci risane serije The Simpsons težko pričakujete premiero celovečernega filma z vašimi junaki v glavnih vlogah. Očitno pa je dobro možnost za reklamo pri tem videl Microsoft, ki bo svojo priljubljeno konzolo Xbox 360 za to priložnost oblekel v rumeno barvo. Žal bo The Simpsons Xbox 360 izdelan le v sto primerkih, ki jih bodo med promoviranjem omenjenega filma podarili redkim srečnežem.

Velja še dodati, da pri tem ne gre za najnovejši Xbox 360 Elite, ampak za osnovno različico Microsoftove konzole.

Več o tem na Hartware.net.

9 komentarjev

Xbox 360 bo do 2008 že v črnih številkah

Daily Tech - Kljub velikemu tržnemu uspehu projekt iksškatla Microsoftu trenutno odžira denar. Ko seštejemo in odštejemo prodajo same konzole in vsega, povezanega z njo, je rezultat zaenkrat še vedno pod ničlo, kar je na tem področju dokaj pogost pojav. Microsoft ima dovolj denarja, da si tovrstno trženje lahko privošči, saj pričakujejo, da bodo uspeh dosegli kasneje, ko se bo izdelava pocenila, konzola pa razširila po več domovih. Bolj kot prodaja same strojne opreme, ki nikoli ni pretirano profitabilna, se izplača prodaja različnih dodatkov, iger (od katerih odstotke dobi tudi Microsoft), precej prinese tudi storitev Live. Pri Microsoftu pričakujejo, da bodo najkasneje do konca drugega leta že lahko začeli obirati sadove vloženega truda in denarja.

Izvorna novica.

47 komentarjev

Naredite svoj plošček PS360

engadget - Benjamin Heckendorn je zelo znan po svojih konzolaških modifikacijah, gotovo ste že slišali za njegovo predelavo Xboxa 360 v prenosnik, pred nekaj tedni pa je navdušil tudi s projektom, v okviru katerega je stlačil najnovejši Sonyjev SIXAXIS kontroler v ohišje ploščka za Xbox 360. Modifikacija je naletela na ogromno odziva, saj je Microsoftov joypad trenutno eden od popularnejših, medtem ko se Sonyjevi strokovnjaki za ergonomijo niso ravno pretegnili. Avtor je zato po številnih prošnjah spisal podrobna navodila, s pomočjo katerih lahko modifikacijo opravi vsakdo kar v zavetju toplega doma.

Izvorni članek.

"Alo, Kutaragi, a greš stavt, da lahko ta pad prodajamo 3 generacije?"
"Ej, če nam to rata, pol pa kr odstopm."

1 komentar

Xbox 360 Elite splavljen v ZDA

Daily Tech - Američani so včeraj ugledali prihod posodobljenega Xboxa 360 na police trgovin z elektroniko. Posodobljena različica se od stare najbolj loči po barvi, konzola je po novem (skupaj z vsemi pripomočki) črna, med strojnimi novostmi pa sta 120-gigabajten disk ter HDMI priključek. Kolegi gamerji se na drugi strani Atlantika torej že lahko veselijo, Kanadčani bodo črne ploščke dobili v roke četrtega maja, mi pa bomo skupaj z igričarji iz Azije morali počakati še...

20 komentarjev