»

Delavnica strojne opreme za zacetnike

Slo-Tech - V sredo 29. marca vas ob 17.00 vabimo v Kiberpipo na strojno delavnico za začetnike, ki jo bo vodil May Doušak.

Kolikokrat ste se vprašali, kaj se skriva v vašem računalniku? Gledali morje žic ter občudovali ventilatorje? Še vedno ne veste, s čim nakrmiti hrčke, ki poganjajo vaš mlinček pod mizo? Na kiberpipini "strojni" delavnici bomo spoznali drobovje računalnika do potankosti in tako se ne boste nikoli več vprašali zakaj LCD ne utripa, ter zakaj monitorjem ne zmanjka barve. Skupaj bomo razstavljali ter si ogledovali komponente, kable, ter celo sami sestavili svoj računalnik.

Pridite, zabavno bo. Število mest je omejeno, zato se je potrebno prijaviti na naslov phoebus@apollonus.net. Delavnica je brezplačna in traja do 21.00.

37 komentarjev

Najbolj pospešena grafična kartica

X-Bit Labs - Navkljub precej občutnem znižanju cen grafičnih kartic v zadnjem času so le-te za mnoge še vedno previsoke, kar še posebej drži za kartice višjega cenovnega razreda. GeForce FX 5900 in predvsem Radeon 9800 Pro sta danes sicer resda bistveno cenejša, a zakaj bi plačevali več, če pa lahko bistveno cenejša 9800 SE in 5900 XT z malo znanja in sreče pretvorimo v povsem enako hitri kartici.

Na X-Bit Labs so se potrudili in spisali odličen članek prav na to temo, kako za čim manj denarja dobiti čim več FPS (frames per second -- slik na sekundo). Ker je za veliko ljudi grafična kartica ena izmed najpomembnejših komponent v osebnem računalniku, vam ogled članka toplo priporočam, če ne drugega vsaj povzetek za ATi-jeve in nVidiine grafične kartice.

Dolgo, predolgo smo bili brez dobre grafične kartice srednjega in višjega sredjega cenovnega razreda, a kot kaže so se stvari končno popravile. Radeon 9600 Pro je trenutno sploh zelo ugodna kartica, ki bi jo priporočal vsem, ki ste na lovu...

9 komentarjev

Kako sestaviti računalnik

Overclockedcafe - Za vse tiste, ki ste se odločili sami sestaviti svoj računalnik. Sicer je to čisto preprosto, ampak nekateri med vami so večni skeptiki... Zato je tu zelo preprost vodič, kako sam sestaviš svoj računalnik. Vodič mi je zelo všeč, ker je preprost, a obenem namigne tudi kako pripraviti računalnik za navijanje. Tako na kratko opiše tudi kako naj nanesemo termalno pasto pod hladilnik čipa matične plošče in še nekaj podobnih nasvetov. Tudi če se ne nameravate lotiti sestavljanja računalnika v kratkem, vam ogled članka toplo (ma kaj toplo, vroče) priporočam.

10 komentarjev

Navijanje grafične kartice

HardOCP - Procesor zna že skoraj vsakdo navit, z grafičnimi karticami je pa drugače - predvsem zato, ker nimamo nekega BIOS - a zanje, ki bi omogočal navijanje, poleg tega pa je ponavadi treba zato, da lahko kartico navijemo ali poseči v register(GeForce - i, Voodoo5 5500) ali pa dobiti poseben program, ki nam to omogoča (Voodoo3 Overclocker). Torej, za vse, ki se nameravate lotiti navijanja uboge grafične kartice, pa ne veste povsem, kako bi se tega lotili, vam priporočam ogled tega članka na HardOcp - ju.

0 komentarjev

Modikacije ohišja za lenuhe

The Tech Zone - Zanimiv članek, kako s čim manj truda in rezanja modificirati ohišje, da bo čim bolj primerno za navijanje. Avtor je opisal nekaj res zanimivh rešitev, npr. kako narediti okrogle kable brez rezanja le teh, posvetil pa se je tudi pretoku zraka skozi ohišje, za ugodnejšo overclockersko klimo v notranjosti. Priporočljivo branje za vse, ki se nameravate lotiti česa podobnega s svojim ohišjem. Klik !

1 komentar