»

Konec aprila dokončno slovo storitve Google Video

Slashdot - Google je leta 2009 pošteno okrnil svojo storitev Google Video, saj je po nakupu YouTuba postala nepotrebna. Ukinili so možnost nalaganja novih videoposnetkov, tako da je stran obstala kot katalog že vnesenih. Te dni so v Googlu napovedali, da Google Video ne bo več niti to. Google Video bo preprosto umrl.

Od 29. aprila letos si ne bo več mogoče ogledati oziroma predvajati videoposnetkov, ki gostujejo na Google Video. Uporabniki so zato dobili možnost, da si v formatu FLV (Flash Video Format) svoje posnetkov prenesejo na disk z dodano možnost Prenesi. Ta možnost bo delovala do 13. maja 2011, ko bo Google Video onemogočil prenos in predvajanje vsebine na svojih strežnikih. Na internetu so se ljudje že organizirali v iniciativo, ki poizkuša arhivirati celoten Google Video, preden ga Google zapre.

5 komentarjev

Wikipedija kmalu tudi z video posnetki

Metavid

vir: Technology Review
Technology Review - V prihodnjih mesecih se namerava Wikipedija obogatiti še z video posnetki, ki bodo dopolnjevalni tekstovne in slikovne informacije v člankih. Kmalu naj bi se namreč na strani za urejanje članka pojavil gumb "Add Media", ki bo uporabnikom omogočil iskati med video posnetki in najprimernejše vstaviti v članek. Sprva bo iskanje potekalo zgolj po treh virih - ti bodo Internet Archive, Wikimedia Commons in Metavid. Njihovi načrti so kar ambiciozni, saj želijo ustvariti pogoje in programsko opremo, ki bodo uporabnikom omogočali tudi enostavno urejanje posnetkov, kot je to danes praksa pri tekstovnem delu člankov. Poleg tega pa Wikipedija upa, da bo z uporabo video posnetkov spodbudila tudi lastnike pravic, da jih čim več izdajo pod javno domeno, saj bodo le...

11 komentarjev

DivX GejBox;-)

vir: Gizmodo
Gizmodo - Ne, naslov ni neokusno norčevanje iz izdelka rožnate barve v obliki srčka. Podjetje DivX, najbolje poznano po svojih kodekih za kompresijo video posnetkov, se podaja v hardverske vode in v ta namen je predstavilo napravo, namenjeno streamanju multimedijskih vsebin v vašo dnevno sobo. Zadevica podpira glasbo, fotografije in video posnetke, zaenkrat pa omogoča zgolj ogled posnetkov, ki se nahajajo na Google Video.

Trenutno je sicer še v beta fazi, a ob dejstvu, da je zelo razširljiva, bi znali ob lansiranju na trg videti več ponujene vsebine. Kljub vsemu podatek o nedobavljivosti po mojem skromnem mnenju za Slovence ni zaskrbljujoč. Glede na stanje v družbi bi se najverjetneje prodalo zelo majhno število primerkov.

19 komentarjev

Izšel je DivX 6

Overclockers Australia - Vsi, ki ste si v zadnjem letu ali treh ogledali vsaj en film na računalniku, najbrž poznate format DivX. Le-ta je priljubljen predvsem zaradi množične uporabe v P2P skupnosti in seveda tudi zato, ker lahko z njim arhivirate in kompresirate vaše domače video posnetke.

Razvijalci, ki skrbijo za razvoj paketa DivX, seveda ne spijo in zato so nam nekaj dni nazaj na njihovi spletni strani omogočili dolvleko njihove najnovejše izdaje paketa, imenovanega DivX 6.

Prve vtise so zbrali tudi na Tom's Hardware kjer so v članku zajeli vse najnovejše bonbončke, ki jih ponuja novi paket.

Med glavnimi so:
  • interaktivni video menuji
  • XSUB podnapisi
  • več zvočnih sledi
  • poglavja (chapter points)


Prav tako velja omeniti DivX Helium, ki ga razvijajo v DivX Labs in predstavlja optimizacijo DivX kodekov na najnovejših večprocesorskih in računalnikih z večjedrnimi procesorji, kakršna sta Pentium D in Athloh 64 X2.

44 komentarjev

Google Video Upload

Google - Google je po Google Mailu in Google Desktopu javnosti ponudil novo storitev, ki bo verjetno naletela na podoben pozitiven odziv kot predhodnika.

Google Video (Beta) omogoča uporabniku, da prenese svoje lastne video datoteke na Googlov strežnik in jih tako ponudi celotni internetni javnosti v ogled ali pa jih obdrži v zasebni lasti v obliki internetnega video arhiva. V naslednji izvedbi (Beta 2?) bo celo možno postaviti ceno za svoj video posnetek kar bo pomenilo pravo revolucijo v ultra nizko proračunskih filmih [:D]

Pravila za objavo video posnetka na Google Video so :
* Imeti morate avtorsko lastništvo za avdio in video, ki se pojavljata v datoteki
* Upload datoteke mora biti možen po elektronski poti
* Video ne sme vsebovati pornografske ali obscene vsebine

...in tako so šle moje sanje po AvalonisPr0n-4-Every1 po vodi [;)]

Prijavite se lahko na glavni strani, kjer dobite tudi povezavo do aplikacije s katero lahko pošljete datoteke na Google strežnik brez uporabe web...

34 komentarjev

Novi Divx kodek

DivX.com - Pri podjetju DivXNetworks, ki izdeluje znani kodek za gledanje filmov DivX, so izdali novo različico tega kodeka in sicer DivX 5.0.4 za Windowse in vključuje program za gledanje DivX filmov DivX Player 2.1. Več o samih novostih, ki jih vsebuje novi kodek, si lahko preberete na tej strani. Naj samo omenim, da je izboljšano prikazovanje na nekaterih ATI Radeon karticah, ki so plod sodelovanja ATIja z DivXNetworks. Kodek si lahko dolpotegnete tukaj!

0 komentarjev

Igrajmo DivX filme na Xboxu!

Slo-Tech - Po vsem, kar so morali nekateri primerki Microsoftove debitantske konzole, Xbox, prestati, se ne moremo več čuditi, da jim je uspelo na konzoli zaigrati DivX posnetek, in sicer predstavitveni filmček za Matrico. Po tem, ko je 27. 5. izšel modchip za Xbox, omejitev preprosto ni več. Tretnutna izjemno beta različica zagonskega cedeja, na katerem je igralnik za DivXe, še ne igra zvoka, ima težave s hitrostjo predvajanja posnetka ter se na čase zatika. A vseeno je to postranska težavica, ker je bil led prebit. Bomo kupovali Xboxe kot konzole, sposobne igranja DVD filmov ter DivX cedejev ter jih priklapljali na fotrov Dolby Digital sistem?

6 komentarjev

DivX v komercialnih vodah

The Register - DivXNetworks Inc je objavil licenciranje priljubljenega kodeka za kompresijo DivX inštitutu Fraunhofer (jep, oni fantje in dekline, ki so -- med drugim, da se razumemo -- pogruntali mp3). Inštitut kani tehnologijo uporabiti za stvarjenje navideznih 3D okolij, ki naj bi jih uporabljali za navidezne komunikacije.

Na drugi strani pa so začeli stvaritelji kodeka sklepati pogodbe z imeni, kot so recimo The Jim Henson Co. (mupetki!) ter Sigma Designs Inc, s katerim nameravajo skupno nastopiti na trgu video komponent.

3 komentarji