»

The Pirate Bay gostuje slike

Gizmodo - Zloglasni Pirate Bay širi svojo ponudbo, kot je napovedoval v preteklih mesecih. Uvedli so storitev BayImg, v okviru katere svojim uporabnikom omogočajo brezplačno nalaganje slikovnih vsebin na splet. Od ogromne množice, ki podobne usluge že ponuja, se nameravajo ločiti po tem, da v skladu s svojo splošno politiko ne bodo izvajali cenzure, torej bo možno brez skrbi nalagati tudi na najrazličnejše načine manj primerne slike. Omejitev velikosti posamezne datoteke je velikodušna, znaša kar 100 megabajtov, podprtih je obilo formatov, med drugim celo zip in rar, ki se pretvorita v albume fotografij.

Izvorna novica in stran projekta.

33 komentarjev

YouTube Mobile pričenja z delovanjem

vir: Gizmodo
Gizmodo - Največji ponudnik video vsebine, stran YouTube, zadnje čase širi svojo ponudbo. Najprej so se spajdašili z Appleom in prekodirali vso svojo vsebino v format h.264, ki ustreza uporabnikom Apple TV-ja, zdaj pa boste lahko tarnanje vaših čustvenih prijateljev spremljali kar z vašega mobitela. Tukaj je namreč YouTube Mobile - predelava strani, kompatibilna z XHTML in prilagojena za mobilnike (vključno s filmi v formatu 3gp).

Izvorna novica in posnetek strani v praksi.

3 komentarji

The Pirate Bay bo konkuriral YouTubeu

Zeropaid - Ustvarjalci The Pirate Baya se lotevajo novega projekta, strani za objavo video datotek v stilu YouTubea. Na The Video Bayu, kot naj bi se zadeva imenovala, bodo uporabniki lahko objavljali posnetke, bistvena razlika pa bo, da se administratorji ne nameravajo vmešavati v vsebino. Pravijo, da bo avtorske pravice sicer treba spoštovati, a so, kot v preteklosti, pripravljeni hoditi po tanki črti med legalnim in nelegalnim, nikakor pa ne bodo igrali moralne policije. Razen svobodnejšega pristopa posebne revolucije najbrž ne bo, prihod storitve pa bi znal biti blizu. V času Eurovizije so gusarji namreč že testirali pipice ter programsko kodo in dobili dobre rezultate.

Izvorna novica in (zaenkrat zaprta) uradna stran.

15 komentarjev

Prve obtožbe zoper upravljavce Pirate Baya

Slashdot - Spomnimo, konec maja lansko leto je švedska policija v raciji izklopila in odpeljale strežnike, na katerih je tekla izjemno priljubljena in obiskana spletna stran The Pirate Bay, ki je gostila torrente.

Včeraj je, po enoletnem zatišju, švedski tožilec Håkan Roswall javno napovedal, da nameravajo vložiti tožbe zoper upravljavce spletne strani. Poteza je bila pričakovana, saj so mu švedska sodišča naložila, da se do junija izjasni, ali namerava posameznike kazensko preganjati. Roswall ni želel povedati, koga ali kako veliko ljudi namerava preganjati, dejal je le, da potrebuje več časa za pripravo primera.

Medtem je Tobias Andersson s Pirate Baya optimističen v svojih napovedih, da se bo vsa stvar iztekla v njihovo prid. Verjame, da bodo obtožbe zavržene, saj so bile na njihovih straneh le povezave do drugih strani in nikakor niti bita zaščitenih vsebin. V skrajnem primeru, dodaja, bodo svoje poslanstvo nadaljevali v tujini. Več.

21 komentarjev

The Pirate Bay izdal film

The inquirer - Pri vsem znanem piratskem zalivu so izdali dokumentarni film o zgodovini izmenjave datotek preko medmrežja. Film nosi provokativen naslov: Steal This Film in je seveda prosto dostopen za prenos v različnih formatih. Klasični dokumentarci, kot so na primer tisti, ki jih snemajo pri televizijski hiši BBC, naj bi bili neustrezni, saj po mnenju ustvarjalcev Pirate Baya njihovi avtorji naj ne bi razumeli novih tehnologij in sprememb. Za prihodnost načrtujejo tudi nadaljevanja, če bo dovolj donacij, ki bi jim to omogočile.

Morda lahko kot drugi del pričakujemo parodijo na Pirate s Karibov.

12 komentarjev

ThePirateBay se je vrnil

Slo-Tech - The Pirate/Phoenix Bay, eden največjih torrent trackerjev na svetu, je po dolgih tednih razprave spet online. Kot je znano, je švedska policija ThePirateBay zaprla v sredo, 31. maja 2006.

Kot poroča angleški The Register, so ZDA pritiskale na švedsko vlado, češ da je The Pirate Bay eden največjih virov neavtoriziranih kopij filmov in glasbe. Nekaj dni po tem je švedska policija vstopila v zgradbo, kjer so bili strežniki in jih zaplenila, administratorje omenjene strani pa "povabila" na zagovor.

A situacija ni bila "rešena": lastniki ThePirateBay-a in mnogi drugi, so zagovarjali zakonitost omenjenega trackerja, sledile so mnoge debate in celo demonstracije, najbolj vsiljiv pa je bil vdor v spletno stran švedske vlade, za katerega domnevajo, da je bil odgovor nekaterih "hekerjev" na omenjen dogodek. Med drugim je policija pri akciji zaplenila tudi strežnike, ki niso last The Pirate Bay-a in z njim niso povezani, kar je sprožilo tožbe nekaterih podjetij proti švedski vladi.

...

32 komentarjev