»

Microsoft kot kaže načrtuje virtualni operacijski sistem

ZDNet - Šlo naj bi za novo ponudbo tipa namizje kot storitev, zgrajeno na temeljih Microsoftovega Virtual Desktopa, na voljo pa naj bi bila v prihodnjem letu. Kot kaže bo Cloud PC, kot ga delovno imenujejo, del ponudbe 365, in sicer za mesečno naročnino v fiksnem znesku. Kar je drugače kot pri sedanjem najemu virtualnega namizja, pri katerem uporabnik plača glede na porabljene sistemske vire. Zadevo so pri ZDNet odkrili povsem slučajno, prek zaposlitvenega oglasa.

Cloud Pc naj ne bi bil zamenjava za lokalno nameščene Windows in pisarniški paket Office, pač pa jo pri Microsoftu vidijo kot prilagodljivo ponudbo za podjetja, ki želijo svoje stare PC računalnike pretvoriti v tanke odjemalce oz. thin cliente.

Microsoft trenutno že ima storitev, imenovano Microsoft Managed Desktop, pri kateri nameščanje, vzdrževanje in upravljanje operacijskega sistema in ključnih poslovnih aplikacij ter naprav prevzame Microsoft. V paketu je še konfiguracija sistema, varnostni nadzor, analitika in 24-urna...

34 komentarjev

Microsoft podaljšal garancijo za Xbox 360

Ars Technica - Največja nočna mora vsakega lastnika Microsoftove konzole Xbox 360 je, da se bo njegov priljubljen kos elektronike zbudil z rdečim obročem smrti. Sodeč po novicah na spletu, to sploh ni redek pojav, saj naj bi general failure javila skoraj vsaka tretja konzola. ArsTechnica poroča, da je ravno zato Microsoft podaljšal garancijo v primeru RROD na tri leta. Vse ostale okvare (odpovedi DVD pogona, trdega diska), bodo še vedno krite samo pod enoletno garancijo. Podaljšanje garancije velja za vse prodane Xboxe, za stroške ukrepa pa so pri Microsoftu že rezervirali več kot milijardo dolarjev.

Izvorna novica ter Kotakojev intervju z Microsoftovim predstavnikom Petrom Moorom.

8 komentarjev

Senzor nagiba za Xbox360

engadget - Sony je ostal brez vibracij v svojem ploščku, pa jih po novem namerava vrniti vanj, drugi očitno pogrešajo zaznavanje premikov v ploščku Microsoftove Xškatle. Na tržišču se je namreč pojavil Tiltboard 360 iz podjetja Talismoon.

Gre za majhen košček vezja s par čipi, ki je namenjen vgradnji v plošček konzole. Po kratkem elektrotehničnem posegu boste tako dobili napravo, ki ve, da jo tresete, problem pa je, da bodo 40 dolarjev, kolikor proizvajalci hočejo zanjo, najbrž odšteli le redki. Gre namreč za (vsaj zaenkrat) povsem neuradno izdajo, ki bo koristila zgolj spalničnim programerjem, ki plošček priklapljajo na osebni računalnik, medtem ko je uradna podpora v pravih igrah nadvse...

11 komentarjev

Microsoft se končno loteva težav s hlajenjem Xbox360

engadget - Temperatura je bila že od izida eden izmed glavnih problemov Microsoftove zadnje konzole. Vsi lastniki dan pred posodobitvijo programske opreme in ob bolj vročih dneh ponavadi težko spijo, saj jih je strah, da bo ob naslednjem prižiganju njihova Xškatla posvetila z rdečim obročem, ki pomeni (praktično) smrt naprave. Do sedaj razen krčevitega stiskanja fig in kakšne molitve k najljubšemu božanstvu ni bilo prave rešitve za opisane težave, po novem pa so se Redmondovci končno izprsili in začeli uporabnikom s težavami nadgrajevati hlajenje. Engadget poroča, da so takšno delovanje zabeležili vsaj v Franciji, predložili so tudi slike, ki stvar dokazujejo. Izvorna novica.

7 komentarjev

The Simpsons Xbox 360

Hartware.net - Verjetno vsi oboževalci risane serije The Simpsons težko pričakujete premiero celovečernega filma z vašimi junaki v glavnih vlogah. Očitno pa je dobro možnost za reklamo pri tem videl Microsoft, ki bo svojo priljubljeno konzolo Xbox 360 za to priložnost oblekel v rumeno barvo. Žal bo The Simpsons Xbox 360 izdelan le v sto primerkih, ki jih bodo med promoviranjem omenjenega filma podarili redkim srečnežem.

Velja še dodati, da pri tem ne gre za najnovejši Xbox 360 Elite, ampak za osnovno različico Microsoftove konzole.

Več o tem na Hartware.net.

9 komentarjev

Xbox 360 bo do 2008 že v črnih številkah

Daily Tech - Kljub velikemu tržnemu uspehu projekt iksškatla Microsoftu trenutno odžira denar. Ko seštejemo in odštejemo prodajo same konzole in vsega, povezanega z njo, je rezultat zaenkrat še vedno pod ničlo, kar je na tem področju dokaj pogost pojav. Microsoft ima dovolj denarja, da si tovrstno trženje lahko privošči, saj pričakujejo, da bodo uspeh dosegli kasneje, ko se bo izdelava pocenila, konzola pa razširila po več domovih. Bolj kot prodaja same strojne opreme, ki nikoli ni pretirano profitabilna, se izplača prodaja različnih dodatkov, iger (od katerih odstotke dobi tudi Microsoft), precej prinese tudi storitev Live. Pri Microsoftu pričakujejo, da bodo najkasneje do konca drugega leta že lahko začeli obirati sadove vloženega truda in denarja.

Izvorna novica.

47 komentarjev

Xbox 360 Elite splavljen v ZDA

Daily Tech - Američani so včeraj ugledali prihod posodobljenega Xboxa 360 na police trgovin z elektroniko. Posodobljena različica se od stare najbolj loči po barvi, konzola je po novem (skupaj z vsemi pripomočki) črna, med strojnimi novostmi pa sta 120-gigabajten disk ter HDMI priključek. Kolegi gamerji se na drugi strani Atlantika torej že lahko veselijo, Kanadčani bodo črne ploščke dobili v roke četrtega maja, mi pa bomo skupaj z igričarji iz Azije morali počakati še...

20 komentarjev

Kaj skriva Xbox 360 Elite?

bit-tech.net - Pred kratkim izdana elitna različica Xbox-a 360 v črni barvi ima poleg preobleke tudi nekatere druge dokumentirane novosti, prednjačita predvsem HDMI izhod (kabel priložen) in 120 gigabajten trdi disk. Obenem so se mnogi spraševali še, ali bo konzola izboljšana tudi od znotraj, pri čemer so imeli v mislih predvsem prehod na 65 nanometrski proizvodni proces, ki bi olajšal težave s hlajenjem in posledično glasnost. Na Llama.com so ravno z namenom, da se prepričajo o slednjem, razstavili novo konzolo in analizirali njeno drobovje.

Žal do trdnih zaključkov niso prišli, dejstvo, da sta grafični in centralni procesor še vedno enako velika, ni ravno vzpodbudno, postavili pa so teorijo, da naj bi kljub prehodu na manjše tranzistorje ohranili velikost jedra zaradi lažjega odvajanja toplote. To so podprli predvsem s pomanjkanjem določenih elementov, odgovornih za napajanje, na glavnem vezju.

izvorna novica in članek.

1 komentar

Xbox 360 prenosnik, drugič

engadget - Tisti, ki bolj podrobno spremljate dogajanje na spletu, ste si najbrž zapomnili projekt predelave Xbox-a 360 v laptop. Zelo impresiven dosežek že v osnovi, a avtor ne počiva, po daljšem premoru se namreč vrača z drugo inačico prenosnikizirane iksškatle. Zadeva je po novem malce tanjša, dosti lažja, glavna novost pa je enostavna izdelava. Manj zahtevne modifikacije in uporaba bolj standardne strojne opreme bo, takšne so želje avtorja, omogočila širšim množicam posnemanje njegovega početja. V izvorni novici med drugim obljubljajo tudi podroben članek z navodili za izdelavo v treh delih.

3 komentarji

Xbox 360 bo dobil posodobitev

vir: Joystiq
Mygen - Končno so pricurljale podrobnosti o spremembah in novostih v spomladanski posodobitvi Dashboarda na Xbox 360.

Med opaznejše novosti spadajo predelava vmesnika, saj bo Marketplace tako dobil svoj lasten zavihek, končno bomo lahko videli, kateri DVD je vstavljen v pogon, izboljšani vmesnik za Xbox Live Arcade in ter boljše opozorilo o opravljenem dosežku. Med večjo novost pa spada tudi integracija z Windows Live! Messengerjem. Tako se bodo zdaj pri seznamu prijateljev pojavili tudi MSN kontakti, kjer bo seveda pisalo tudi njihovo stanje in bomo lahko z njimi komunicirali kar med igranjem igre. Ravno za ta namen, so pri Microsoftu izdali posebej prirejen plošček z vgrajeno QWERTY tipkovnico. Zadnja večja novost pa bo možnost prenašanja vsebin pri izklopljeni...

12 komentarjev