»

Windows Home Server preizkušen

Gizmodo - Pri Gizmodu so dobili v roke Microsoftov novi strežniški OS za domačo uporabo ter z nami delili izkušnje in novosti. Kot že ime pove, je Windows Home Server namenjen praktično izključno domači uporabi, na kar kaže tudi nabor njegovih funkcij. Podobno kot Vista zna delati avtomatske varnostne kopije datotek na vseh računalnikih v omrežju - sistem je zasnovan tako, da ne shranjuje podvojenih kopij datotek, četudi so le-te shranjene na večih računalnikih, prav tako pa v naslednjih operacijah shrani samo spremembe, kar v praksi pomeni opazno manjšo porabo diskovnega prostora.
Naslednja na seznamu funkcij je spremljanje zdravja vseh računalnikov na omrežju, kjer strežnik spremlja stanje požarnih zidov ter...

53 komentarjev

Windows Server Longhorn Beta 3 je tu

Slo-Tech - Pred nekaj dnevi je Microsoft izdal prvo javno dostopno verzijo prihajajočega operacijskega sistema, ki je prvotno namenjen strežnikom. Med najbolj opaznimi novostmi vsekakor spada nova možnost pri namestitvi poimenovana ServerCore, katero uporabniki nekaterih drugi strežniških okolji že poznajo. Gre za možnost namestitve osnovnih komponent za delovanje strežnika za določeno nalogo (npr. DNS, DHCP, Domain Controller i.d.) pri tem pa se na strežnik ne namesti grafični vmesnik. Tak strežnik lahko urejamo na daljavo, hkrati pa iz varnostnega stališča prinaša izboljšave, saj manj nameščenih komponent predstavlja manjše tveganje.

O tem in še drugih, novih ali prenovljenih, komponentah...

118 komentarjev

Virtual PC 2007 in SQL Server 2005 SP2

Slo-Tech - Betanews poroča, da je Microsoft izdal Virtual PC 2007, ki prinaša novosti na področju kompatibilnosti z operacijskim sistemom Windows Vista, podporo novim tehnologijam procesorjev AMD in Intel, ter podpore tako 32 kot 64 bitnim sistemom. Več na uradni strani tega produkta.

Sys-con pa poroča, da je dokončan in dostopen širši javnosti servisni paket 2 (krajše SP2) za SQL Server 2005. Ta prinaša novosti na področju povezljivosti z Windows Vista ter Office 2007, kompatibilnost SSRS z novejšim SharePoint 2007, ter drugih komponent. Več na uradni strani.

6 komentarjev

Izšel je Internet Explorer 7.0 beta 3

Slo-Tech - Microsoft je 29. junija izdal še tretjo različico brskalnika IE 7.0. Tokrat gre le za manjše popravke, ki povečajo zanesljivost in kompatibilnost, nekaj popravkov, ki odpravijo napake pri izrisovanju, malenkost pa je bil spremenjen tudi vmesnik. Od vidnejših sprememb je možnost razporeditve zavihkov po principu drag and drop.

Brskalnik je trenutno na voljo za XP SP2 in Windows Server 2003 SP1, prenesete pa si ga lahko iz uradne strani. IE 7.0+, ki je oznaka tega brskalnika za operacijski sistem Windows Vista, še ni na voljo.

51 komentarjev

Windows Vista beta 1

andrej - V začetku tedna smo izvedeli, da se bo nov Microsoftov operacijski sistem, ki smo ga poznali pod kodnim imenom Longhorn, imenoval Vista. Tri dni pozneje je Microsoft sklenil pokazati, kaj nam pripravlja poleg novega imena, seveda. Vsi naročniki MSDN so dobili možnost prenosa 2,4 GB težkega paketa, v katerem se skriva prva beta prihajajočega sistema, in paketa z Internet Explorerjem 7. Microsoft je že postavil uradno stran, na kateri je strnil nekaj novosti.

O beti že poroča večina spletnih strani, naprimer PC Mag, CNet, Tom's Hardware. Kakorkoli že, navadni smrtniki bomo morali na počakati na drugo beto, ki bo, če bo šlo vse po načrtih, izšla v začetku prihodnjega leta in bo vključevala bistveno več dobrot kot zdajšnja.

Iskanje v Visti

vir: Microsoft

Nov meni Start

vir: Microsoft

287 komentarjev

Longhorn vse bližje

E-week - Microsoft novinarjem neprenehoma dostavlja nove informacije glede njihovega prihajajočega operacijskega sistema, Longhorn, katerega končna različica je napovedana za konec prihodnjega leta.

Tokrat je potrdil čas prihoda prve testne različice novega sistema. Tako bo letošnje poletje na voljo Longhorn Beta 1 za delovne postaje ter Longhorn Beta 1 za strežnike. Tako se bodo razvijalci programske opreme in tudi skrbniki sistemov lahko začeli navajati na novo okolje ter morebiti predlagali spremebe v funkcionalnosti sistema.

Sočasno je Microsoft tudi omenil, da obstaja velika možnost, da bo poleg različice za delovne postaje in strežnike na voljo tudi različica za domače strežnike, kjer naj bi bili med drugim shranjeni uporabniški računi, datoteke, dokumenti.

60 komentarjev