»

Google testira Digg funkctionalnost

Googlov vmesnik, kjer je mogoče glasovati o straneh

vir: Google
Google - Večina bralcev je verjetno že seznanjena s konceptom spletne strani Digg.com, ki omogoča svojim obiskovalcev dodajanje povezav na spletne strani, ki jih potem uporabniki s pomočjo glasovanja označijo za vredne prve strani. Sedaj je po poročanju Slashdota s preizkušanjem podobnega koncepta začel tudi spletni iskalnik Google, ki je na svoji strani eksperimentalnih iskanj: Google Experimental Search, omogočil srečnim...

6 komentarjev

Kmalu bo Jabolko postalo bolj zeleno

Apple - Apple je bil v preteklosti pogosto žrtev kritik zaradi uporabe okolju neprijaznih materialov pri izdelavi svojih računalnikov in druge zabavne elektronike (čeprav so recimo prvi nehali uporabljati CRT zaslone). Ravno zaradi tega in vse glasnejšega Greenpeacea so naposled le sklenili, da bodo objavili nekaj zanimih podatkov in izdelali kratkoročni načrt, kako bo Jabolko naposled postalo vse bolj zeleno. Na spodnji povezavi boste našli zanimivo branje na zgoraj omenjeno temo, ki ga priporočam vsem trenutnim in tudi bodočim uporabnikom Applovih produktov, ki čutijo, da so soodgovorni za spreminjanje našega podnebja.

Izvorna novica.

Ali bodo nova zelena jabolka prav tako sočna, kot dosedanja, bomo seveda izvedeli kmalu. Za vse bodoče lastnike novih računalnikov pa vse to pomeni na kratko le to, da boste lahko sedaj brez slabe vesti spali polega svojega Maca, brez strahu, da bi se zastrupili.

Dodatne povezave:
- Greenpeace.com/Apple
- MacObserver
- Digg.com

17 komentarjev

V pripravi množičen napad na phpBB forume?

Slashdot - V zadnjih dneh se je na nekaj tisoč forumih, ki uporabljajo phpBB registriral bot z imenom FuntKlakow. Bot je večino časa neaktiven, čeprav je sposoben na forum pošiljati sporočila. Nekateri strokovnjaki za računalniško varnost svarijo administratorje forumov pred potencialnim množičnim phpBB napadom, saj naj bi napadalci bot uporabili za izrabo še neodkritih pomankljivosti v phpBB kodi.

Obstaja tudi možnost, da napadalci bot uporabijo za izrabo tim. 0-day ranljivosti še preden administratorji namestijo ustrezne popravke. Večina administratorjev je mnenja, da gre najverjetneje za tim. spam-bot.

Veliko prahu je dvignil tudi trojanski konj Cryzip, ki ob zagonu kompresira in šifrira vse datoteke s končnicami .doc/.pdf/.xls/.jpg,... v "%SystemDrive%" imeniku (izjema so datoteke v "%SystemRoot%" in "%SystemRoot%\system32" podimeniku).

Cryzip originalne datoteke nato pobriše, uporabniku pa ponudi možnost plačila odkupnine v višini 300 USD v zameno za geslo. E-gold, spletni...

28 komentarjev