»

iGoogle je tu!

Ars Technica - Ne, žal ne gre za v tajnosti pripravljeno kombinacijo mobilnika, mp3 predvajalnika, iskalnika in brivnika, narejenega v okviru partnerstva Appla in Googla. Slednji so se zgolj odločili, da posodobijo svojo storitev, imenovano Google Personalized Homepage, o kateri smo že pisali, ter jo v okviru procesa tudi preimenovali. Glavna novost so t.i. gadgeti, ki so predpripravljeni in jih bodo lahko uporabniki brez posebnega znanja programiranja sami nastavljali ter pošiljali svojim znancem. Med drugim bodo lahko vključevali posnetke z YouTubea, fotografije, opomnike na pomembne datume, možno pa jih bo tudi avtomatsko posodabljati (vsak dan nova erotična slika za vašo drago).

Kljub vsemu pa je izbira imena tokrat malce bolj zanimiva od vsebine, saj gre za očitno provokacijo, poslano v smer Cupertina. Za kakšno drugo podjetje to ne bi predstavljalo posebne ovire, saj tudi Apple rad provocira, a Google je znan po svojem trudu za prijazno delovanje, poleg tega so v preteklosti pogosto...

12 komentarjev

Hrošč pohrustal personalizirane strani na Googlu

The Register - Google Personalized Homepage je storitev, ki jo marsikdo s pridom izkorišča. Kopica relevantnih podatkov na uvodni strani, ki se naloži, ko odpremo naš brskalnik, je vsekakor popularna zadeva in Googlova izvedba je ena boljših. A pred kratkim so bili mnogi njeni uporabniki malce razočarani, saj so izgubili vse podatke in nastavitve, ki se je tičejo (vključno z različnimi zaznamki, TODO seznami, itd.). Programerji softverskega giganta zaenkrat ne vedo, kaj je krivo za težave, so pa povedali, da se pospešeno trudijo odkriti napako in svetujejo uporabnikom, naj ne spreminjajo nastavitev, saj bi to znalo zgolj poslabšati zadeve.

Izvorna novica.

10 komentarjev

Nizozemci ponujajo prostitutke za nedolžne geeke

The inquirer - Popularen trend odhajanja v Amsterdam na kak džoint bodo v prihodnjih mesecih gotovo zasenčili številni prestrašeni računalniški navdušenci, ki kljub letom še niso uspeli zlesti v posteljo s pripadnico nasprotnega spola. Nizozemsko podjetje Society Service, ki se ukvarja s tisoč in enim načinom nudenja najstarejše obrti, namreč po novem ponuja posebno uslugo za prestrašene računalnikarje.

Zanje so pripravili ekipo posebno natreniranih deklet, ki strankam posvetijo dosti časa in poskrbijo za to, da je njihov prvič toliko lepši spomin. Na nategni-pobegni variante lahko kar pozabite, saj bližnje srečanje tretje vrste traja najmanj 3 ure in vključuje kopel ter masažo. Izvorna novica.

28 komentarjev

Je benchmark v Visti dovolj dober?

Tom's Hardware - Na THG so spisali zanimiv članek, v katerem se lotevajo analize ene od bolj izpostavljenih novih funkcij, aplikacije Windows System Assessment Tool, ki v Visti skrbi za analizo glavnih komponent v sistemu. Zapreže jih v določene testne programe, vsaki posebej določi oceno in potem iz vseh določi še skupno oceno sistema. Avtor članka si je delovanje testov bolj podrobno ogledal ter jih poskusil primerjati z običajnimi, bolj transparentnimi benchmarki, da bi ugotovil, če bi Vistina ocena sistema lahko predstavljala relevanten podatek, na katerega se bo možno zanesti.

Izvorni članek.

7 komentarjev

AMD vlaga veliko upanja v Barcelono

The Register - Na Registerju so objavili nekatere dodatne informacije o AMD-jevem prihajajočevem procesorju, ki se zaenkrat skriva pod kodnim imenom Barcelona. V nov izdelek vlagajo dosti upanja, saj so po dolgem obdobju uspeha trenutno v slabši poziciji od Intela. Med drugim obžalujejo, da niso izdali štirijedrnega procesorja, ki to ni (nekako tako kot konkurenca), namesto da se dlje časa ubadajo z imena vrednim čipom.

Kakorkoli že, pravijo, da bo prihod Barcelone zanje ravno tako pomemben, kot je bil izid Opterona, najpomembnejša nova informacija pa je, da bodo vsi najavljeni procesorji (poleg Barcelone še Shanghai in Montreal) kompatibilni z obstoječimi konfiguracijami, torej jih bo možno vstaviti v obstoječe podnožje Socket F. Berite.

13 komentarjev