»

si.Mail 1.0.

Slo-Tech - Včeraj je po kar nekaj RC različicah in dobrih 4h letih razvoja izšla 1.0 verzija programa si.Mail. si.Mail je sicer še eden v vrsti odjemalcev elektronske pošte, vendar od ostalih razlikuje po tem, da je delo slovenskega avtorja, ter da na področje odjemalcev prinaša nekjaj svežine z idejami, katere pomagajo tistim, ki se vsakodnevno srečujejo z veliko količino elektronske pošte. Ker se standardnega seta možnosti ne splača naštevati bi tukaj izpostavil le tiste inovativne. Program eden izmed prvih omogoča ogled sporočil v zavihkih, ter avtomatsko klasifikacijo sporočil v "poglede" glede na Dopisnika, Zaznamke, katerih poljubno število lahko sami dodate sporočilu, Datum, Stanje...

62 komentarjev

Pidgin 2.0

Ars Technica - Uporabniki različnih distribucij Linuxa najbrž dobro poznate Gaim, aplikacijo za takojšnje sporočanje, ki podpira obilico različnih protokolov. Pred kratkim so ga preimenovali v Pidgin, o čemer smo že poročali (glej povezane novice), včeraj pa so objavili novo stabilno različico pod zaporedno številko 2.0. Glavna novost je popolnoma prenovljen uporabniški vmesnik z novimi ikonami, žal še vedno pogrešamo glasovno/video komunikacijo. Na ArsTechnici so pripravili obsežen članek, v katerem so predstavljene vse glavne novosti. Izvorni članek.

15 komentarjev

Izšel Thunderbird 2.0

Mozilla.org - Firefox-ov leteči prijateljček, e-mail odjemalec Thunderbird, je danes izšel v posodobljeni različici pod zaporedno številko 2.0. Nova verzija prinaša nekatere zabavne novosti, med drugim: izboljšano podporo za Windows Vista, instantno iskanje po sporočilih (Find As You Type, znan že iz Firefoxa), možnost uporabe tagov za označevanje sporočil, nov zunanji izgled, podporo za enostavnejše dostopanje do spletnih e-mail storitev (npr. Gmail) in še dosti tega. Dodatne informacije ter dolpoteg.

41 komentarjev

V torek 24. oktobra 2006 izide Firefox 2.0

ComputerWorld - Končno smo ga dočakali! Mozilla Corporation, nam predstavlja končno različico priljubljenega spletnega brskalnika Firefox.
Očitno je, da je datum izdaje novega Mozillinega izdelka prišel na ušesa Micorsoftu. Le-ta je neverjetno hitro po objavi Internet Explorerja RC2, izdal njegovo končno verzijo. Kako bi si lahko drugače razlagali manj kot enotedensko razliko med datumoma izdaje obeh končnih različic?

Firefox 2.0 bo prinesel kar nekaj novosti, ki pa so na prvi pogled očem večinoma skrite. Program bo imel delno spremenjen uporabniški vmesnik. Vsak zavihek, ki 'zasveti', ko se nad njim nahaja kurzor, bo imel svoj gumb za zapiranje. Žal (zaenkrat ?) še nima možnosti predogleda vseh odprtih zavihkov v obliki sličic (thumbnails).

Uporabna novost je, da si bo program zapomnil zadnje odprte zavihke, ko se pojavi potreba po ponovnem zagonu programa (npr. inštalacija dodatkov - add-ons).

Dodan je enostaven upravljalnik z iskalniki, ki so vdelani v Firefox. Po novem pa se pri uporabi...

94 komentarjev

Mozilla Firefox 2 RC2 je tu

Računalniške novice - Še en korak smo bližje k izdaji naslednje generacije precej popularnega brskalnika Mozille Firefoxa. Nova različica se tako hvali s kar nekaj spremembami, čeprav moramo priznati, da smo jih precej videli že kot razširitve stare verzije. Novi brskalnik tako vključuje JavaScript 1.7, novi upravljalnik tem in razširitev, ki so sedaj združene pod eno okno ter posodobljeni pogon za iskalnike, ki po novem podpira tudi predloge. Med zanimive nove zmožnosti spada tudi vgrajeni črkovalnik, ki bo preveril slovnično pravilnost zadev vpisanih v besedilna okenca. Prav tako je dobil tudi podporo SVG tekstu in si sedaj zna zapomniti, katere strani ste imeli odprte v zavihkih. Seznam vseh izboljšav in prenos najdete na uradni strani.

43 komentarjev

Nova Firefox in Thunderbird

Mozilla.org - Čisto na kratko, ker veliko tudi ni moč povedati -- izšla sta novi verziji najpopularnejšega alternativnega brskalnika in njegovega bratca, odgovornega za upravljanje elektronske pošte. Obe različici se skrivata pod številko 1.5.0.7, med novostmi pa ni nobenih dodatnih funkcij, gre zgolj za varnostno posodobitev, ki odpravlja nekatere kritične hrošče. Poskrbite za zdravje svojega mlinčka in snemite posodobljena programa Firefox ter Thunderbird.

22 komentarjev