»

Nova Sandra novembra

Warp2Search - Zagotovo med vami ni bralca, ki ne bi poznal programa SiSoft SANDRA. SANDRA ja namreč izjemno uporaben program za diagnosticiranje sistema, saj vam izpljune kup uporabnih ter neuporabnih informacij o celotnem računalniku. Trenutno najnovejša verzija je 2002 SP1, a kot kaže, bomo kmalu dobili naslednika. V SiSoftu so danes namreč potrdili, da se bo za november napovedana različica SP2 preimenovala v 2003. Tako bomo torej novembra deležni nove polne različice. O novostih sicer še molčijo, jasno pa je že, da bo ena večjih novosti podpora za AGP 3.0. Klik!

0 komentarjev

Tom se spet važi

Slo-Tech - Hehe, tokrat z megalomanskim testom procesorskih hladilnikov. V test so namreč vzeli kar 46 (!!!) hladilnikov, in od tega jih je kar nekaj takih, ki jih tudi sam nisem nikoli prej videl. Če ste torej še vedno niste naveličali testov raznih hladilnikov, vam ogled tega kar priporočam. Kaj pa zaključek? Tisto, kar vas večina ve že kar nekaj časa: nakup in uporaba raznih no-name generičnih hladilnikov se enostavno ne izplača. Če že nimate sadističnih nagnjenj do svojega procesorja, seveda... Thnx slycer.

5 komentarjev

Celeron 566 @ 1202 MHz

OcShoot - Še en zelo dober overclock! Za dosežek tega rezultata je bil uporabljen zelo dober Celeron 566 (1.1 GHz z Alpho PAL6035), vodno hlajen 172 vatni peltierov element in 12×25 centimeterski hladilnik. Pri testih s SiSoft Sandro je zanimivo, da v multimedijskem testu prehiti 1.5 GHz Pentiuma 4, a ne pozabite, da je SiSoftova Sandra sintetični test!. Slike hlajenja ter testov si lahko ogledate tukaj.

6 komentarjev

1.5 GHz Athlon

HardOCP - Uf uf... Na forumu malih [T]rdih Amerikancev so se pojavile prve slike 1.5 GHz Palamino procesorja (znano kodno ime? ). Potil se bo na podnožju s 462 pini ter imel 5 L1 mostičev, ki bodo po vsej verjetnosti namenjeni navijanju. Predstavljen naj bi bil na CeBitu, na prodajnih polical pa julija. Utra slin ali mega slin? Nekaj od tega že... . Klik!

1 komentar

Hedgehog hladilnik @ Trainwrecker

Trainwrecker - Nekateri že poznate bakrene Hedgehoge hladilnike, za marsikoga pa bodo verjetno pravo presenečeje. Gre namreč na neke vrste popolnoma bakreno kopijo Alphe PAL6035. Hladilnik je res razkošen na pogled in tudi tehta svojemu izgledu primerno... skoraj pol kilograma! Pošast trenutno velja za enega izmed najboljših SocketA hladilnikov. No, Hedgehoga so testirali na Trainwreckerju in tukaj si lahko preberete njihovo mnenje. Jaz se zagotovo ne bi branil enega primerka .

1 komentar

Alpha PAL6035 proti Zalman CNP S3100

vir: WCHZ
WCHZ - Alpha PAL6035 že nekaj časa velja za najbolj uporaben Socket (A in 370) hladilnik. Sicer ni najboljša, toda ni veliko tistih, ki so pripravljeni prenašati hrup GW FOP38 ventilatorja ali plačati ceno za Hedgehog bakreni hladilnik. No, morda se dnevi Alphine slave iztekajo, saj je Korejsko podjetje Zalman ponudilo več, kot spodobno konkurenco. Njihovi eksotični hladilniki (glej sliko!) sicer še niso razširjeni in počakati bomo morali na še nekaj testov, toda sodeč po tem testu je zadeva več, kot odlična. S pomočjo velikega in počasnega ventilatorja je namreč dosegel precej boljše rezultate kot Alpha, da o manjšem hrupu niti ne govorimo. Vsekakor upam, da se bo našel kakšen uvoznik za...

5 komentarjev

lunijev novi osebni rekord

Jaz - Stari bralci Slo-Techa se še spomnite, da je moj osebni rekord v overclockanju bil dosežen z Intel Coppermine 500MHz procesorjem in Epox EP-BX6 platko. Takrat mi je procesor uspelo naviti na neverjetnih 170MHz zunanje frekvence, kar je zneslo 850MHz. No, danes mi je, povsem nenačrtovano, uspelo podreti moj rekord. Pred par dnevi sem namreč v test dobil ABIT VP6 z Intel Coppermine 667MHz (133MHz FSB) procesorjem, doma pa sem še imel ABIT SA6R, ki mi je ostala od prejšnjega testa (objavljen bo kmalu...). Seveda se nisem mogel zadržati, in sem Coppermine sprobal na SA6R, čeprav sem ga zaradi visoke osnovne zunanje frekvence že vnaprej odpisal. Oh, kako sem se motil! Čip mi je namreč poponoma stabilno uspelo naviti na 1GHz. To znese kar 200MHz zunanje frekvence... Procesor je bil zračno hlajen z Alpho PAL6035 (in odprtim oknom [8-)]), stabilnost pa je dosegel pri 1.85V. Aja, če vas zanimajo podrobnosti: procesor ima oznako SL3XW (Malay), gre za staro cB0 jedro, poslali pa so mi ga iz

7 komentarjev

Intel ukinil Celeron 566

Intel - Kot je bilo najavljeno že nekaj časa, je Intel v petek prenehal dobavljati Celeron2 566MHz procesorje. To seveda ne pomeni, da jih ni mogoče dobiti, saj jih nekateri distributerji še vedno imajo na zalogi, toda le-te zagotovo ne bodo potrajale dolgo, saj gre za nesporno najbolj popularen Intelov procesor zadnje čase. No, naročila za tray (OEM) verzije čipov bodo sprejemali do 13. aprila, zadnja pošiljka teh procov pa bo zapustila tovarno predvidoma decembra 2001.

0 komentarjev

Modifikacija Alphe PEP66 za SocketA procesorje

Overclockers.com - Alpha PEP66 je že nekaj časa najbolj popularen hladilnik za Intelove Socket procesorje, sedaj pa vemo tudi, kako ga uporabiti za AMDjeve Socket A procesorje. Postopek v bistvu sploh ni težav, le nekaj minut časa in ustrezno orodje boste potrebovali. Natančna navodila najdete tukaj, primerjavo takega killer SocketA hladilnika z Alpho PAL6035 pa tukaj.

2 komentarja

Mega test SocketA hladilnikov na AnandTechu

AnandTech - Da so prvi na vseh področjih, so na AnandTechu dokazali z najnovejšim SocketA primerjalnim testom. Med seboj so primerjali kar 11 hladilnikov, oziroma veliko večino trenutno dostopnih SocketA hladilnikov, tako da gre za res temeljit test. Kot najboljši se je zkazal bakreni HedgeHog hladilnik ( v Sloveniji ga ne bo nikoli ) v povezavi z Deltinim 38cfm ventilatorjem, toda tudi GlobalWin FOP38, Alpha PAL6035 in SuperOrb so se lepo izkazali. Ogled priporočljiv.

0 komentarjev