»

Naslednji Xbox prihodnje leto, bržkone brez optične enote

Trenutni Xbox 360

Daily Mail - Naslednika priljubljene Microsoftove igralne konzole Xbox 360 bomo dočakali prihodnje leto, pravijo viru blizu Redmonda. Uradna predstavitev naj bi bila napovedana za junij 2013, na prodajne police pa naj bi prispel prihodnjega septembra. Še leto pozneje, torej 2014, načrtujejo izid nove verzije Kinecta HP2, ki bo precej bolj natančen od trenutne verzije.

Ali bo...

55 komentarjev

Izšel Windows Live Essentials 2011

Windows Live Photo Gallery

vir: Microsoft
Microsoft - Pri Microsoftu so zadnji dan septembra po polletnem testnem obdobju najavili izid nove različice programskega paketa Windows Live Essentials 2011, ki vsebuje kopico novih in sveže prenovljenih aplikacij.

Windows Live Family Safety je orodje, namenjeno naprednejšemu varovanju otrok pred spletnimi nevarnostmi in z možnostjo oddaljenega nastavljanja in spremljanja poročil o aktivnostih dopolnjuje funkcije starševskega nadzora, vgrajene v sistem Windows.

Windows Live Mesh (prej Windows Live Sync) sedaj združuje tehnologiji Windows Live Mesh in FolderShare in omogoča sinhronizacijo datotek in nastavitev (Internet Explorer in Office) med računalniki (tudi med PC in MAC) in shranjevanje datotek v oblačno storitev SkyDrive (25GB brezplačnega...

80 komentarjev

Microsoft začel vojno proti piratstvu

Xbox Scene - Xbox-scene in tudi IGN poročata, da so bili nekateri lastniki Microsoftovih konzol Xbox 360 deležni precej neprijetnega presenečenja. Namreč, pri Microsoftu so gladko pobanali vse konzole, ki so imele modificiran firmware na DVD pogonih.

Modificiran firmware je konzoli sporočal, da je v pogonu originalen DVD, ne glede na poreklo medija. Kot tak je bil tako uporaben samo za poganjanje "varnostnih kopij", saj ni zaobšel hypervisorja. Hypervisor namreč ne dovoli poganjanja kode, ki ni bila ustrezno podpisana s strani Microsofta, zato zaenkrat (razen kratke ranljivosti) ni mogoče na konzoli poganjati homebrew programske opreme. Zaenkrat je bilo presenečenje omejeno samo na ameriško celino, verjetno pa enak pogrom ne bo...

86 komentarjev

Xbox 360 bo do 2008 že v črnih številkah

Daily Tech - Kljub velikemu tržnemu uspehu projekt iksškatla Microsoftu trenutno odžira denar. Ko seštejemo in odštejemo prodajo same konzole in vsega, povezanega z njo, je rezultat zaenkrat še vedno pod ničlo, kar je na tem področju dokaj pogost pojav. Microsoft ima dovolj denarja, da si tovrstno trženje lahko privošči, saj pričakujejo, da bodo uspeh dosegli kasneje, ko se bo izdelava pocenila, konzola pa razširila po več domovih. Bolj kot prodaja same strojne opreme, ki nikoli ni pretirano profitabilna, se izplača prodaja različnih dodatkov, iger (od katerih odstotke dobi tudi Microsoft), precej prinese tudi storitev Live. Pri Microsoftu pričakujejo, da bodo najkasneje do konca drugega leta že lahko začeli obirati sadove vloženega truda in denarja.

Izvorna novica.

47 komentarjev

Xbox 360 Elite splavljen v ZDA

Daily Tech - Američani so včeraj ugledali prihod posodobljenega Xboxa 360 na police trgovin z elektroniko. Posodobljena različica se od stare najbolj loči po barvi, konzola je po novem (skupaj z vsemi pripomočki) črna, med strojnimi novostmi pa sta 120-gigabajten disk ter HDMI priključek. Kolegi gamerji se na drugi strani Atlantika torej že lahko veselijo, Kanadčani bodo črne ploščke dobili v roke četrtega maja, mi pa bomo skupaj z igričarji iz Azije morali počakati še...

20 komentarjev

Kaj skriva Xbox 360 Elite?

bit-tech.net - Pred kratkim izdana elitna različica Xbox-a 360 v črni barvi ima poleg preobleke tudi nekatere druge dokumentirane novosti, prednjačita predvsem HDMI izhod (kabel priložen) in 120 gigabajten trdi disk. Obenem so se mnogi spraševali še, ali bo konzola izboljšana tudi od znotraj, pri čemer so imeli v mislih predvsem prehod na 65 nanometrski proizvodni proces, ki bi olajšal težave s hlajenjem in posledično glasnost. Na Llama.com so ravno z namenom, da se prepričajo o slednjem, razstavili novo konzolo in analizirali njeno drobovje.

Žal do trdnih zaključkov niso prišli, dejstvo, da sta grafični in centralni procesor še vedno enako velika, ni ravno vzpodbudno, postavili pa so teorijo, da naj bi kljub prehodu na manjše tranzistorje ohranili velikost jedra zaradi lažjega odvajanja toplote. To so podprli predvsem s pomanjkanjem določenih elementov, odgovornih za napajanje, na glavnem vezju.

izvorna novica in članek.

1 komentar

Xbox 360 prenosnik, drugič

engadget - Tisti, ki bolj podrobno spremljate dogajanje na spletu, ste si najbrž zapomnili projekt predelave Xbox-a 360 v laptop. Zelo impresiven dosežek že v osnovi, a avtor ne počiva, po daljšem premoru se namreč vrača z drugo inačico prenosnikizirane iksškatle. Zadeva je po novem malce tanjša, dosti lažja, glavna novost pa je enostavna izdelava. Manj zahtevne modifikacije in uporaba bolj standardne strojne opreme bo, takšne so želje avtorja, omogočila širšim množicam posnemanje njegovega početja. V izvorni novici med drugim obljubljajo tudi podroben članek z navodili za izdelavo v treh delih.

3 komentarji

Microsoft ne dopušča brezplačne dodatne vsebine

The inquirer - Ustvarjalci igre, ki trenutno prodaja Xbox 360, Gears of War, so znani po svojem pozitivnem odnosu do skupnosti. Epic games so v preteklosti izdali obilico dodatkov za svoje uspešnice (recimo paketi map za predstavnike serije Unreal Tournament), pa tudi svoj odličen grafični pogon so pripravljeni z ostalimi razvijalci deliti pod občutno blažjimi pogoji, kot to počne večina ostalih studiev. A tokrat jim je njihove dobronamerne poteze preprečil Microsoft.

Fantje iz Epica so pripravili 6 novih večigralskih map za Gears Of War, a ko so jih želeli distribuirati igralcem preko spletne storitve Xbox Live, so naleteli na rdečo luč iz Redmonda. Microsoft je namreč postavil stroge pogoje glede tovrstnega početja, in ti določajo, da se večina dodatne vsebine ponuja v zameno za plačilo. Več o zlobnih kapitalistih v izvorni novici.

25 komentarjev

Xbox 360 bo dobil posodobitev

vir: Joystiq
Mygen - Končno so pricurljale podrobnosti o spremembah in novostih v spomladanski posodobitvi Dashboarda na Xbox 360.

Med opaznejše novosti spadajo predelava vmesnika, saj bo Marketplace tako dobil svoj lasten zavihek, končno bomo lahko videli, kateri DVD je vstavljen v pogon, izboljšani vmesnik za Xbox Live Arcade in ter boljše opozorilo o opravljenem dosežku. Med večjo novost pa spada tudi integracija z Windows Live! Messengerjem. Tako se bodo zdaj pri seznamu prijateljev pojavili tudi MSN kontakti, kjer bo seveda pisalo tudi njihovo stanje in bomo lahko z njimi komunicirali kar med igranjem igre. Ravno za ta namen, so pri Microsoftu izdali posebej prirejen plošček z vgrajeno QWERTY tipkovnico. Zadnja večja novost pa bo možnost prenašanja vsebin pri izklopljeni...

12 komentarjev