»

Po podatkih prodajalcev umre 30% Xboxov

Gizmodo - Lastnike konzol Xbox360 ob neobičajnem obnašanju njihove škatle pogosto skrbi, da bo šla rakom žvižgat. Nezanesljivost Microsoftovega izdelka postaja pregovorna in zlobni rdeči obroč, ki oznanja smrt, strah vsakega igričarja. Po Microsoftovih podatkih naj bi iz takšnih in drugačnih razlogov predčasno umrlo pet odstotkov konzol, kar je dokaj sprejemljiva številka. A distributerji in prodajalci se ne strinjajo, nedavno je namreč prišlo na dan, da naj bi se glede na njihove analize pokvarilo kar 30% Xboxov. Ali jim gre verjeti, bomo najbrž izvedeli v prihodnjih dneh, če se bodo Redmondovci opogumili in podali izjave za javost.

Izvorna novica.

21 komentarjev

Naredite svoj plošček PS360

engadget - Benjamin Heckendorn je zelo znan po svojih konzolaških modifikacijah, gotovo ste že slišali za njegovo predelavo Xboxa 360 v prenosnik, pred nekaj tedni pa je navdušil tudi s projektom, v okviru katerega je stlačil najnovejši Sonyjev SIXAXIS kontroler v ohišje ploščka za Xbox 360. Modifikacija je naletela na ogromno odziva, saj je Microsoftov joypad trenutno eden od popularnejših, medtem ko se Sonyjevi strokovnjaki za ergonomijo niso ravno pretegnili. Avtor je zato po številnih prošnjah spisal podrobna navodila, s pomočjo katerih lahko modifikacijo opravi vsakdo kar v zavetju toplega doma.

Izvorni članek.

"Alo, Kutaragi, a greš stavt, da lahko ta pad prodajamo 3 generacije?"
"Ej, če nam to rata, pol pa kr odstopm."

1 komentar

Xbox 360 Elite splavljen v ZDA

Daily Tech - Američani so včeraj ugledali prihod posodobljenega Xboxa 360 na police trgovin z elektroniko. Posodobljena različica se od stare najbolj loči po barvi, konzola je po novem (skupaj z vsemi pripomočki) črna, med strojnimi novostmi pa sta 120-gigabajten disk ter HDMI priključek. Kolegi gamerji se na drugi strani Atlantika torej že lahko veselijo, Kanadčani bodo črne ploščke dobili v roke četrtega maja, mi pa bomo skupaj z igričarji iz Azije morali počakati še...

20 komentarjev

Kaj skriva Xbox 360 Elite?

bit-tech.net - Pred kratkim izdana elitna različica Xbox-a 360 v črni barvi ima poleg preobleke tudi nekatere druge dokumentirane novosti, prednjačita predvsem HDMI izhod (kabel priložen) in 120 gigabajten trdi disk. Obenem so se mnogi spraševali še, ali bo konzola izboljšana tudi od znotraj, pri čemer so imeli v mislih predvsem prehod na 65 nanometrski proizvodni proces, ki bi olajšal težave s hlajenjem in posledično glasnost. Na Llama.com so ravno z namenom, da se prepričajo o slednjem, razstavili novo konzolo in analizirali njeno drobovje.

Žal do trdnih zaključkov niso prišli, dejstvo, da sta grafični in centralni procesor še vedno enako velika, ni ravno vzpodbudno, postavili pa so teorijo, da naj bi kljub prehodu na manjše tranzistorje ohranili velikost jedra zaradi lažjega odvajanja toplote. To so podprli predvsem s pomanjkanjem določenih elementov, odgovornih za napajanje, na glavnem vezju.

izvorna novica in članek.

1 komentar

Xbox 360 prenosnik, drugič

engadget - Tisti, ki bolj podrobno spremljate dogajanje na spletu, ste si najbrž zapomnili projekt predelave Xbox-a 360 v laptop. Zelo impresiven dosežek že v osnovi, a avtor ne počiva, po daljšem premoru se namreč vrača z drugo inačico prenosnikizirane iksškatle. Zadeva je po novem malce tanjša, dosti lažja, glavna novost pa je enostavna izdelava. Manj zahtevne modifikacije in uporaba bolj standardne strojne opreme bo, takšne so želje avtorja, omogočila širšim množicam posnemanje njegovega početja. V izvorni novici med drugim obljubljajo tudi podroben članek z navodili za izdelavo v treh delih.

3 komentarji

Microsoft ne dopušča brezplačne dodatne vsebine

The inquirer - Ustvarjalci igre, ki trenutno prodaja Xbox 360, Gears of War, so znani po svojem pozitivnem odnosu do skupnosti. Epic games so v preteklosti izdali obilico dodatkov za svoje uspešnice (recimo paketi map za predstavnike serije Unreal Tournament), pa tudi svoj odličen grafični pogon so pripravljeni z ostalimi razvijalci deliti pod občutno blažjimi pogoji, kot to počne večina ostalih studiev. A tokrat jim je njihove dobronamerne poteze preprečil Microsoft.

Fantje iz Epica so pripravili 6 novih večigralskih map za Gears Of War, a ko so jih želeli distribuirati igralcem preko spletne storitve Xbox Live, so naleteli na rdečo luč iz Redmonda. Microsoft je namreč postavil stroge pogoje glede tovrstnega početja, in ti določajo, da se večina dodatne vsebine ponuja v zameno za plačilo. Več o zlobnih kapitalistih v izvorni novici.

25 komentarjev

Xbox360 Elite uradno najavljen

več strani - Kot najbrž že veste, saj o tem piše pol interneta, so se govorice o posebni izdaji Microsoftove konzole Xbox360 uresničile. Redmond je zadevo potrdil in dejstva so takšna: konzola (480 dolarjev) bo opremljena z 120-gigabajtnim trdim diskom (starim lastnikom bo na voljo za 180 dolarjev), priključkom HDMI in seveda čisto novo črno preobleko. Serija elitnih primerkov bo omejena na nekaj sto tisoč primerkov, ki jih bo, po tem ko bodo razprodani, nadomestil običajen siv Xbox360 z identičnimi specifikacijami, črni dodatki pa naj bi se kmalu pojavili na policah trgovin.Nekateri so pričakovali, da bo Microsoft posodobil tudi proizvodni proces, v okviru katerega izdelujejo čipe za iksškatle, a do tega ni prišlo...

7 komentarjev

Menjam pištolo za Xbox

Gizmodo - Naši modri angeli so pred leti vsem miroljubnim praznično navdahnjenim ljudem, ki so se odločili, da s pirotehniko ne bodo ogrožali ušes in prstov okolice ter tovrstne izdelke prinesli na najbližjo policijsko postajo, podarila sladkarije. Precej srčkano akcijo v teh dneh izvajajo mehiški policisti, le da so jo dvignili na precej resnejši nivo. Vsakemu posamezniku, ki se pokesa in oblastem preda nelegalno pridobljeno orožje, podarijo Xbox ali PC, odvisno od ognjene moči. Novica izvira z Gizmoda.

18 komentarjev

Nova izdaja Xbox-a 360 očitno resnična

Daily Tech - Pred slabima dvema letoma izdano Microsoftovo konzolo naj bi po nekaterih govoricah že v preteklih mesecih nadomestila druga izdaja z nekaj dodatnimi bombončki. Po kopici meglenih fotografij novih enot in natolcevanj z vseh strani spleta je padla tudi precej uradna izjava, da letos posodobljene konzole ne bo, zdaj pa se zadeve, vsaj tako izgleda, spet obračajo.

V aprilski številki revije Game Informer naj bi se pojavile fotografije črnega...

3 komentarji

Star Trek stanovanje naprodaj

vir: Gizmodo
Gizmodo - Tony Alleyne, Anglež iz Hinckleya, je pred časom opremil svoje stanovanje v stilu nanizanke Star Trek Voyager. Sam je izdelal kup prepričljivih kulis, poskrbel za zvočne efekte, opremil stanovanje z visokotehnološkimi igračkami (glasovno aktivirana LED osvetlitev in avtomatska drsna vrata) ter v njem nekaj časa tudi živel.

Kakorkoli že, možakar se v stanovanju očitno ne zabava najbolj, ali pa samo rabi denar, saj se je odločil, da ga bo prodal. Če hočete ostati samski do konca življenja, boste morali odšteti slab milijon dolarjev, pravi Gizmodo.

25 komentarjev

Zamenjava ohišja xbox360

vir: HardOCP
HardOCP - Za vse lastnike Microsoftove konzole zadnje generacije, ki so že izkoristili garancijski rok, so na HardOCP spisali podroben vodič za zamenjavo celotnega ohišja. V njem so se posvetili previdnemu razdiranju konzole in vgradnji novih delov, končni rezultat pa je bil zelo navdušujoč. Pri nas je ponudba tovrstnih delov sicer borna, vseeno pa v dobi interneta z malo truda (in denarja) ni težko dobiti nečesa bolj unikatnega od zamenjave za sprednjo ploščico. Berite.

1 komentar

Defektni Xboxi?

GA Hardware - Po ZDA se govori, da so Microsoftove konzole, Xbox imenovane, pokvarjene in se obešajo ko nore. No, vsaj nekatere. Verjeli ali ne, ampak dotični Xboxi (kot taki naj bi šli tudi v prodajo), delajo naslednje: prvi ob nevstavljeni zgoščenki v meniju vseeno kaže možnost dostopa do zgoščenke. Dobesedno se zacikla ter tri minute ne javi ničesar - zvok se prestavi v "loop" način. Po treh mukotrpnih minutah celo vidimo naslednji meni - a z isto težavo. Drugi Xbox (od šestih na različnih predstavitvah) je treba resetirati vsako uro in četrt. Tretji se sploh ne odziva. Z vstavljeno zgoščenko ali brez, so vsi znaki življenja Xboxa utripajoče LED diode. Nič slike, zvoka še manj. Četrti ne dela sploh. Ostala dva naj bi delovala v celoti ter brez težav. Tukaj čisto lepo vidimo težavo pri preveliki konkurenci. Microsoftu se z izdajo Xboxa mudi in izgleda že, da so za to pripravljeni pretrpeti se marsikatero refundacijo. Je to sploh še smiselno? Klik!...

4 komentarji