»

Intel povečuje tržni delež

X-Bit Labs - Raziskava podjetja J.P. Morgan Securities nakazuje, da bo Intel v zadnjem letošnjem četrtletju nižji od pričakovane prodaje navkljub povečal svoj tržni delež napram AMD-ju. Ocenjujejo, da se bo ta v OEM-segmentu povzpel z avgustovskih 80 odstotkov na 82 odstotkov, kar je predvsem posledica sodelovanja z Dellom in Hewlett-Packardom, dodajajo. Tako ima 97 % vseh Dellovih in 67 % vseh HP-jevih računalnikov vgrajene Intelove procesorje, kar se na trgu zelo pozna, saj gre za največja izdelovalca oz. sestavljalca računalnikov, ki obvladujeta kar tretjino trga. Omeniti velja, da raziskava ne pokriva celotnega trga, temveč le prenosnike, netbooke in strežnike, ne pa naprimer računalnikov Lenovo za podjetja ipd.

4 komentarji

Alphe se poslavljajo

iTNews - Hewlett Packard je objavil vest, da se Alphe, 64-bitni procesorji po enajstletnem stažu, v katerem so preživele marsikaj, vse od dejstva, da so najhitrejši procesor na svetu, pa do tega, da so skoraj izginile, pa tudi mnogo lastnikov, vse od DEC-a, Compaqa in HP-ja, dokončno poslavljajo. Zadnja pošiljka novih AlphaServerjev GS1280 bo zapustila tovarne ta teden. To seveda ne pomeni, da bo podpora Alpham popolnoma usahnila, saj bo Hewlett Packard še vedno proizvajal nove strojne dele in posodabljal programsko opremo, le kompletnih novih Alph ne bo več moč dobiti. Več o tem.

10 komentarjev

Je Intel megaherčni goljuf?

PC World - AMD navdušenci že dolgo poudarjajo, da Intelovi procesorji pri isti frekvenci delovanja ne zmorejo takega bremena kot AMDjevi. Kot vemo, je AMD svojim procesorjem iz Palomino serije začel celo dodajati znameniti plus k njihovem nazivu. No, nekateri so šli še korak dlje in vložili tožbo proti Intelu, Gatewayu in Hewlett Packardu. Le-ti naj bi jih zavedli v nakup Intelovega P4 procesorja z neresničnimi izjavami o superiornosti P4 procesorja nad P3 in AMD Athlon procesorji. Klik za več informacij.

21 komentarjev

Compaq in HP

Compaq - Še vedno me vsakič, ko se spomnim, šokira. Vendar pa se je danes ob dvanajstih zgodilo še zadnje dejanje v sagi združevanja Compaqa in Hewlett-Packarda. Da sta od sedaj naprej eno, preverite še na lastne oči na spletni strani "CompaqHP"-ja.

Kdo bo naslednji? IBM in Dell? [:D] AMD in Intel? [>:D]

9 komentarjev

Addonics 20/12/40/12 DVD/CDRW

CDR-Info - Addonics Technologies so najavili zunanjo DVD/CDRW/CD-ROM enoto , katera se lahko pohvali z hitrim FireWire-om, CardBus-om ter UBS 2.0 vmesnikom. Hitrosti enote so 12x za DVD, 12x za CDRW snemalnik ter 40x za CD-ROM. Ob nakupu dobimo gonilnike za večino operacijskih sistemov ( Windows 95, 98, 2000, NT, ME, XP in Mac OS 9.0 ). Cena enote je 399 ameriških zelencev. Več o tem tukaj.

0 komentarjev

Koncept PC 2001 - "računalnik leta"

X-Bit Labs - Intel in Hewlett-Packard sta predstavila svoje videnje domačega računalnika leta 2001. Ta naj bi baziral na Pentium4 procesorju, imel pa naj bi tudi CD-RW, USB 2.0, Bluetooth in podobno. S svetom naj bi komunicirali preko 18" TFT LCD ekrana, brezžične tipkovnice ter miši, preko kamere in para zvočnikov.
Koliko pa bo zadevica stala pa raje ne sprašujte. Klik!

3 komentarji

Hewlett-Packardov DVD/CD-RW

CDRLabs - Take rešitve so se mi vedno zdele najbolj fascinantne. Za ljudi, ki v računalniku nimajo dosti prostora, je bilo vedno prvo na vrsti kompenziranje, odločanje, selekcija. To se je pred časom že končalo, ko je Ricoh predstavil svoj kombinirani pogon CD/DVD/CDRW, s katerim je res zaoral ledino na področju. Ta pogon (MP9120A) sem tudi testiral, njega opis si boste lahko prebrali jutri, ko bo članek lektoriran do konca. Danes sem pa na CDRLabs zasledil test še ene kombinirane rešitve, tokrat od Hewlett-Packarda. Oglejte si jo na tem naslovu. Sedaj mi je pa kar žal, da nisem dobil tudi te enote na test...

1 komentar

Popolni računalnik po Microsoftovo

ZDNet - Naš dragi Micro$oft je danes na konferenci Windows-ova strojna oprema in načrtovanje predstavil svoje zamisli o "popolnem" računalniku za nove WindowsXP. Vsem proizvajalcem računalnikov je predstavil svoje standarde za pridobitev Windows XP nalepke. Da vam na kratko obnovim, kaj Microsoft priporoča. Očitno si računalnik predstavlja kot multimedijsko napravo. Želi si namreč, da računalnik podpira razne naprave, priklop TV-ja in VHS-a na računalnik, realnočasovno komunikacijo,... Želi tudi, da je računalnik cenovno dosegljiv množicam. Hoče vsaj 128MB RAM-a za tekoče delovanje WinXP, priporoča pa še dodatnih 32-64MB na grafični kartici. Zahteva zelo hiter zagon računalnika. Serijski FireWire. DirectX 8.0 podporo. Vsaj 40GB trdega diska. Podrobnosti najdete tukaj.
Gre za priporočila in ne zahteve! Najbolj šokantno pa je priporočilo izdelovalcem, naj končnim kupcem (nam) ne dovolijo dostopa do razširitvenih kartic! Kriminalno! Za zjokat! Preberite podrobnosti....

11 komentarjev