»

Varnostna luknja v .Mac

.Mac

vir: Slashdot
Slashdot - Slashdot poroča, da je bila najdena majhna, a pomembna varnostna luknja v Applovem servisu .Mac, točneje, v t.i. iDisku. Problem je v dejstvu, da se ni mogoče odjaviti, ko uporabnik dostopa oddaljeno do svojih datotek preko spletnega brskalnika. V tem primeru lahko kdorkoli kasneje dostopi do tega iDiska samo s preprostim klikom na povezavo v zgodovini brskalnika. Zatem se dajo datoteke preprosto prenašati ter brisati.

Zaenkrat pri Applu še niso podali nobenega odgovora, tudi sporočilo o problemu na Apple forumih je bilo zbrisano brez obrazložitve.

21 komentarjev

Ženske raje pišejo bloge

Slashdot - Blogi so se očitno dobro prijeli, poroča Slashdot. Tako štiri petine Američanov ve, kaj je blog, polovica jih redno obiskuje enega ali več, osem odstotkov pa je takih, ki pišejo svojega. Bolj zanimivo je, da ženske raje ali pa več pišejo blog kot moški - petina rednih obiskovalk blogov piše svoje, medtem ko je takih moških le 14 odstotkov. Dve tretjini bralcev in bralk blogov jih bere zavoljo mnenj, 39 % se na njih informira, 38 % pa za zabavo. Več.

31 komentarjev

V Indiji brezplačen internet do 2009

Slashdot - Indijska vlada se je odločila, da izpelje projekt, v okviru katerega bodo do leta 2009 državljanom omogočili neomejeno brezplačno uporabo širokopasovnega interneta (2 Mbps), ponudnika bosta dve državni podjetji. Obenem nameravajo popularizirati tudi VoIP storitve, tako da bodo osnovne telekomunikacije za Indijce čez dve leti popolnoma brezplačne. Kot pravijo na Slashdotu, vse skupaj morda zveni zelo obetavno za uporabnike, a bi znalo uničiti komercialno ponudbo in s tem zaustaviti razvoj.

Izvorna novica.

30 komentarjev

10 najboljših prvoaprilskih šal

Slashdot - Na Slashdotu poročajo o članku, ki se je pojavil na breitbarf. Tekst govori o desetih najboljših prvoaprilskih šalah po izboru ameriške ustanove Museum of hoaxes. Mesto na lestvici so si prislužile glede na to, koliko ljudi so prevarale ter kako absurdne in slavne so bile, med drugim pa so se na njej pojavili: BBC-jevo poročanje o švicarskih drevesih, na katerih gojijo špagete, švedska uvedba barvne televizije s pomočjo najlonk in igralec bejzbola, ki je z budističnimi metodami žogo metal s hitrostjo 270 kilometrov na uro. Vredno branja na tako lep dan.

27 komentarjev

Barva namesto enkripcije

Slashdot - Na Slashdotu pišejo o zanimivem izumu, s katerim bo marsikateri administrator omrežja morda prihranil kak siv las. Že nekaj časa je namreč v razvoju posebna barva, s katero je mogoče omejiti radijske valove določenih frekvenc. Do sedaj se je uporabljala predvsem v vojaške namene, po novem pa bo najbrž na voljo tudi domačim uporabnikom, saj se bo z njo dalo preprečiti uhajanje signala brezžičnih omrežij izven okvirov domače dnevne sobe. Vsi paranoiki in sovražniki enkripcije brž preberite izvorno novico.

42 komentarjev

Petdeseta obletnica uporabe radijskega odboja od Lune

vir: NASA
Slashdot - Danes mineva 50 let, odkar je James Trexler svojo radijsko anteno usmeril proti Luni in vzpostavil komunikacijo z drugo radijsko postajo na Zemlji s pomočjo odboja od Lune.

Tehniko, ki so jo imenovali PAMOR (Passive Moon Relay), so do izuma satelitov na veliko uporabljali v vojaške namene, še danes pa je priljubljena med radioamaterji, ki se želijo pogovarjati s prijatelji z drugih celin. Več o tem si lahko preberete na spletni strani NASE.

0 komentarjev