»

Kanadčanka umrla zaradi zdravil s spleta

The Register - Poleg ugodnih hipotek, zelenih kart, univerzitetnih diplom in tehnik za povečanje penisa nam spamerji pogosto ponujajo tudi raznovrstna zdravila (predvsem tista, za zdravljenje impotence). Sumljiv izvor nadležne elektronske pošte sicer nekatere odvrne od nakupa, a marsikoga prepričajo ugodne cene. 57-letna Kanadčanka je recimo preko spleta naročila sedative, katerih jemanje je v treh tednih privedlo do njene smrti, saj so vsebovali uran, stroncij, selen, barij, aluminij in bor. Pri nas bi se kaj podobnega zaradi mnogo strožje zakonodaje sicer težje zgodilo, a previdnost pri podobnih nakupih ni odveč.

37 komentarjev

AMD vlaga veliko upanja v Barcelono

The Register - Na Registerju so objavili nekatere dodatne informacije o AMD-jevem prihajajočevem procesorju, ki se zaenkrat skriva pod kodnim imenom Barcelona. V nov izdelek vlagajo dosti upanja, saj so po dolgem obdobju uspeha trenutno v slabši poziciji od Intela. Med drugim obžalujejo, da niso izdali štirijedrnega procesorja, ki to ni (nekako tako kot konkurenca), namesto da se dlje časa ubadajo z imena vrednim čipom.

Kakorkoli že, pravijo, da bo prihod Barcelone zanje ravno tako pomemben, kot je bil izid Opterona, najpomembnejša nova informacija pa je, da bodo vsi najavljeni procesorji (poleg Barcelone še Shanghai in Montreal) kompatibilni z obstoječimi konfiguracijami, torej jih bo možno vstaviti v obstoječe podnožje Socket F. Berite.

13 komentarjev

RoboCop je dobil brata - spoznajte RoboGrunta!

Slo-Tech - O uporabi robotov v vojaške namene se je že govorilo in v zadnjih letih je videti vse več poskusov uporabe robotov, čeprav zaenkrat v vlogi enostavnejših sond, izvidniških letal itd. Govori se tudi o novi generaciji robotov za nadzor, ki jo bodo poslali v Irak nekje marca in bo dopolnila človeške sile pri nadzoru, izvidniških nalogah in podobnih akcijah - Slashdot.org.

Vendar vse to pa ni nič proti temu, kar je v pripravi.

Oglejte si naslednjo "prezentacijo" in presodite. Zaenkrat je zadeva seveda narejena s CG-opremo (tako kot RoboCop), vendar imajo verjetno kje v kakšni garaži tudi že ustrezno strojno opreme, če delajo take "promo" filme ...

79 komentarjev

Ubijal za Xbox

CNN - Joker poroča:
Policija v mestu Deltona na Floridi je aretirala in obtožila umora štiri ljudi, ki naj bi kruto umorili šesterico. Organizator je bil 27-letni Troy Victorino, ki je bil jezen, ker naj bi mu ukradli Xbox in nekaj obleke. Še s tremi osemnajstletnimi pajdaši so oboroženi s palicami za bejzbol okoli ene zjutraj vdrli v dom domnevnega kradljivca. Tam so v posteljah našli šest ljudi (štiri moške in dve ženski) ter jih vse pretepli do smrti. Klik!

Kak bi bil šele odziv, če bi mu ukradli PlayStation ;)

25 komentarjev

"Gospod Iračan! Govorite angleško?"

CNN.com - Vse kaže, da je ameriški napad na Irak neizbežen. Kot tujci v deželi se bodo američani morali soočiti z veliko težavami, med drugim bo taka težava tudi tuji jezik. No, v ZDA za svoje vojake ponavadi zgledno poskrbijo. V primeru napada na Irak jih bodo oskrbeli z govorečimi prevajalnimi napravicami, ki bodo karseda hitro prevajale njihove besede. "Kolega Sadam, kje imate skladišče kemičnega orožja?"

Več o napravici si preberite tule.

13 komentarjev