»

EA z milijardno izgubo

ComputerBase - Electronic Arts je objavil poslovne rezultate četrtletja, ki se je končalo 31. marca letos, in je bilo hkrati konec njihovega fiskalnega leta 2009. V zadnjem kvartalu so njihovi prihodki znašali 860 milijonov dolarjev, kar je za 24 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Glavne uspešnice, ki so poganjale prodajo, so bile Skate 2, Rock Band 2, The Lord of the Rings: Conquest, Left 4 Dead in Need for Speed Undercover, a to ni zadoščalo za pozitiven izid. Skupno je izguba v tem delu leta znašala 42 milijonov dolarjev. Še slabši so celoletni rezultati. Nabrali so 4,2 milijarde dolarjev prihodkov, kar je sicer 15 odstotkov več kot leto poprej, a s kar 1,09 milijarde dolarjev izgube, kar je dvakrat več kot predlani. Klik!

19 komentarjev

Resničnost - MMORPG

Slo-Tech - V torek, 6. februarja ob 18.10 vas vabimo na ogled Resnične resničnosti na prvem programu TVS.

Govorili bomo o masivno večigralskih online svetovih (MMORPG). Gost v studiu bo kar naš igričarski mojster Aleksander Hropot - Quattro.

Ali lahko v Second life res zaslužimo miljone? Koliko članov imajo največji svetovi in kdo od tega dobro služi? Pogledali si bomo tudi problem zasvojenosti z virtualnimi vlogami in zanemarjanje svojega prvega življenja. Gre pri Second life res za...

113 komentarjev

Gospodar prstanov

Slashdot - Slashdot je za vse "hardcore geeke" objavil zanimivo novico. Če bo šlo vse po sreči, boste namreč lako svojo zaročenko (ali zaročenca) kmalu razveselili z "brezžičnim prstanom", ki je pravzaprav Wi-Fi detektor v obliki prstana. Ko bo razvoj dokončan, naj bi ta izdelek izgledal nekako takole:

Prstan bo vseboval več barvnih diod, ki bodo ponazarjale prisotnost Wi-Fi-omrežij, ali je omrežje zaprto ter ali uporablja šifriranje. Vsekakor bo na razvoju (predvsem dizajna) potrebno še kar konkretno delati, saj prvi prototip (ki pa deluje!) trenutno izgleda takole:


Draga, bi se poročila z mano? Če boš postavil Wi-Fi samo zame, dragi ...

19 komentarjev

Je na vašem disku kak film, ...

CNet - ... ki še ni izšel? Na primer The Lord Of The Rings Part Three 1of2.avi? Če je (pa tudi če ni), si preberite tole novičko. CNET poroča, da v ZDA sedaj sprejemajo zakon, po katerem bodo vsi, ki posedujejo kak "komercialno" razpečevan film , ki še ni v uradni prodaji, deležni visoke kazni. Za tak "predogled" na vašem disku bi odšteli nekje do $250.000, ker pa to ni dovolj vzgojno, so zraven navrgli še zaporno kazen, do treh let.

MPAA se bori proti piratstvu na vse pretege, a mogoče vseeno malce pretiravajo? Najlepše pri vsem tem pa je to, da za obtožnico ni potrebno dokazovati kršitve avtorskih pravic. :)

Si lahko v zapor odneseš svojo kopijo filma za preganjanje dolgčasa? [:))]

11 komentarjev

The Two Towers se že razpečuje?

Slashdot - Kot ste lahko videli v novicah, se boj proti piratstvu nadaljuje, vendar pa je to sizifovo delo, saj se ljudje prav nič ne bojijo kazni, ki jih lahko doletijo zaradi nezakonitega presnemavanja in posedovanja piratskih kopij. Zakaj se ne bojijo kazni, bi lahko govorili v nedogled, ampak recimo, da ljudje radi delimo razne stvari z drugimi, med drugimi tudi najnovejše filme - recimo težko pričakovani LOTR: The Two Towers, ki ga marsikdo od vas že prav nestrpno pričakuje in naj bi se po podatkih te strani (novico sem dobil na Slashdotu) že veselo razpečeval med uporabniki s hitro internetno povezavo. Studio, ki film snema pravi, da o tem ne ve nič in da naj bi se film še snemal, če pa bi se trditev izkazala za pravilno, pa lastnikom "leakanega" filma grozijo številne kazni.
Torej, ali se film resnično veselo "deli" med uporabniki? Vse je mogoče, a od takega filma ne moremo pričakovati ravno globokih užitkov v gledanju, saj so zelo zgodnje "leakane" različice ponavadi še nedodelane,...

7 komentarjev

Zadnja riba Adamsa Douglasa

Slashdot - Za vse Adamsove fane. Kljub temu, da je rekel zbogom in, da se je zahvalil za vse ribe (slava mu!), vse kaže, da bo posthumno izšla njegova poslednja stvaritev. Na njegovem računalniku naj bi našli razne datoteke, ki predstavljajo šesti del triologije štoparskega vodnika. Knjiga je nastajala 11 let in na disku so našli nešteto njenih različic. Pisatelj nikoli ni bil zadovoljen s svojim delom, zato je ni hotel izdati.
Knjiga bo sicer urejena, a ne bo dokončana. Luč sveta bo ugledala znotraj celovite zbirke avtorjevih del, med katerimi bo kar nekaj še neobjavljenih. Izid je napovedan za mesec maj, naslov šestega dela vodnika pa bo "Losos dvoma" (Salmon of doubt).

Mimogrede, bi se vam zdelo fer, da vam brskajo po računalniku, ko umrete?

11 komentarjev

Film Lord of the Rings

Geek News - Za vse oboževalce Tolkienovega Gospodarja prstanov: na geeknews sem zasledila eno stran, kjer so objavili nekaj slik iz prihajajočega filma, posnetega po tej knjigi. Tudi sicer je na tej spletni strani precej informacij o filmu Lord of the Rings, priporočen ogled za vsakega pravega oboževalca! Klik!

10 komentarjev

Matrix 2

Jaz - Za oboževalce filma Matrix: na spletu sem slučajno naletela na to stran, ki vsebuje nekaj informacij in slik filma Matrix 2. Ampak - look at your own risk... Jaz se bom raje pustila presenetit, ko bom gledala film v kinu.
Mimogrede, stran se je meni dokaj počasi nalagala, tako da bodite potrpežljivi.

8 komentarjev

Drame na Microsoftu

The-Ctrl-Alt-Del - Na The Control Alt Delete sem zasledil eno precej razveseljujočo novico, namreč, da se je Microsoft spravil izustiti Internet Explorer 6 Beta tudi nam, navadnim uporabnikom. Ves vesel se spravim vunvleči datoteko, ko opazim da ni več dostopna. Uradna razlaga: Na voljo bo ponovno v ponedeljek . Če se bo pojavil na isti povezavi, bo tale link v ponedeljek začel čudežno delovati. Do takrat pa - 404. Ne vem, kaj je bil vzrok takemu početju... Lahko, da so našli kakšen MEGA bug, možno je pa tudi, da je bil download strežnik praktično preobremenjen. Možno je pa, seveda, vse.

0 komentarjev