»

Clocky v trgovinah

Gadget Review - Tisti, ki radi spremljajo novice o različnih bolj in manj praktičnih ter inovativnih izumih, gotovo poznajo Clocky -- budilko s kolesi, ki se vsako jutro odpelje najde novo skrivališče, s čemer poskrbi, da ne zamudite v službo/šolo.Do pred kratkim je šlo zgolj za prototip, a očitno je bila ideja dovolj dobra, da so Clocky-ja obrili, zapakirali v komercialno bolj ustrezno pakiranje in poslali na police trgovin. Na voljo je v nekaj nevpadljivih barvah, zanj pa boste odšteli petdeset dolarjev, pravijo na Gadget Review.

19 komentarjev

Uradna izdaja ljubiteljskih iger za Nintendo DS

Slashdot - Poleg pravih, komercialnih iger, za izdelavo katerih se porabi milijone dolarjev, obstajajo tudi take manj uradne, ki jih v prostem času spiše kak posameznik z obilico inspiracije ali pa nekaj nadobudnih glav. V večini primerov se tovrstni izdelki s komercialnimi ne morejo primerjati, tu in tam pa lahko tudi v spalnici kakšnega programerja nastane izdelek zavidljive kakovosti. Slashdot poroča, da je podjetje Datel izdalo Games ‘n’ Music, kartico za Nintendo DS, ki omogoča uporabnikom, da na konzoli predvajajo glasbo in videoposnetke ter se zabavajo z doma napisanimi igrami, brez da bi pri...

0 komentarjev

Človeški helikopter

Slashdot - Med vikendom ponavadi poročamo o različnih bolj ali manj nenavadnih projektih, ki jih v povezavi z njihovimi računalniki izjavajo navdušenci. Tokrat pa je področje malo odmaknjeno od računalništva, lahko pa komu da idejo, s čim se ukvarjati do konca počitnic.

Mislite, da je človek sposoben tri minute na višini treh metrov poganjati nekaj podobnega helikopterju? Skupina študentov z Univerze v Britanski Kolumbiji je prepričana, da je kaj takega možno. Z namenom pobrati nagrado ameriškega združenja VTOL so izdelali napravo, ki jo bo skrbno izbrani član pognal v zrak in poskušal tam obdržati. To niti ne bo lahko, saj je predvidena moč, da se naprava drži v zraku, 500 W.

Jim bo uspelo? Klik.

46 komentarjev

ICS -- Interneted Content Sharing?

The Register - Uradno -- ne. Na Registru sem našel članek, iz katerega je razvidno, da naj bi okensko orodje za iskanje po računalu (ter tudi internetu) poskušalo vzpostaviti povezavo z MSjevim strežnikom ter na uporabnikov računalnik celo naložilo nekaj datotek. Po MSjevih besedah naj bi šlo zgolj za rutinsko posodabljanje sistema. Enako pa ne more veljati za dejstvo, da se pošiljajo tudi podatki o tem, kaj uporabnik išče po internetu: tovrstne raziskave znajo biti zelo vredno blago. Klik!

6 komentarjev

EU o patentih

Vnunet - Vsi borci za odpravo patentov, za vas imam dobro novico. Ne, EU ne razmišlja o njih odpravitvi, ampak racionalnejšem koraku. Predlog novega zakona bi odobril patente zgolj in le, kjer ima programska oprema 'dejanski tehnični vpliv na računalnik' in ne odobril tam, kjer bi šlo 'zgolj za del poslovnega procesa'.

Korak je namenjen predvsem v preprečevanje omejevanja konkurence oz. razvoja, kakršen je bil recimo Amazonov patent za nakup z 'enim klikom'. Če bo šlo vse po sreči, bo zakon meso postal nekje čez dve leti. Samo nekako mi ni jasno, v katero skupino bi del patent za hiperpovezavo...

6 komentarjev