»

Microsoft Exchange Online po dveh tednih težav spravljen v red

Ars Technica - Po dobrih dveh tednih težav je Microsoft končno spravil v red svoj Exchange Online, ki je del paketa Business Productivity Online Suite (BPOS). Težave so se pričele 10. maja, ko so zaradi nepravilno formulirane e-pošte nastali zastoji, zaradi katerih je pošta prihajala s šest- do deveturno zamudo. Podobno se je primerilo še dva dni pozneje, ko se je zamuda povečala za tri ure, kasneje pa je odpovedal DNS-strežnik in storitev je bila za nekatere uporabnike docela nedosegljiva (ta odpoved ni bila povezana z ostalimi napakami). Naslednje težave so se zvrstile 17. in 19. maja, ko je pošta spet prihajala s četrtdnevno zamudo.

Ta vikend je Microsoft uspel vzpostaviti normalno delujoče stanje, pri čemer se še vedno ukvarjajo s pripravo...

0 komentarjev

Microsoft osvežuje Windows Live

Prenovljen Movie Maker

vir: TechCrunch
TechCrunch - Večina uporabnikov (vsaj tisti z uradnim klientom v operacijskih sistemih Windows) Microsoftovega sistema za komunikacijo Messenger verjetno veste, da se je uradni Microsoftov klient pred časom premaknil pod okrilje skupine Windows Live Essentials, v katero je Microsoft vključil še nekaj bonbončkov. Poleg Messengerja je mogoče namestiti tudi odjemalec elektronske pošte Mail, pripomoček za urejanje slik Photo Gallery, znotraj paketa je Microsoftov Movie Maker, namestit pa je mogoče še orodno vrstico za brskalnik.

Prav Photo Gallery in Movie Maker sta tokrat deležna največjih sprememb. V Movie Makerju je zdaj lažje ustvarjanje animacij iz video posnetkov in slik, dodanih je več stilov prehodov,...

14 komentarjev

Mobilni internet presegel glasovne komunikacije

Slo-Tech - Podjetje Ericsson je na srečanju CTIA Wireless 2010 objavilo, da je v decembru 2009 količina podatkov prenešenih kot mobilne podatkovne komunikacije prvič presegla količino podatkov v obliki glasovnih komunikacij. Podatke so zbrali iz produkcijskih omrežij, verjetno tistih, kjer se uporablja njihova oprema. Številke pa pravijo, da je količina podatkovnega prometa v dveh zaporednih letih narasla za 280% v vsakem letu, točka prehoda pa je bila pri skupno 140,000 TB/mesec.

Hans Vestberg, predsednik in glavni izvršni direktor podjetja, je izjavil, da je to pomemben prehod, saj je približno 400 miljonov mobilnih širokopasovnih priključkov ustvarilo več prometa, kot pa glasovne komunikacije skupno 4,6 miljarde naročnikov. Levji delež tega prometa pa ustvarjajo dostopi do socialnih omrežij iz mobilnih terminalov in uporaba mobilnega širokopasovnega dostopa za osebne računalnike.

Objava podjetja se zaključuje z mnenjem, da se bodo morala mobilna omrežja prilagoditi tem spremembam v...

18 komentarjev

MacLockPick - avtomatizirana kraja podatkov

vir: Gizmodo
Gizmodo - Šokantna napravica iz naslova izgleda zelo nebogljeno, kot običajen USB pomnilnik, dejansko pa je bistveno bolj zmogljiva in nevarna. Ob vključitvi v USB na najbližjem Macu bo MacLockPick predrzno pridobil podatke o vseh geslih, shranjenih znotraj programa Keychain, obiskanih spletnih straneh, seznamu prijateljev v IM aplikaciji, nedavno odprtih datotekah in še marsičem. Sicer ne gre za izkoriščanje varostnih lukenj, saj naprava deluje samo, če je v sistem prijavljen uporabnik z administratorskimi pravicami in če je nastavljeno avtomatsko dostopanje do omenjenih podatkov brez preverjanja gesla, za nameček pa je dostopna zgolj uradnim organom, saj bi v napačnih rokah znala z malo social engineeringa povzročiti...

27 komentarjev

Live za Windows že čez 2 meseca

več strani - Po poročanjih številnih večjih računalniških strani bo Microsoft maja letos splavil svojo storitev Live, ki je dobro znana vsem lastnikom njihove konzole Xbox 360, za operacijski sistem Windows. Natančen datum izida je osmi maj, ko se bo pojavil tudi za novo platforno predelan Halo 2. Storitev bo PC uporabnikom omogočala večino ugodnosti, ki jih imajo konzolaši, skupaj bodo lahko uživali v igrah, tekmovali pri odklepanju različnih posebnih dosežkov, uporabljali seznam prijateljev in glasovno komunikacijo. Seveda bo ostala skupna tudi cena - letno bo treba za uporabo odšteti 50 dolarjev.

Berite Slashdot, Inquirer in Eurogamer

14 komentarjev

Zamenjava ohišja xbox360

vir: HardOCP
HardOCP - Za vse lastnike Microsoftove konzole zadnje generacije, ki so že izkoristili garancijski rok, so na HardOCP spisali podroben vodič za zamenjavo celotnega ohišja. V njem so se posvetili previdnemu razdiranju konzole in vgradnji novih delov, končni rezultat pa je bil zelo navdušujoč. Pri nas je ponudba tovrstnih delov sicer borna, vseeno pa v dobi interneta z malo truda (in denarja) ni težko dobiti nečesa bolj unikatnega od zamenjave za sprednjo ploščico. Berite.

1 komentar

Prihaja prenovljeni Xbox 360

Bit Technologies - Bit-tech pravi, da Microsoft namerava poslati prenovljeno različico svoje konzole Xbox 360.

Nova različica prinaša HDMI izhod, 120 GB trdi disk ter 65 nm proizvodni postopek. Posledica bo hladnejša ter predvsem tišja konzola, ki bo sposobna proizvesti kvalitetnejšo sliko. Zaenkrat pa še ni znano, če bo ta različica imela vgrajen HD-DVD pogon.

Očitno bo se še Sony moral malo bolj potruditi...

18 komentarjev

Pod ameriškimi jelkami največ Xboxov

RegHardware - Microsoftov Xbox 360 je bila najbolj prodajana konzola v obdobju med začetkom novembra in božičem v ZDA. Z dvema milijonoma prodanih kosov je prehitela Nintendov Wii in Sonijev Playstation 3. Število prodanih Wii-jev je doseglo 1,8 milijona kosov, vendar je bil za ameriški trg predstavljen sredi novembra in je bil v prodaji slabe tri tedne manj kot Xbox 360. Najmanjši delež je pripadel Sonyjevemu Playstationu 3, ki so ga prodali le približno 750 000.

Več na RegHardware.

10 komentarjev

Xbox 360 z večjim diskom

Kotaku - Na medmrežju se da zaslediti, da naj bi bil na voljo večji trdi diski za Xbox 360. Novi diski bi za razliko od sedanjih, ki imajo kapaciteto 20 GB, imeli čez 70 GB prostora za shranjevanje podatkov. Dostopnost novih diskov bi naj sovpadala z izdajo novega servisa za prenos datotek.



In še, za Xbox 360 je končno na voljo ultimativna igra, Gears of War, ki uporablja grafični pogon Unreal 3. Ocene, ki si jih je igra prislužila, so izjemno visoke, npr. pri IGN so podelili oceno 9.4/10.

7 komentarjev

Hekanje volilnih naprav

Slo-Tech - Že leta 2000, ko je George Bush mlajši prvič postal predsednik ZDA, so bile zaradi škandala na Floridi mnogih kritik deležne elektronske naprave podjetja Diebold. Očitno je bila zadeva upravičena, avtorji strani Open Voting Foundation so namreč uspeli v pičlih štirih minutah z nekaj tisočakov vredno opremo, dobavljivo praktično povsod, prilagoditi eno od tovrstnih naprav do te mere, da bi se dalo z njo enostavno ponarediti rezultate volitev, brez da bi to kdorkoli opazil. Podroben opis omenjenega postopka, ki vključuje zagon sistema s flash enote, lahko najdete tukaj, zaradi varnostnih lukenj pa naj bi Dieboldove naprave tudi izgubile uradni blagoslov.

Zahvaljujemo se Stepnemu...

32 komentarjev