»

Grafična kartica s štirimi gigabajti

vir: Gizmodo
Slashdot - Grafični gigant nVidia je izdala grafično kartico, za katero pravijo, da je najmočnejša v zgodovini. Model z imenom Quadro FX 5800, ki nadomešča 5600, prinaša 240 CUDA-programljivih paralelnih jeder in premierno kar štiri gigabajte vgrajenega pomnilnika. S ceno 3500 dolarjev seveda ni namenjena nažiganju iger, temveč modeliranju, grafičnemu oblikovanju in podobno, poročata Slashdot in Gizmodo.

23 komentarjev

OLED zasloni prihajajo

več strani - Včeraj smo poročali o Samsungovih novostih na področju zaslonov, danes vam prinašamo še malce bolj zanimive novice z isto tematiko, le da sta tokrat glavna akterja Sony in Toshiba. Oba sta namreč na sejmu Display Expo predstavila primerke OLED zaslonov, ki izgledajo kar navdušujoče. Fantje iz Toshibe so se považili z 21-palčnežem, do sedaj največjim zaslonom, ki temelji na LTPS, posebni tehnologiji izdelave, o kateri lahko malce več preberete kar v izvirni novici. Sony je na drugi strani razstavljal bolj običajne OLED zaslone, ki so se ponašali z laiku bližjimi lastnostmi. Prvi izmed predstavljenih modelov je debel le slab centimeter in zmožen prikazati polno HD (1080p) resolucijo, njegov kontrast pa je za LCD svet neverjetnih 1.000.000:1....

22 komentarjev

EMI bo ponujal glasbo brez DRM-ja

več strani - V sodelovanju z založbo EMI je Apple včeraj najavil, da bodo začeli v svojem iTunes Store-u ponujati glasbeno in video vsebino brez nadležnega digitalnega sistema za zaščito. Poteza je sicer delno tudi odziv omenjene založbe na Jobsov poziv glasbeni industriji, ki ga je z odprtim pismom posredoval pred kakšnim mesecem dni, a nameravajo glasbo v nezaščiteni obliki ponujati tudi izven Apple-ove trgovine, saj bi to naj, glede na raziskave, bila želja strank.

Zaenkrat bodo nezaščiteni primerki stali 30% več od zaščitenih (1,30 dolarja proti 0,99 dolarja), poleg enostavnejše uporabe pa bodo kupce poskušali pritegniti z višjo kvaliteto (svobodne pesmi bodo na voljo v formatu s 256 kbps, tiste z DRM-jem pa v 128kbps*). Lastniki obstoječih datotek bodo lahko le-te osvobodili za razliko v ceni (30 centov), vse skupaj bo mogoče naslednji mesec, ko bo EMI ponudil tudi nezaščitene video spote.

O novici nas je obvestil  [MYTiX], za kar se mu iskreno zahvaljujemo, več pa lahko izveste na

21 komentarjev

Xbox360 Elite uradno najavljen

več strani - Kot najbrž že veste, saj o tem piše pol interneta, so se govorice o posebni izdaji Microsoftove konzole Xbox360 uresničile. Redmond je zadevo potrdil in dejstva so takšna: konzola (480 dolarjev) bo opremljena z 120-gigabajtnim trdim diskom (starim lastnikom bo na voljo za 180 dolarjev), priključkom HDMI in seveda čisto novo črno preobleko. Serija elitnih primerkov bo omejena na nekaj sto tisoč primerkov, ki jih bo, po tem ko bodo razprodani, nadomestil običajen siv Xbox360 z identičnimi specifikacijami, črni dodatki pa naj bi se kmalu pojavili na policah trgovin.Nekateri so pričakovali, da bo Microsoft posodobil tudi proizvodni proces, v okviru katerega izdelujejo čipe za iksškatle, a do tega ni prišlo...

7 komentarjev

Star Trek stanovanje naprodaj

vir: Gizmodo
Gizmodo - Tony Alleyne, Anglež iz Hinckleya, je pred časom opremil svoje stanovanje v stilu nanizanke Star Trek Voyager. Sam je izdelal kup prepričljivih kulis, poskrbel za zvočne efekte, opremil stanovanje z visokotehnološkimi igračkami (glasovno aktivirana LED osvetlitev in avtomatska drsna vrata) ter v njem nekaj časa tudi živel.

Kakorkoli že, možakar se v stanovanju očitno ne zabava najbolj, ali pa samo rabi denar, saj se je odločil, da ga bo prodal. Če hočete ostati samski do konca življenja, boste morali odšteti slab milijon dolarjev, pravi Gizmodo.

25 komentarjev

Fotografije ASUS V8200 TVR

Guru 3D - ASUS V8200 TVR je grafične kartica, ki bazira na GeForce3 čipu. Specifikacije so podobne vsem drugim GeForce3 karticam. V8200 TVR ima tudi TV-IN vhod in TV-OUT izhod, ki ga nadzoruje Philips SAA7108E Chip. Tipično za ASUS-ov Deluxe serije so še 3D očala, ki so priložena Deluxe paketu. Zanimiv je hladilnik, ki je enoten za celo kartico. Hladi torej pomnilnik in čip. Kot lahko opazite, če pogledate natančno, vodijo k ventilatorju tri žice. Tretja je namenjena nadzorovanju delovanja ventilatorja (Winbond W83781D). V škatli V8200 TVR dobite še igro Star Trek Voyager: Elite Force, 3Deep, Ulead Video Studio, CyberLink VideoLive Mail in ASUS DVD. Pri Deluxe verziji pa še očala. Cena kartice še ni znana.

vir: Guru 3D

vir: Guru 3D

15 komentarjev