»

Test Thermalrighta V2

Hartware.net - Na Hartware.net so opravili test Thermalrightovega hladilnika za grafične kartice V2, ki ga je omenjeni proizvajalec predstavil kot odgovor na Apack-ove GX/GTX 810 ter z njim poskušal odpraviti nekatere pomanjkljivosti svojega modela HR-03. Gre za razmeroma nizek bakreni hladilnik, pri katerem za odvajanje toplote z jedra grafične kartice skrbijo štiri Heat Pipe cevi.



Hladilnik se lahko uporablja tako za pasivno, kot tudi aktivno hlajenje, pri čemer je nanj mogoče namestiti osem centimetrski ventilator. Na testu se je hladilnik izkazal z dobrimi hladilnimi sposobnosti pri nižjih vrtljajih ventilarorja, kar posledično pomeni tudi tišje delovanje.

Več si preberite v samem testu.

0 komentarjev

Test hladilnikov za grafične kartice

Hartware.net - Na spletni strani Hartware.net so opravili test treh novih hladilnikov za grafične kartice, ki temeljijo na heat-pipe tehnologiji. Med seboj so primerjali Thermalright HR-03, Thermaltake TMG AT1 in Apack Zerotherm GX810. Test je bil opravljen na grafični kartici ASUS EAX1950PRO (jedro R570). Na testu se je najbolje odrezal Thermalrightov model, ki se lahko uporablja tudi kot pasiven hladilnik, vendar ima tudi svoje pomanjkljivosti, predvsem zaradi svoje velikosti. Za podrobnejše rezultate si oglejte sam test.

5 komentarjev

Test GeForce 7950 GT

GeForce 7950 GT

Hartware.net - Na Hartware.net so izvedli test nove nVidiine na jedru G71 temeljoče grafične kartice GeForce 7950 GT, ki se od različice 7900 GTX razlikuje le po nižjih frekvencah jedra ter pomnilnika -- jedro GeForce 7950 GT ima frekvenco 550 MHz, pomnilnik pa 700 MHz. Poleg tega je omenjena kartica za 150 evrov cenejša od različice GTX. Kartica se je po pričakovanjih na testu dobro odrezala, saj v večini primerov za sabo pusti neposrednega konkurenta, Radeona X1900 GT in se po zmogljivostih lahko primerja z Radeonom X1900 XT. Za več informacij si preberite celoten test.

14 komentarjev

Cooler Master ''RR-CCH-ANUI-GP''

Hartware.net - Cooler Master je na CeBIT-u razstavil zanimiv procesorski hladilnik, zaenkrat poimenovan RR-CCH-ANUI-GP. Gre za povsem običajen hladilnik s šestimi Heatpipe cevmi in aluminijastimi hladilniki rebri. Edino kar ga loči od običajnih podobnih hladilnikov, je njegova velikost, nanj se namreč namestita lahko kar dva 12x12 centimetrska ventilatorja.



Hladilnik je kompatibilen s tako z AMD-jevim (939), kot tudi z Intelovim LGA 755 podnožjem. Zaradi velikosti bi najverjetneje bil zelo učinkovit in tih hladilnik, vendar tudi problematičen, saj zasede veliko prostora. Datum uradne predstavitve in cena še nista poznana.

Izvorna novica na Hartware.net.

4 komentarji

Zanimivo industrijsko hlajenje

X-Bit Labs - Nekaj novic nazaj sem vam dal povezavo na test eVGAjinega GeForca4 MX 440. No, na x-bit labs-ih so opisali še nov način hlajenja grafičnih čipov z bolj naprednimi tehnologijami. Kratek povzetek:
- tehnologija "toplotne pipe" (cevi za pikolovce in tečneže): Hladilnik, ki pokriva tako grafični procesor kot pomnilnik je opremljen s tremi pipami, ki skrbijo za odvajanje toplote stran od čipov;
- bakrena rebra;
- hlajenje vseh pomnilniških mest (tako na spodnji kot na zgornji strani kartice);
- ventilator z dvojno...

0 komentarjev

Kako do skrite igre

Slo-Tech - Novico nam je poslal Koci:

Za vse, ki imate Ericsone T39 ali R520, so na Gambitu objavili pravilen postopek pritiskov, s katerimi pridete do "izvenserijske" igre kača. Postopek je naslednji: najprej pojdite v meni Igre, vstopite v Erixa in ko se pojavi startna stran igre pritiskajte tipke v naslednjem vrstnem redu: Leva puščica, desna puščica, #, 1, 2 (na nekaterih modelih je potrebno pritiskati: Leva puščica, desna puščica, #, 1, 2, 3 ali levo, desno, 1, 3). Obstaja še tretja serija pritiskov, s katerimi lahko aktivirate Kačo: 1, 2, 3 ali 7, 8, 9. Načeloma vsaj eden izmed navedenih načinov deluje, seveda pa je to nedokumentirana funkcija telefona, za katero ni zagotovila o delovanju.
Več o tem.

10 komentarjev