»

ScentScape dodaja vonj k igram in filmom

Slo-Tech - Tole ni raca ali pa je zelo dodelana, saj o napovedani napravi poročajo na več straneh na internetu. Podjetje Scent Sciences razvija enoto ScentScape, ki se priključi v USB-vrata računalnika in uporabniško izkušnjo obogati z vključitvijo vonja. Izvršni direktor podjetja Bill Wiles pojasnjuje, da uporabljajo znanje strojne opreme, programske opreme in algoritmov ter kemije, da v napravi skuhajo različne vonjave, ki jih potem uporabnik zavonja.

Razvijalci iger bodo lahko uporabili posebne SDK-je in njihov ScentEditor, da bodo izdelali posebne vonje, ki bodo spremljava ob igranju iger. Prav tako bo z istim sistemom vonjave mogoče dodati videoposnetkom ali kar celim filmom.

ScentScape...

42 komentarjev

Predstavljen Virtualni šolski center Velenje v igri Second Life

Slo-Tech - Skupina dijakov iz šolskega centra Velenje se je odločila, da bo v sklopu projekta Mladi raziskovalci, ustvarila virtualni šolski center v okolju Second Life. V ponedeljek, 11.2.2008 ob 20.uri, bodo tako na ogled postaviili 6 šol, zgrajenih na dveh parcelah. V tem centru bo na voljo tudi predavalnica, kjer bodo potekala predavanja. V petek, 15.2.2008 bodo pa nato v igri Second Life izvedli informativni dan. V tem okolju bodo dijaki lahko tudi predstavljali svoje izdelke.
Povezave:
VirtualFrix domača stran stran projekta
Šolski center Velenje

7 komentarjev

Novi firmware navija PSP

TG Daily - Sony je svojim uporabnikom ponudil novo različico programske opreme za njihovo prenosno konzolo PlayStation Portable. Različica 3.50 prinaša dve ključni novosti: najprej je tu možnost brezžičnega povezovanja z veliko sestro (PlayStation 3), posodobljen pa je bil tudi takt procesorja v žepni izvedenki IgralnePostaje. Po novem tako znaša 333 namesto prejšnjih 266 MHz, razlogi pa niso čisto jasni.

Morda bomo v prihodnosti ugledali nove, naprednejše igre, ki bodo potrebovale višjo frekvenco. Lahko da se je Sony odločil pohitriti napovedano novo verzijo PSP-ja, pa zato enači še staro izdajo, da ne bi uporabniki bili užaljeni, a o vsem skupaj lahko le ugibamo. Zaenkrat je znano le, da bo trajanje baterije zaradi dodatnih 66 MHz pač malce krajše. Posodobitev bo zaenkrat možna le v severni Ameriki.

Izvorna novica.

19 komentarjev

PlayStation 3 kmalu dostopnejši

Financial Times - Sony je napovedal znižanje cene svoje najnovejše konzole PlayStation 3, da bi tako spodbudil njeno prodajo. Podatek je v intervjuju za Financial Times razkril vodja podjetja, Howard Stringer, in priznal, da Sony izgublja v boju s konkurenco, Nintendovo konzolo Wii in Microsoftovim Xboxom 360, ki oba beležita boljšo prodajo, saj sta kupcem dostopnejša.

Po mnenju Stringerja se Sony zaveda, da cena PlayStationa 3 ni optimalna in da tržišče zahteva njeno znižanje, zato bodo to težavo do konca leta poskusili rešiti. Prepričan je, da bo konzola tako v času nakupovalne mrzlice pred božično-novoletnimi prazniki nadoknadila izgubo.

Izvorni intervju.

24 komentarjev

Britanski kupci PS3 dobili brezplačne TV-je

The inquirer - Več kot sto navdušencev, ki so v Londonu taborili pred trgovinami in čakali na izid Sony-jeve zadnje (no pun intended) konzole, je bilo nagrajenih za svoje skavtsko-geekovske sposobnosti, skupaj s PlayStationom 3 so namreč prejeli 46-palčne televizorje, povrh vsega pa so jih s taksiji tudi brezplačno zapeljali domov (večina najbrž ni pričakovala dodatne teže). Razveseljivo vest je objavil Inquirer, dodajajo še, da je na Otoku ob izidu bilo v trgovine poslanih 200 tisoč primerkov IgralnePostaje 3, od tega se jih je dobrih šeststo že pojavilo na eBay-u.

8 komentarjev

Emulacija na PS3 zaenkrat zelo slaba

The inquirer - Teden ali dva nazaj so bili evropski navdušenci nad igrami razočarani, ko je Sony najavil, da bodo kljub višji ceni dostavili slabše PlayStatione. Čezlužne različice so namreč dodatno opremljene s starimi čipi iz druge inačice IgralnePostaje, da lahko brez težav poganjajo vse stare igre, medtem ko je v Evropi konkurenca precej šibka, zato kupcem po Sony-jevem mnenju ni potrebno nuditi tovrstnega ugodja.

Namesto namenske strojne podpore naj bi, kot najbrž veste, za zagon iger s PS2 skrbela emulacija, ki pa je zaenkrat zelo šibka. Inquirer poroča, da je nemška konzolastična stran Cynamite preverila, kako se na novi konzoli obnašajo nekateri trenutno najbolj priljubljeni stari naslovi. Prišli so do zelo žalostnih zaključkov - pravilno je delovala samo ena od dvanajstih iger. Upamo, da bo Sony s popravki firmware-a sčasoma popravil kompatibilnost, zaenkrat pa PlayStationa 2 še ni treba pospravljati.

38 komentarjev

Playstation Home

Slashdot - Na Game Developers Conference je Sony danes predstavil novost za njihov Playstation 3, imenovano Home. Gre za večigralski sistem povezovanja uporabnikov, pri čemer je največ poudarka na druženju v stilu Simsov in Second Life-a. Uporabniki bodo lahko poleg svojega avatarja ustvarili še svojo lastno sobo/stanovanje, se družili s prijatelji in igrali mini-igrice, celoten sistem bo, vsaj zaenkrat brezplačen. Storitev bodo začeli testirati aprila, dokončno pa bo splavljena, če bo šlo vse po načrtih, letošnjo jesen.

Predstavili so še Playstation Edge, razvijalski paket, s pomočjo katerega bodo lahko tudi drugi programerji prispevali k virtualnemu svetu, dodatne podrobnosti pa najdete v izvorni novici na Slashdotu.

Gre dejansko za revolucijo oz. Igre 3.0, kot pravi Sony, ali je to zgolj napihovanje malenkostnih idej ob dejstvu, da jim teče voda v grlo?

3 komentarji

PS3 dogaja(nja) in Sonyjeve izgube pri tem

Slo-Tech - Na Japonskem so v dveh dneh (raz)prodali 88.400 kosov sila težko pričakovane konzole nove generacije, PS3. Očitno jim ni bilo namenjenih 100.000 kosov, kot se je sprva poročalo, ali pa se je manjkajočih 11.600 kosov znašlo pri privilegiranih kupcih.

V preteklih dneh je PS3 popolnoma obnorel še Ameriko. Neki zobozdravnik je tako najel 60 ljudi, da so stali namesto njega v vrsti. Profesionalni čakalci so bili razporejeni v izmene po 8 ur. Vse to za dober namen: obdarovati svoje sorodnike.

Roke si je mel tudi kupec, ki je preko eBaya PlayStation 3 nato prodal za neverjetnih 9.000 ameriških dolarjev! To bi si pri Sonyu lahko samo želeli, saj so maloprodajne cene trenutno Sonyju v minus. Pri iSuppliju so na novo vzeli pod drobnogled proizvodne stroške konzole in njeno prodajno ceno. Tako Sony pri 20 GB modelu izgublja 306,85 ameriških dolarjev in pri 60 GB 241,35 dolarjev. Manjka seveda še dobiček trgovcev, tako da so izgube še večje. Za primerjavo naj omenim, da po podobnem...

167 komentarjev

Microsoft prodaja Xbox 360 po pričakovanjih, Sony brez zadostnih količin PS3

X-Bit Labs - Fantje iz Redomonda pravijo, da se njihova konzola Xbox 360 prodaja po pričakovanjih, do danes so namreč prodali 6 milijonov kosov in po njihovih besedah bodo do konca leta zagotovo dosegli načrt 10 milijonov prodanih enot. Ker pa, kot vsi vemo, se cena konzole subvencionira na račun prodanih(!) iger, njihov oddelek za srečo (igre) še vedno beleži izgubo v višini slabih 100 milijonov dolarjev.

Če gre MS vse po načrtih, se v tem trenutku ne morem spomniti novice, s katero bi se lahko letos pohvalil Sony. Tako je menda že postalo jasno, da zaradi težav z Blu-Ray enotami, na lačnem trgu ne bo zadosti težko pričakovanih igralnih konzol PS3. Kljub vsemu se nadejajo prodanih 6 milijonov kosov do marca prihodnje leto.

1 komentar