»

Tipkovnica Optimus končno naprodaj

engadget - Po dolgoletnem čakanju smo končno dočakali začetek prodaje tipkovnice izpod rok studia Art Lebedev, ki sliši na ime Optimus Maximus.

V roke so jo dobili pri Engadgetu, kjer je bil odziv precej mešan. OLED zaslončki bi naj bili zelo svetli in z dobrimi barvami, preklapljanje med načini je skoraj trenutno (z izjemo MacOSa, kjer težavo že odpravljajo), tipke se dajo zlahka menjati, program za konfiguriranje je odličen. Kritika pa je letela na sam občutek pri tipkanju, saj naj bi kljub kvalitetni mehanski izdelavi pritiskanje tipk zahtevalo precej sile.


Cenovna nalepka za ta tipkalni stvor se bo začela pri 370€.

31 komentarjev

Optimus končno uradno najavljen

The inquirer - Eden od bolj popularnih kosov hardvera na internetu, z OLED zaslončki v tipkah opremljena tipkovnica Optimus, se je poslovila od Duke Nukema, zapustila megleno sobo izven časovnih dimenzij ter se materializirala. Čez par dni bo namreč možno prednaročiti omenjeno tipkovnico, prvič napovedano pred dvema letoma, v roke pa jo boste dobili najkasneje do jeseni. Glavni problem pri celi zadevi je trenutno predvsem cena, saj znaša neverjetnih 1564 ameriških dolarjev. Izvorna novica.

70 komentarjev

Router po vašem okusu

Gizmodo - Po poročanjih Gizmoda je TRENDnet začel z akcijo, v okviru katere nameravajo pobirati predloge uporabnikov (sodeč po nedavnih potezah Dell-a je to očitno popularna stvar) za izdelavo idealnega brezžičnega usmerjevalnika za igranje. V kratki anketi morate oceniti svoj igričarski nivo, nato pa oceniti pomembnost različnih funkcij, od QoS in podpore jumbo paketkom do kul izgleda ter utripajočih LED diod. Če ste dobre volje in verjamete, da bo TRENDnet resnično upošteval mnenja strank, si vzamite minutko in izpolnite vprašalnik.

7 komentarjev

Tipkovnica Optimus končno na voljo?

vir: Gizmodo
Gizmodo - Kot že neštetokrat doslej so se pojavile fotografije in napovedi o tipkovnici Optimus, ki je pred časom dvignila veliko prahu z inovativnim pristopom, ki je vključeval OLED zaslonček na vsaki tipki, kar bi omogočalo prilagajanje naprave aplikacijam. Po začetnem navdušenju so avtorji nekajkrat prestavili rok izida, javnosti ponudili zgolj računalniško ustvarjene slike naprave in nazadnje izdali različico s tremi tipkami.

Kot rečeno se je sedaj pojavilo novo upanje - (najbrž) resnična fotografija izdelka in najava, da si bo delujoč primerek možno ogledati na CeBit-u. Verjamete?

41 komentarjev

100 dolarjev (in več) za tipkovnico s tremi tipkami? Artlebedev Optimus mini three?

Optimus Mini

Slo-Tech - Se še spomnite predstavitve tipkovnice, ki ima namesto dolgočasnih, enoličnih in predvsem nespremenljivih graviranih znakov na tipkah OLED zaslončke? Tipkovnico Optimus obljubljajo že nekaj časa, vendar bomo njihovi napovedi, da bo na voljo letos, verjeli, ko bo dejansko dostopna.

Da pa nam ne bi bilo do takrat preveč dolgčas, nam bodo maja ponudili mini (dobesedno) izvedenko te tipkovnice, nezamenljivo poimenovano Optimus mini three.



Optimus mini ima samo tri tipke, ki se (po napovedih) samodejno prilagajajo zagnani aplikaciji. Če zaženemo poštnega odjemalca, se bodo temu primerno spremenile sličice na tipkah. Zelo zanimiva se zdi uporaba pri predvajanju diapozitivov. Na predstavitveni strani si oglejte še druge primere uporabe.

Tehnična plat. Vsak OLED zaslonček lahko prikaže 96x96 pik (2x2 cm) veliko...

26 komentarjev

PowerSquid razdelilec

Gizmodo - Ko sem zagledal ta izdelek, sem takoj pomislil: "Končno! Uslišali so nas!". Gotovo ste se ob priklopih različnih polnilcev in napajalnikov na domač razdelilec kdaj soočili s težavami zaradi dimenzij priključkov. Stvar zna biti precej moteča, ko na razdelilec s 5 priklopi lahko spravimo samo 3 ali 4 naprave.

Odlično rešitev problema so odkrili pri ThinkGeek in pripravili PowerSquid razdelilec, ki reši vse probleme z neizkoriščenimi vtičnicami! Zadeve ni potrebno opisovati, saj slike govorijo same zase, če vas je stvarca premamila, pa boste zanjo odšteli petnajst zelencev.



Zakaj se tako banalne zadeve nihče ni mogel spomniti prej?

15 komentarjev

Linux PDA-ji na CeBitu

ZDNet - Med množico različnih naprav na CeBitu so se znašli tudi dlančniki, ki temeljijo na posebej prilagojenem operacijskem sistemu Linux. Na ZDNetu so spisali krajši članek o dveh predstavnikih tega dela tržišča. Eden izmed bolj zanimivih predstavnikov je Filewalker, ki je plod znanja inženirjev nemškega podjetja Invair. Njegova posebnost je, da je dlančnik v pravem pomenu besede, saj za njegovo upravljanje potrebujemo samo eno roko. Vse postorimo s kombinacijo treh tipk in koleščka. Ravno zaradi tega Invairjevi inženirji navajajo, da je dlančnik še posebej prirejen za na pot. To potrjuje tudi s svojo težo 98 g, sivinskim zaslonom ločljivosti 160x240 in vzdržljivim ohišjem. Nekaj je govora tudi o Fujitsu-Siemens Pocket LOOXu, vendar pa je, sodeč po napisanemu, ta primerek bolj evolucija, kot revolucija. Več tukaj.

2 komentarja