»

Proizvajalec spletnega vibratorja tožen zaradi zbiranja podatkov

Slo-Tech - Na internet se dandanes povezujejo že vse vrste naprav, četudi za to ni nobenega pravega razloga. Kanadsko podjetje Standard Innovation Corp je že predlani predstavilo vibrator We-Vibe, ki omogoča krmiljenje prek aplikacije za pametni telefon in ima možnost oddaljenega nadzora, kar naj bi uporabljali fizično ločeni pari. Kar je na internetu, je mogoče shekati, po možnosti pa še proizvajalcu pošilja podatke o uporabniku. Nič drugače ni z vibratorji.

Da je mogoče njihovo napravo We-Vibe 4 Plus shekati in ga krmiliti, sta na letošnji konferenci Defcon pokazala novozelandska predstavnika. To hujših preglavic verjetno ne bi povzročalo, če se temu ne bi...

25 komentarjev

Microsoft tožen zaradi kršitev patenta s svojim uporabniškim vmesnikom Metro

vir: ZDNet
ZDNet - Z novim uporabniškim vmesnikom za Windows 8 Microsoft nima sreče. Avgusta so morali umakniti ime Metro, saj so spregledali, da je isto ime v EU registriral veliki trgovski koncern Metro AG. Uporabniški vmesnik je nato v Windows 8 dobil kar opisno ime (Windows 8-style UI). Na noč čarovnic pa je Microsoft doletela še patentna tožba zaradi istega izdelka.

Ameriško podjetje SurfCast je namreč leta 2004 dobilo patent 6.724.403, ki opisuje "sistem in metodo za hkratni prikaz informacij iz več virov". V opisu lahko preberemo, da gre za grafični vmesnik, ki informacije iz več virov prikazuje na...

8 komentarjev

Steve Jobs zapušča Apple do poletja

Gizmodo - Applov izvršni direktor Steve Jobs je imel v preteklosti nadvse nesrečne težave z rakom, ki ga je uspešno prebolel, vendar pa se njegove zdravstvene težave na žalost še niso zaključile. Tako je že pred časom imel zdravstvene težave s hormonskim neravnovesjem, zaradi česar je v zadnjem času izgubil velik delež svoje teže, to pa ga je tudi prisililo, da se je odpovedal vodenju Applovega znamenitega Keynota na Macworldu.

Na žalost se je sedaj izkazalo, da so njegove zdravstvene težave nekoliko bolj resne in še niso v celoti odpravljene. Da bi se lažje posvetil zdravljenju, omogočil uslužbencem, da se osredotočijo na delo in se ne obremenjujejo z njegovim zdravstvenim stanjem ter nenazadnje, da bi se ognil nepotrebni medijski pozornosti, ki ne pripomore ne k njegovemu okrevanju in ne k javni podobi podjetja, je do poletja predal svoja izvršna pooblastila za dnevne operacije Tim-u Cook-u, strateške odločitve pa bodo še vedno ostale v njegovih rokah.

Pa čimprejšnje okrevanje!

34 komentarjev

GeForce 8800 Ultra čaka na AMD?

The inquirer - Po trditvah Inquirerja nVidia odlaša s splavitvijo hitrejših modelov najnovejše serije GeForce-ov, razlog za to je AMD-jevo oziroma ATi-jevo večno prelaganje R600. Po nekaterih govoricah naj bi že vedeli, da bo konkurenca boljša od njihove trenutne ponudbe, zato se trudijo pripraviti še hitrejše in dražje kartice (cene bodo baje švignile do dolarskega tisočaka), na trg pa jih bodo poslali šele, ko bo to storil tudi AMD, da jim bodo odvzeli čimveč pozornosti. Kaj za vraga na drugi strani počne rdeča ekipa še vedno ni jasno. Izvorna novica.

47 komentarjev

Najboljše in najslabše s CeBIT-a

The inquirer - Inquirer sedaj že tradicionalno poroča o navdušujočih predstavitvah in ogabnih kiksih, ki jih imajo obiskovalci enega največjih svetovnih sejmov priložnost videti te dni v Hannovru. V novici lahko najdete prihajajoče tehnologije (recimo Corsair-ov primerek pomnilnika DDR3), poročila o zabavnih dogodkih s sejma ( glasni Abit-ovci) ter rahlo absurdnih izdelkih, kot je miška s Putinovim portretom. Veselo branje!

9 komentarjev

Microsoft tožen zaradi slabe varnosti

The inquirer - Naslov novice morda izgleda resen in zaskrbljujoč, a dejstva so tokrat rahlo drugačna. Inquirer v svojem tipičnem slogu poroča o zanimivem dogodku, povezanem z IT industrijo.

Američan po imenu Michael Alan Crooker se je na malce manj legalen način ukvarjal z orožjem, zaradi česar ga je pod drobnogled vzela FBI. Med preiskavo pa so mu med drugim odvzeli računalnik, da bi pridobili dodatno dokazno gradivo, pri čemer so se potrudili in uporabili programsko opremo za reševanje podatkov ter z diska pobrali tudi nekaj bolj zaupnih datotek. Tako so federalni agentje lahko uživali ob ogledu erotičnih filmov, ki jih je osumljenec posnel z dekletom, imeli so vpogled v njegovo zdravstveno kartoteko in brali pogovore z njegovim odvetnikom.

Pistolero sedaj za vdor v zasebnost krivi Microsoft. Pri nakupu mu je prodajalec namreč zagotovil, da je računalnik z Windows XP praktično neprebojen, čudno pa se mu zdi tudi, kako se lahko nekdo dokoplje do podatkov o obiskanih spletnih straneh, za...

36 komentarjev

Procesorji v letu 2006

The inquirer - Ob nezadržnem približevanju novega leta so najrazličnejši kotički spleta polni člankov, ki povzemajo dogajanje prejšnjega, med njimi je seveda tudi obilica takšnih z računalniško vsebino. Na Inquirerju so tako naprimer spisali sestavek o dogajanju na področju procesorjev - roko na srce, letošnje leto je bilo, kar se teh komponent tiče, zelo pestro. Od AMDjeve dominance do popolnega preobrata in ponovne vrnitve Intela na vrh, če ste prespali leto gospodovo 2006, lahko vse preberete tukaj.

13 komentarjev

Tudi nVidia razvija svoj CPU

Slo-Tech - Nvidia je v svojem portlandskem Design Centru v zvezni državi Oregon začela razvijati svoj prvi CPU, poroča The Inquirer. Za tak korak se je nVidia odločila predvsem zaradi AMD-jevega in Intelovega koncepta združenega CPU-ja in GPU-ja. Prvi procesorji bodo izdelani v 45-nanometrski tehnologiji in naj bi luč sveta ugledali leta 2008. Pri izdelavi prvega nVidiinega CPU-ja naj bi sodelovalo več bivših zaposlenih podjetja Stexar.

Več na Inquirerju.

21 komentarjev