»

Dvoprocesorski Opteron sistem

The inquirer - Danes bom malce krajši, ker je že pozno in se mi ne da ravno pisati romanov. Nekako tako, kot The Inquirerjevcem, ki se v tej novici res niso preveč razpisali, so pa zato objavili toliko bolj zanimivo slikico sistema, v kateremu bivata dva procesorja Opteron. Inquirerjevce je malce motilo to, da sta ta dva procesorja tako močno narazen, saj so začeli premišljevati o tem, da Opteroni potrebujejo kakšno posebno hlajenje. AMD-jev odgovor na te pomisleke je bil nikalen. Ali bodo Opteroni spet prava tovarna toplote, pa bomo itak videli takrat, ko jih bo AMD poslal v trgovine.

6 komentarjev

Test Duron 1.2 GHz

Tom's Hardware - Na Tom's hardware so objavili test AMDjevega Duron 1.2 GHz procesorja. Primerjali so ga z vsemi modeli P4 in AMD XP procesorjev ter Celeronom 1.2 GHz. Test je zelo obsežen in temeljit ter pokriva testiranje v večini današnjih aplikacij. Tu najdete test, o rezultatih bom pa zaenkrat molčal. Tako je edina možnost, da izveste rezultate ta, da sami kliknete na link in odsurfate na test. Pa veselo branje.

0 komentarjev

Navijanje Thunderbird AXIAR-Y procesorja

Xoverclocker - AMD-jeve skrivnostne oznake na procesorjih še vedno burijo duhove. Največ prahu je naredila "skrivnostna" oznaka AXIA, ki takoj obveljala za sinonim dobrega procesorja, katerega frekvence lahko z navitjem poletijo v višave. Takoj za AXIA procesorji, so se pojavili še drugi, kot so AYJHAR, AYJHA in seveda AXIAR. Za srednja dva že vemo, da se navijata dokaj dobro in da bolj ali manj sledita AXIA procesorjem, AXIAR-jeve zmogljivosti pa so ostajale uganka, vendar ne za dolgo. Fantje na strani X-Overclocker so se odločili, da preizkusijo Thunderbird 1.2 GHz : AXIAR-Y iz 26. tedna. Navijanje so opravili na Epoxovi plošči 8KTA3 in z nekim hudim hlajenjem, ki je procesor ohladilo na -20 stopinj C (!). In kako se procesor obnese? Z navadnim hladilnikom tipa Taisol z Deltinim 38 CFM ventilatorjev, se je zbudil na 1500 MHz, z ekstremnim hlajenjem in z voltažo povečano na 2,3 V, pa se je zbudil na 1733 MHz. Kar občudovanja vreden rezultata, kajne? Vendar nič takega, kar nebi zmogel tudi...

0 komentarjev

Raziskava AMD AXIA Thunderbird-ov

Blarg Overclocking - Kot vsi vemo, je AMD poslal v prodajo serijo Thunderbird-ov, ki se odlično navijajo. Nosijo oznako AXIA. Ali je AMD to storil zanalašč ali pa sploh ni vedel kako visoko so procesorji zmožni iti, še ni znano. dejstvo je, da se dajo naviti zelo visoko. V testu primerja različne verzije AXII. Eno s frekvenoco 1GHz in drugo s frekvenco 1.2GHz. Škoda, da nima ne testu še 1.33GHz verzije. Tukaj je članek.

6 komentarjev

AMD pošilja 1.5GHz čipe v škatlah od 1GHz procesorjev?

The Register - Očitno so Athloni (Thunderbirdi), ki so sposobni doseganja hitrosti 1.5GHz in več, že v prodaji!
Vendar se še ne prodajajo kot 1.5GHz modeli, temveč kot navadni "stari" 1GHz in 1.33GHz verziji. Takšni procesorji nosijo oznako AXIA in so glavni razlog, zakaj so nekateri overclockerji uspeli spraviti svoje Athlone na tako visoke frekvence.
Nek angleški overclocker je povedal, da so takšni procesorji na voljo že nekaj tednov, vendar so to samo tisti procesorji, ki nosijo oznako AXIA!
Procesorji s to oznako naj bi bili sposobni doseči hitrosti 1.5GHz že z normalnim hlajenjem (ne mislim na neko ultra voda+peltier kombinacijo, ampak samo malce boljše zračno hlajenje)!
No, če kupujete nov procesor (Athlona), poskusite dobiti takšnega, ki ima oznako AXIA!

P.S.: Menja kdo Athlona z oznako AXIA za navadnega 800MHz?

10 komentarjev