»

Alienware z zaobljenim zaslonom

Gizmodo - Alienware je na lasvegaškem Consumer Electronics Showu (CES) predstavil zaobljen monitor z ločljivostvo 2880x900 pikslov. Sodeč po treh jasno vidnih črtah na slikah omenjenega monitorja se predvideva, da je le-ta sestavljen iz štirih med seboj povezanih delov.

Po zagotovilih proizvajalca je reakcijski čas monitorja pod 0,02 milisekundama, kupcem pa bo na voljo predvidoma v drugi polovici letošnjega leta. O morebitni ceni zaenkrat ni informacij.

Več o tem si preberite na Gizmodu

10 komentarjev

LCD televizor ogromne ločljivosti

Daily Tech - Da je CES ( Consumer Electronics Show) oder, na katerem se bohotijo najnovejši izdelki svetovnih proizvajalcev, vam je razkril že Matek v nedeljski novici, da pa je temu res tako, med drugim dokazuje tudi podjetje Westinghouse Digital Electronics, ki je na letošnjem CES-u predstavilo svojo novo serijo LCD TVjev, računalniških monitorjev in digitalnih fotografskih okvirjev, med katerimi pa najbolj izstopa prav poseben LCD TV.T.i. Quad HD model z diagonalo 56 palcev odlikuje naravnost ogromna ločljivost, ki znaša 3840 x 2160 točk (več kot 8 megapikslov), kar so dosegli z združitvijo štirih zaslonov ločljivosti 1920 x 1080. Pri Westinghouseu so poskrbeli še za nizek odzivni čas, ki znaša 8 milisekund, kot zelo...

8 komentarjev

CES se je začel

vir: Gizmodo
Gizmodo - Pred kratkim se je v Las Vegasu začel eden od tradicionalnih večjih sejmov z zabavno elektroniko - Consumer Electronics Show. Večina od nas se ga vsako leto veseli, saj se na njem predstavi obilo proizvajalcev, ki za to priložnost vedno pripravijo katerega od impresivnih novih izdelkov, ki razpirajo čeljusti obiskovalcev s svojimi tehničnimi specifikacijami.

Med drugim se je pojavil Sonyjev media center računalnik, imenovan Vaio TP1. Zadevica je izjemno majhna in všečnega dizajna, tako da bi znala konkurirati Applovemu Macu Mini, opremljena pa je tudi z majhno tipkovnico, ki ima vgrajen touchpad. Specifikacije naj bi zadovoljile večino uporabnikov (razen navdušencev nad igrami), več o izdelku v izvorni...

20 komentarjev

Test Sonyjevega bralnika knjig

Gizmodo - Že nekaj časa se na glas šušlja o elektronskih napravah, ki bodo bojda z uporabo e-ink tehnologije počasi izrinile s polic klasične knjige in jih preselile na pomnilniške kartice, seveda opremljene z ustreznimi zaščitami, ki bodo delovale predvsem v dobro založnikov.

Sony že nekaj časa razvija takšno napravo, sedaj pa so jo v testiranje prejeli na Gizmodu.



Naprava ponuja lepo berljiv 6 palčen zaslon z resolucijo 160 DPI, baterija pa naj bi prenesla do 7600 prebranih strani. Poleg Sonyjevih Memory Stick pomnilniških kartic, začuda podpira tudi SD kartice, bere pa cel kup formatov, poleg z DRM obogatenih e-knjig, še tekstovne dokumente ter RTF, PDF, JPG, GIF, MP3 in AAC zapise datotek. Poleg vseh teh podpira tudi...

60 komentarjev

Slušalke na sončno energijo

vir: Gizmodo
Gizmodo - Se v prihodnosti odpravljate na samoten, neobljuden otok? Potem ima Gizmodo pravo stvar za vas -- med njihovim običajnim lovom na inovativne izdelke so namreč našli čuden izum. Gre za set slušalk, ki si jih enostavno namestite na glavo, na zadnjem delu pa imajo majhne sončne celice, s pomočjo katerih se proizvaja električna energija za delovanje napravice. Na razočaranje vseh stvar ne podpira predvajanja MP3 datotek, zmožna je zgolj predvajati FM radijske postaje, tako da če bo na vašem samotnem otoku dovolj radijskih signalov in če vas slušalke ne bodo ovirale pri nošenju v kape vgrajenega ventilatorja na solarni pogon, kar izvolite odklikati na izvorno novico.

8 komentarjev

Xbox360 z bojnimi poškodbami

vir: Gizmodo
Gigabyte - Gizmodo je včeraj objavil zanimivo sliko predelane Microsoftove konzole Xbox360. Za razliko od večine modov, ki temeljijo na LED diodah, hladnih katodah, pleksi steklu in flouroscentnih dodatkih, je predstavljen izdelek povsem nekonvencionalen. Avtor je svojo Xškatlo namreč poskusil umetno poškodovati in obrabiti, tako da se sedaj zdi, kot da bi preživela izkrcanje v Normandiji, kar pa izgleda precej bolj impresivno, kot se sliši. Če si upate kaj več, kot le menjati plastično prednjo stranico vaše konzole, se sprehodite do izvorne novice.

6 komentarjev