»

Odgovor na članek: Kupovati drugje bi bilo potratno

Telekom Slovenije - V odgovor na članek Kupovati drugje bi bilo potratno smo prejeli:

Spoštovani,
na spletni strani Slo-tech.com je bil dne 29. 12. 2006 objavljen članek z naslovom "Kupovati drugje bi bilo potratno" avtorja, ki se identificira kot Mavrik. Vsebina članka se nanaša tudi na spletno Teletrgovino Telekoma Slovenije. Prosimo za objavo našega odgovora na vaše ugotovitve.

V Telekomu Slovenije se odgovorno, proaktivno ter v skladu z oceno tveganja lotevamo problematike informacijske in telekomunikacijske varnosti. Tudi aplikacija spletne teletrgovine je zaradi evidentiranih pomanjkljivosti in starosti čakala na prenovo - a smo jo zaradi vpeljanih drugih varovalnih mehanizmov načrtovali za pričetek prihajajočega leta. Navkljub temu in tudi zaradi vašega opozorila, ki ga pozdravljamo, ker krepi varnostno zavednost uporabnikov, ponudnikov ter izvajalcev spletnih storitev, storitve pa morajo biti za uporabnika varne in ne smejo vzbujati dvomov, smo del načrtovanih posodobitev izvršili in s tem...

45 komentarjev

Nov članek: Kupovati drugje bi bilo potratno

Slo-Tech - Kičastno okrašena mesta, cingljajoči debeluhi v rdečih oblekah, nizke temperature... ja, božič je prišel in odšel. Praznični čas pa je seveda tudi čas nakupov in vedno več ljudi se zaradi grozljivih gneč v trgovini odloča kar za nakupe iz domačega naslonjača.

Tako smo odšli na miselno popotovanje ter si poskušali predstavljati, kako bi si priborili še kakšno točko popusta več, ker pa programerji domačih spletnih trgovin za besedo varnost očitno zelo redko slišijo, v naših sanjah nismo naleteli na resnejše probleme. Nek večer so se tako sanje prelevile v besede in zraven so nastale še simbolične slike. Oboje se je sestavilo v nov članek, ki v teoretično opiše napake nekaterih spletnih trgovin.



Otroci, ne poskušajte tega doma...

63 komentarjev

Zunanji zaslon na prenosniku

vir: Gizmodo
Gizmodo - Preklopni mobilni telefoni višjega razreda so dandanes večinoma opremljeni z dodatnim zunanjim zaslonom, na katerem lahko vidimo kdo nas kliče in koliko je ura, ne da bi telefon dejansko odprli. Trend pa se po zadnjih informacijah očitno širi tudi na prenosne računalnike, saj je Asustek na trenutno aktualnem IDF-ju predstavil koncept tovrstnega laptopa. Manjši, zunanji ekran je možno uporabljati za branje elektronske pošte, preverjanje načrtovanih opravil, prikaz trenutno predvajane skladbe in ostale podobne kratke naloge, za katere bi bilo potratno odpirati računalnik. Podobne napovedi za prihodnost sta na Intel-ovem Developer forumu izrekla tudi Acer in Mitac Technologies, tako da bi

7 komentarjev

Ponovna združitev Telekoma in SiOL-a?

24 ur - Uprava Telekom Slovenije, d.d. se je odločila za pridruženju hčerinskega podjetja SiOL, ki je v njegovi 100-odstotni lasti. Predsednik uprave Telekoma, Peter Grašek, meni, da je združitev potrebna še pred vstopom v Evropsko Unijo, saj bi na ta način Telekom dobil podobno strukturo, kot jo ima večina konkurence na enotnem evropskem trgu. Združitev naj bi bila potrebna tudi zaradi nove strategije podjetij, ki bo zahtevala visoka finančna sredstav, ta pa ima le Telekom.

Miran Kramberger, direktor SiOL-a, ki mu uprava predlaga, da zasede njen peti stolček, je združitev podprl. V štiričlanski upravi je predlog poleg predsednika sicer podprla le še podpredsednica, Darinka Virant. Združitvi nasprotuje tudi Pavle Gantar, minister za informacijsko družbo, ki meni, da bi morali podjetji še naprej ločeno izvajati svoji dejavnosti, medtem ko bi tudi Telekom začel uvajati IP tehnologijo.

Zeleno luč združitvi mora dati še nadzorni svet, ki bo zasedal prihodnji teden in bo po besedah ministra...

31 komentarjev

Slo-Tech praznuje

Slo-Tech - Dan po Božiču pred natančno štirimi leti se je na slovenskem medmrežju, ki se ga je takrat še dalo obvladovati s pomočjo raznih imenikov, pojavila neugledna stran z imenom Slo-Tech. Nekaj naključnim radovednežem je ponudila v tujini sicer že dodobra uveljavljeno, vendar pri nas nepoznano vsebino - sveže novice iz sveta računalništva in predvsem predstavitev bolj praktične, sam-svoj-mojstrske plati strojčkov. Navijanje procesorjev in grafičnih kartic, rezanje lukenj v ohišja in nameščanje gromozanskih hladilnih reber (nekaj se je šušljalo celo o hlajenju z vodo) so v času, ko je flashanje BIOSa veljalo za hudo nevarno početje, ki se ga lotevajo le največji navdušenci, bile vse...

60 komentarjev

Pravkar prišlo

SiOL - Pravkar sem na e-mail dobil mail. Prišel je iz Siola. Piše pa:
Spostovani,
spomladi smo v SiOL-u zaceli ponujati ADSL dostop do internetnih storitev. Ta omogoca neomejen dostop do nasega omrezja s hitrostjo 512/128 kbit/s, ki je nekajkrat visja od klasicnega analognega ali ISDN dostopa. Na ADSL dostopovno omrezje Telekoma Slovenije, preko katerega vam ponujamo dostop do interneta, je trenutno mozen dostop z ISDN prikljuckov na naslednjih lokacijah: Ljubljana - Center Ljubljana - Siska Ljubljana - Moste Ljubljana - Vic Ljubljana - Bezigrad Maribor - Tabor V prihodnjih tednih in mesecih bo moznost ADSL dostopa do interneta v vseh vecjih slovenskih krajih. Vabimo vas, da si vec o ADSL-u preberete na spletnih straneh na naslovu http://adsl.siol.net in da izpolnete obrazec za poizvedbo o moznosti priklopa na vasi telefonski stevilki. Lep pozdrav, SiOL, d.o.o.

Očitno se končno nekaj premika na področju ADSL-ja! Siol je očitno poslal vsem svojim uporabnikom promocijski e-mail, da bi jih...

23 komentarjev