»

Teksaški davčni urad pomotoma objavil osebne podatke poltretjega milijona ljudi

Vojda državnega davčnega urada, Suzan Combs, se je že opravičila za objavo

vir: Slashdot
Slashdot -

Januarja lani je teksaški davčni urad prejel tri ločene pakete osebnih podatkov za skupaj 3.5 milijona ljudi, večinoma javnih uslužbencev v šolskem sistemu, ki so bili tik pred upokojitvijo oz. so se nedavno upokojili. Podatke so nameravali uporabiti za preiskovanje davčnih utaj, pri tem pa so jih v nešifrirani obliki pustili na javno dosegljivem naslovu na svojem strežniku, in...

3 komentarji

British Petroleum izgubil prenosnik z osebnimi podatki

Guardian - Že nekaj časa nismo poročali, da so Britanci izgubili kakšen disk ali prenosnik z osebnimi podatki (naša kronologija obsega november 2007, december 2007, junij 2008, november 2008, november 2008 II., april 2009, september 2009, prodajo novembra 2009). To pot so osebne podatke pustili ležati naokoli v British Petroleumu.

Pred mesecem dni so izgubili prenosni računalnik, na katerem so bili podatki o 13.000 ljudeh, ki so vložili odškodninske zahtevke zaradi lanskega razlitja nafte ob poškodbi plavajoče ploščadi Deepwater Horizon. Prenosnik je bil zaščiten z geslom, a ker podatki niso bili šifrirani, je to bolj kozmetični dodatek kot kaj drugega. Izgubljeni podatki vsebujejo imena, naslove, telefonske številke in številko zdravstvenega zavarovanja (ki v ZDA opravlja funkcijo naše EMŠO),...

14 komentarjev

Varnostna luknja v večini HP in Compaq prenosnikov

Slashdot - Strokovnjak za varnost pod vzdevkom "porkythepig", je objavil kodo za napad na HP in Compaq prenosnike. Exploit izkorišča ActiveX v HP-jevem programu za posodobitve, s čimer omogoči napadalcu dostop do Windows kernel modulov, kar lahko povzroči neodzivnost sistema ali pa z malo truda prevzame nadzor nad njim.

Prav tako je prejšnji teden "porkythepig" objavil kopico varnostnih pomankljivosti v HP in Compaq prenosnikih, za katere pa je HP že izdal popravke.

Vir

11 komentarjev

Piratsko kopijo Viste bo doletel "Black Screen of Darkness"

Slashdot - Microsoft se je odločil za nov korak v boju proti piratstvu. Tokrat bodo na udaru piratske kopije Winsows Viste z Reduced Functionality mode. Le ta bo po eni uri normalnega delovanja onemogočil sistem ter prikazal črn zaslon. Microsoft se je odločil za faktor zastraševanja in o tem obvestil vse ponudnike OEM verzije Viste, da morajo svojim strankam namestiti licenčno kopijo.

Vir

196 komentarjev

Stare IT reklame odličen vir zabave

ComputerWorld - Fantje na ComputerWorldu so se ob 40. obletnici lotili listanja starih številk svoje revije z namenom zbiranja oglasnih sporočil, ki za današnje razmere izgledajo zelo duhovita. Med drugim so odkrili odlične ponudbe trdih diskov (80 megabajtov za manj kot 12.000 dolarjev), peresno lahke prenosnike (samo 5 kilogramov) in seksi 1600-baudne modeme. Ogled priporočamo!



Izvorna novica.

Žal, deklica ni del kompleta. Oh, gospod, naj vas ne bo sram, niste prvi, ki kliče s tem vprašanjem.

15 komentarjev

20 obveznih dodatkov za Firefox

ComputerWorld - Od izida GorečeLisičke (takrat še Feniksa oz. Goreče Ptice) je večina novic, povezana s programom, pozitivno usmerjenih. Tudi sami pogosto poročamo o porastu njegovega deleža med brskalniki, čeprav v osnovi niti ni toliko boljši od konkurence. Bistveno razliko naredijo prav razširitve, s katerimi mu dodamo kup funkcij in ga popolnoma prilagodimo lastnim potrebam.

Na ComputerWorld-u so objavili članek z opisom dvajsetih tovrstnih vtičnikov, ki bi jih po njihovem mnenju moral uporabljati vsak uporabnik Firefoxa. Razdelili so jih v pet skupin, gotovo pa boste našli vsaj enega, ki vam bo dnevno prihranil kako minuto ali pa vsaj olajšal brskanje po spletu. Klik.

Avtor novice vsem bralcem z obilico prostega časa priporoča StumbleUpon.

25 komentarjev

Več kot 100 milijonov žrtev kraje osebnih podatkov

Slashdot - Skorajda ne mine teden, da ne bi poročali o novih žrtvah kraje osebnih podatkov, in tudi tokrat je tako. Prejšnji teden je Boeingovemu uslužbencu iz osebnega avtomobila zmanjkal prenosni računalnik s podatki o 382.000 sedanjih in nekdanjih zaposlenih, med katerimi so bile številke zdravstvenega zavarovanja, domači naslovi, telefonske številke, rojstni datumi in finančni podatki. Prenosnik je bil sicer izključen in zaščiten z geslom, a to je bolj jalova tolažba, saj podatki niso bilo enkriptirani. Zanimivo je, da se je to Boeingu zgodilo že tretjič v zadnjem letu. Novembra 2005 je izginil prenosnik s podatki 160.000 ljudi, aprila pa še eden s 3.600 ljudmi. Boeing je že po prvem pripetljaju na vse računalnike namestil enkripcijske programe, a jih večina uporabnikov ni uporabila.

Z zadnjo krajo se je število žrtev kraje osebnih podatkov povzpelo že na 100 milijonov, poroča organizacija Privacy Rights Clearinghouse, ki tovrstne dogodke beleži od lanskega februarja, ko so kradli...

18 komentarjev

Kronologija kraje osebnih podatkov v ZDA

Schneier.com - Pri Privacy Rights Clearinghouse so objavili kronologijo varnostnih incidentov, pri katerih so bili ukradeni osebni podatki. Oškodovana podjetja morajo namreč zaradi zahtev nekaterih ameriških zveznih držav (predvsem Kalifornije, podoben ukrep pa se pripravlja tudi na ravni celotne ZDA) javnost in posameznike katerih osebni podatki so bili ukradeni obvestiti o incidendu.

Pregled se začenja s prvo tako objavo podjetja ChoicePoint 15. februarja 2005. Od takrat do danes je bilo na tak način oškodovanih slabih 89 milijonov oseb iz ZDA.

Hiter pregled kaže, da omenjeni incidenti v velikem deležu obsegajo hekanje, krajo ter izgubo strojne opreme.

0 komentarjev