»

Jeseni dobimo konzolo Switch Lite

Euro Gamer - Nintendo bo igralni konzoli Switch septembra dodal sestrico Switch Lite, pri kateri bo v zameno za nižjo ceno zavrgel povezavo s televizorjem.

Po tem, ko smo od začetka leta poslušali govorice, da bo Nintendo svoji aktualni igralni konzoli Switch dodal nove, spremenjene izvedenke, je japonska družba v videu le najavila Switch Lite. Imenu primerno gre za lažjo in manjšo napravo od Switcha: namesto 6,2-palčnega ima 5,5-palčni zaslon, sicer enake ločljivosti 1280×720 pik, in je za več kot sto gramov lažja. Nadzor je tokrat vgrajen in ne snemljiv kot pri Switchevih kontrolerjih Joy-Con. Na levem delu je namesto gumbov končno pravi križec, toda funkcionalno so hkrati dosti odrezali, saj Lite nima ne tresenja HD Rumble ne IR...

24 komentarjev

World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem in na Tajvanu

weforum.org -
Medtem, ko je večina podjetij iz Vzhodne Evrope letos zadržana pri iskanju novih sodelavcev, pa bo Slovenija v 2017 zabeležila pravi zaposlitveni cunami. Tako mednarodna organizacija World Economic Forum, ki je predstavila analizo držav in njihovih gospodarstev s poudarkom na ustvarjanju novih delovnih mest. Med 11 državami, katerih podjetja bodo letos najbolj iskala svež kader, se je Slovenija uvrstila na tretje mesto, takoj za Tajvanom in Japonsko. Slovenska podjetja bodo po analizi letos povečala iskanje novih sodelavcev za 22 odstotkov v primerjavi z letom poprej. Gonilo zaposlovanja pa bodo tehnološka podjetja. Med evropskimi državami, ki so se znašle na omenjeni lestvici, so še Madžarska, Bolgarija in Romunija.

221 komentarjev

Cenejši tudi Nintendo Wii

vir: engadget
engadget - Cenitve konzol so v tem obdobju očitno zelo popularne, saj je ob pocenitvi Xbox360 in PS3 staro ceno obdržal le Nintendov Wii. A tudi Nintendu ni uspelo ubežati valu znižanj, kar pomeni, da se bo z bolj privlačno, nižjo ceno v kratkem ponašal tudi Wii.

Prve namige za to je bilo mogoče ugledati v oglasu Best-Buya, kjer so zraven Wiija oglaševali ceno 199 $, kar je 50 $ manj od trenutne uradne cene. Znižanje naj bi v konferenčnem klicu z večjimi trgovci požegnal Nintendo in naj bi v veljavo stopilo 27. septembra, čeprav še nismo ugledali uradnega sporočila za javnost. Po drugi strani obilica plakatov z nižjo ceno skorajda zagotavlja napovedano in željeno znižanje, tudi če le-to še ni popolnoma uradno potrjeno.

Torej 200 € v Evropi?

19 komentarjev

Opera in Wii

Daily Tech - Pred nekaj dnevi je tudi nova Nintendova konzola Wii dobila svoj internetni brskalnik. In to nobenega drugega, kot precej znano, a ne pretirano uporabljano Opero. Programček se naloži na konzolo in že ste pripravljeni na vstop v svet (drugega, saj veste, svetova sta dva). Uporabniki poročajo, da je z Wiimotom navigacija po straneh precej lažja kot pri drugih konzolah, prav tako se s pritiskom na gumb povečamo določene elemente na strani, saj je pri ločljivosti 480p večina besedila slabo vidna. Med drugim vam opera lahko na zaslonu prikaže tudi tipkovnico za vnos besedila.



Izvorna novica podaja več informacij.

21 komentarjev

Začetek prodaje Wii na Japonskem in njeno raztelešenje

Reuters - Nintendo je z 2. decembrom lansiral svojo konzolo Wii tudi v svoji domovini, kjer so jo pričakali z tradicionalnimi vrstami. V primerjavi s Sonyem, je Nintendo na Japonskem poslal na tržišče štiri krat toliko konzol: 400.000. Slaba novica za ostali svet je, da bo Wii zaenkrat podpiral predvajanje DVD-jev samo v japonski izvedbi. Konzolo so najprej začeli prodajati na najpomembnejšem svetovnem tržišču: ZDA. Tudi tu so privrženci čakali po več dni v vrstah.

Nintendo, nekdanji prvak med konzolami, ima prednost pred konkurenco v nižji ceni konzole (250 ameriških dolarjev) ter v inovativnem igralnem vmesniku s senzorji za zaznavanje gibanja. Posameznike že skrbi, da se ne bodo igralci v zanosu igre poškodovali.

Skrbijo jih tudi drugi tipi profesionalnih poškodb. Poleg tega se je že našel nesrečnik, ki mu je uspelo v zanosu trenutka strgati varnostni pašček in poškodovati televizor. Podobnih nesreč sedaj že mrgoli na medmrežju.

vir: Reuters

V ZDA so se takoj našli radovedneži,...

17 komentarjev

Umetna kri boljša od prave?

Popular Science - Podjetje Northfield Laboratories je predstavilo PolyHeme, sintetično snov, ki naj bi nadomeščala hemoglobin v krvi. Snov je sposobna 40-krat večje absorpcije kisika, kar naj bi potencialno rešilo mnogo življenj poškodovancev, izgubljenih med operacijami zaradi pomanjkanja tega plina v možganih. Vse skupaj sicer ni tako svetlo, kot se sliši, saj ima visoka koncentracija kisika v telesu lahko po določenem času tudi negativne posledice, ki pa vendar niso tako izrazite kot ugodni učinki uporabe nadomestka hemoglobina. Omenjeni izdelek se po podatkih iz izvornega članka že preizkuša na ljudeh, kdaj in če sploh bomo videli njegovo široko uporabo, pa zaenkrat še ni znano.

24 komentarjev

Resnične fotografije Wii dodatkov

vir: Kotaku
Kotaku - Tudi najgrši izdelki na fotografijah, namenjenih medijem, izgledajo nadvse lepo. Pogosto sploh ne gre za prave fotografije, temveč za računalniško izdelane 3D modele, če pa se proizvajalec že potrudi s fotografiranjem, pa je končni izdelek zaradi obilice retuširanja praktično neprepoznaven. Zato se zna zgoditi, da smo ob nakupu malce razočarani, ko iz embalaže potegnemo nič kaj svetlečo zadevščino čudne barve.

Da kot morebitni kupci prihajajočega Nintendo-vega Wii-ja ne bi imeli tovrstnih težav, vam priporočamo ogled svežih fotografij, ki jih je objavil Kotaku. Na njih se nahajajo nekateri že videni dodatki za Wii, kot je naprimer...

7 komentarjev

Wii bo tudi v Evropi točen

Wii Europe - Po tem, ko je sporočil cene in datume izida na Japonskem in v ZDA, je Nintendo osrečil še avstralske ter evropske kupce. Wii bomo ugledali sedmega in osmega decembra letos, bolj razočarajoče pa so cene. Lovci na krokodile bodo morali pripraviti 400 avstralskih dolarjev (približno 300 ameriških dolarjev), v EU pa bo Nintendo šel po slepih poteh Appla -- izenačil bo evre in dolarje. Tako se bodo naši prijatelji onkraj luže, ki uživajo enega najvišjih standardov, po sobi podili za 250 zelencev, medtem ko bomo mi isto vsoto odšteli v naši valuti in s tem plačali 25% več. Globalni trg pa tak.

Novico je odkril naš novi obveščevalec [ MYTiX].

22 komentarjev

Wii bo prinašal profit

Ars Technica - Ko je pred nekaj leti Sony s svojim Playstationom 2 kljub tehnični inferiornosti v veliki meri dobival bitko proti prvi inkarnaciji Xboxa, je Microsoft poskušal z najrazličnejšimi potezami za pridobitev kupcev -- med drugim je tudi znižal svoje cene do te mere, da je konzola podjetju prinašala negativne poslovne rezultate, vse za ceno dolgoročnega uspeha. Od tistih časov se je ta trend razširil na večino proizvajalcev, tako Microsoftov trenutno najnovejši Xbox360 kot prihajajoči Playstation 3 se bosta prodajala za manj denarja, kot sta dejansko vredna (vsaj sprva), dobiček pa bosta prinesla iz prodaje iger in dolgoročno s pocenitvijo izdelave komponent.

Nintendo pa je ubral drugačno pot -- čeprav bo svojim kupcem Wii ponujal po rekordno nizki ceni, bodo z njim vseeno služili. Ob načrtovanju konzole so njene gole hardverske zmogljivosti pustili ob strani in raje razvili inovativen vmesnik, s čemer so žrtvovali določen del (predvsem grafične) zmogljivosti, bodo pa možgani v njihovi...

7 komentarjev

Najslabše službe v znanosti

Slashdot - Prav gotovo nekaj bralcev Slo-Techa ne mara svoje službe iz takšnega ali drugačnega razloga. Kaj pa si mislite o ubogi duši, ki je morala celo poletje v imenu znanosti hoditi po smetišču?

Popular Science je že drugič zapovrstjo oznanil najbolj zanič službe v znanosti. Na seznam so se uspeli uvrstiti nabiralec klopov, arheolog v Iraku ter še mogoče kakšna nenavadna zadolžitev. Ogledate pa si še lahko lanske "zmagovalce".

A še vedno mislite, da je vaša služba zanič?

7 komentarjev