»

IGN bo izdatno podprl neodvisne razvijalce iger

TG Daily - Spletni založnik IGN se je odločil za darežljivo potezo in bo neodvisnim razvijalcem iger (indie) ponudil 24-urni dostop do svojih pisarn za delo in še nekaj drugih ugodnosti. Projekt se imenuje IGN's Indie Open House.

V okviru projekta bodo razvijalci dobili neomejen dostop do sedeža IGN, konferenčnih sob, kuhinj, pisarn in ostalega. Poleg tega bodo imeli tudi možnost govoriti z uredniki in menedžerji IGN-a, ko bodo želeli. Tudi GameSpy, ki je v lasti IGN-a, bo ponudil brezplačne tehnične konzultacije in svoje odprte razvijalske platforme. Dodali bodo še mesto na dogodku Demo Days in mesto na GameSpyevi stojnici na Game Developers Conference v San Franciscu. Vsaka prijavljena ekipa bo ugodnosti deležna šest mesecev.

IGN-jev...

20 komentarjev

Shranjevanje na USB za Xbox potrjeno

Prenovljen vmesnik za upravljanje s podatki

vir: engadget
engadget - Shranjevanje podatkov (popravki in razširitve za igre, shranjeni poteki iger, slika, filmi, itd.) na USB pomnilniške ključe, o katerem smo že pisali, je zdaj tudi uradno potrjeno. Microsoft bo popravek za Xbox 360, ki bo omogočil to funkcionalnost, izdal že 6. aprila, razkrili pa so tudi nekaj dodatnih podrobnosti.

Govorili smo že, da bo velikost medija omejena na 16 GB, tudi če bo sam medij večji. Torej uporaba običajnih trdih diskov, priključenih na USB, bo mogoča, a bodo ti diski vseeno omogočali shranjevanje le 16 GB podatkov. Hkrati bosta lahko priključena dva medija, ki ju bo treba pri prvi priključitvi na novo formatirati in konfigurirati za uporabo z Xboxom. Uporabiti bo mogoče prav vsak USB pomnilniški medij, a naj bi Microsoft v sodelovanju s...

16 komentarjev

250-gigabajtni trdi disk za Xbox na voljo po svetu

Disk na Xbox 360 Dashboardu

vir: engadget
engadget - Čeprav je bil Xbox 360 z 250-gigabajtnim trdim diskom opremljen že pred časom, v obliki posebnega paketa, pripravljenega ob izidu Splinter Cell: Conviction in Call of Duty: Modern Warfare 2, samostojne konzole z enakim trdim diskom ni mogoče dobiti. Na policah trgovin še vedno obstaja bel Pro s 60 GB diskom ter črn Elite, ki podatke shranjuje na 120 GB trdi disk. Na Japonskem je sicer že nekaj časa na voljo nadgradnja na 250 GB, kjer enostavno zamenjate trdi disk in s pomočjo priloženega kabla prenesete podatke. Ta isti paket je končno na voljo tudi drugod po svetu. Večji trdi disk se je sprva pojavil na Xbox 360 Dashboard, novičarske strani pa so takoj popadle Microsoft za dodatne informacije. Ta je razkril, da se disk uradno že lahko dobi ter da stane 130...

12 komentarjev

Microsoft bo poenostavil shranjevnaje podatkov na Xboxu

vir: engadget
engadget - Xbox 360 Arcade je najcenejša različica sicer zelo popularne konzole, a ima precejšno slabost, saj ni opremljena s trdim diskom. Na slednjega se pri dražjih različicah shranjuje potek igre ter, pomembneje, razširitve za igre in demo različice, ki jih je mogoče prenesti z Xbox Live. Do sedaj se je težavo shranjevanja na Xbox 360 Arcade reševalo s podatkovnimi karticami, ki pa v uradni različici omogočijo le 512 MB prostora, ki je večinoma uporaben zgolj za shranjevanje poteka igre.

Mnogi se boste verjetno spomnili tudi težav s pomnilniškimi enotami, ki jih je v večjih kapacitetah izdeloval Datel. Slednje je v enem izmed preteklih posodobitev Microsoft onemogočil, saj so bile poleg višje kapacitete tudi cenejše, kar je seveda slabo...

6 komentarjev

Unreal Engine 3 podpira 3D

HotHardware - nVidia na vzpon 3D tehnologije prikaza slike stavi veliko, podobno kot na uporabo grafičnih jeder za izračun podatkov. S podporo prikaza 3D Vision v pogonu Unreal 3 so nedvomno dobili močnega zaveznika, saj pogon že uporablja nekaj novejših popularnejših iger (npr. seriji Gears of War in Mass Effect, Bioshock 2 ter Batman: Arkham Asylum) ter tudi starejše igre, kot je Unreal Tournament 3 iz leta 2007. V letu 2010 se bo nabor iger, zgrajenih okrog Unreal Engine 3, seveda še nekoliko razširil in potencialno pripeljal 3D Vision k še večji publiki. Prav vse igre na Unreal Engine 3, že izdane oz. še v delu, bodo namreč dobile podporo za tro-dimenzionalni prikaz slike....

26 komentarjev

Nova izdaja Xbox-a 360 očitno resnična

Daily Tech - Pred slabima dvema letoma izdano Microsoftovo konzolo naj bi po nekaterih govoricah že v preteklih mesecih nadomestila druga izdaja z nekaj dodatnimi bombončki. Po kopici meglenih fotografij novih enot in natolcevanj z vseh strani spleta je padla tudi precej uradna izjava, da letos posodobljene konzole ne bo, zdaj pa se zadeve, vsaj tako izgleda, spet obračajo.

V aprilski številki revije Game Informer naj bi se pojavile fotografije črnega...

3 komentarji

Live za Windows že čez 2 meseca

več strani - Po poročanjih številnih večjih računalniških strani bo Microsoft maja letos splavil svojo storitev Live, ki je dobro znana vsem lastnikom njihove konzole Xbox 360, za operacijski sistem Windows. Natančen datum izida je osmi maj, ko se bo pojavil tudi za novo platforno predelan Halo 2. Storitev bo PC uporabnikom omogočala večino ugodnosti, ki jih imajo konzolaši, skupaj bodo lahko uživali v igrah, tekmovali pri odklepanju različnih posebnih dosežkov, uporabljali seznam prijateljev in glasovno komunikacijo. Seveda bo ostala skupna tudi cena - letno bo treba za uporabo odšteti 50 dolarjev.

Berite Slashdot, Inquirer in Eurogamer

14 komentarjev

Zamenjava ohišja xbox360

vir: HardOCP
HardOCP - Za vse lastnike Microsoftove konzole zadnje generacije, ki so že izkoristili garancijski rok, so na HardOCP spisali podroben vodič za zamenjavo celotnega ohišja. V njem so se posvetili previdnemu razdiranju konzole in vgradnji novih delov, končni rezultat pa je bil zelo navdušujoč. Pri nas je ponudba tovrstnih delov sicer borna, vseeno pa v dobi interneta z malo truda (in denarja) ni težko dobiti nečesa bolj unikatnega od zamenjave za sprednjo ploščico. Berite.

1 komentar

Prihaja prenovljeni Xbox 360

Bit Technologies - Bit-tech pravi, da Microsoft namerava poslati prenovljeno različico svoje konzole Xbox 360.

Nova različica prinaša HDMI izhod, 120 GB trdi disk ter 65 nm proizvodni postopek. Posledica bo hladnejša ter predvsem tišja konzola, ki bo sposobna proizvesti kvalitetnejšo sliko. Zaenkrat pa še ni znano, če bo ta različica imela vgrajen HD-DVD pogon.

Očitno bo se še Sony moral malo bolj potruditi...

18 komentarjev

Pod ameriškimi jelkami največ Xboxov

RegHardware - Microsoftov Xbox 360 je bila najbolj prodajana konzola v obdobju med začetkom novembra in božičem v ZDA. Z dvema milijonoma prodanih kosov je prehitela Nintendov Wii in Sonijev Playstation 3. Število prodanih Wii-jev je doseglo 1,8 milijona kosov, vendar je bil za ameriški trg predstavljen sredi novembra in je bil v prodaji slabe tri tedne manj kot Xbox 360. Najmanjši delež je pripadel Sonyjevemu Playstationu 3, ki so ga prodali le približno 750 000.

Več na RegHardware.

10 komentarjev

Xbox 360 z večjim diskom

Kotaku - Na medmrežju se da zaslediti, da naj bi bil na voljo večji trdi diski za Xbox 360. Novi diski bi za razliko od sedanjih, ki imajo kapaciteto 20 GB, imeli čez 70 GB prostora za shranjevanje podatkov. Dostopnost novih diskov bi naj sovpadala z izdajo novega servisa za prenos datotek.



In še, za Xbox 360 je končno na voljo ultimativna igra, Gears of War, ki uporablja grafični pogon Unreal 3. Ocene, ki si jih je igra prislužila, so izjemno visoke, npr. pri IGN so podelili oceno 9.4/10.

7 komentarjev

Microsoft prodaja Xbox 360 po pričakovanjih, Sony brez zadostnih količin PS3

X-Bit Labs - Fantje iz Redomonda pravijo, da se njihova konzola Xbox 360 prodaja po pričakovanjih, do danes so namreč prodali 6 milijonov kosov in po njihovih besedah bodo do konca leta zagotovo dosegli načrt 10 milijonov prodanih enot. Ker pa, kot vsi vemo, se cena konzole subvencionira na račun prodanih(!) iger, njihov oddelek za srečo (igre) še vedno beleži izgubo v višini slabih 100 milijonov dolarjev.

Če gre MS vse po načrtih, se v tem trenutku ne morem spomniti novice, s katero bi se lahko letos pohvalil Sony. Tako je menda že postalo jasno, da zaradi težav z Blu-Ray enotami, na lačnem trgu ne bo zadosti težko pričakovanih igralnih konzol PS3. Kljub vsemu se nadejajo prodanih 6 milijonov kosov do marca prihodnje leto.

1 komentar

XBOX 360 - cene in sesuvanja sistema

Ars Technica - Microsoft je pred nekaj dnevi po vsem svetu istočasno lansiral novi Xbox 360. Pa gremo po vrsti.

iSuppli je podjetje, ki je znano po tem, da analizira, kakšni so dejanski stroški proizvodnje elektronskih komponent. Tako so razstavili tudi Xbox 360. Ugotovili so, da Microsoft pri vsakem Xboxu izgubi 126 zelencev. Microsoftova enota za domačo zabavo tako verjetno upa, da bo izgubo lahko nadoknadila s prodajo iger in dodatkov za Xbox.

Problemi pa so tudi na področju same strojne opreme. Uporabniki poročajo, da se sistem pregreva in sesuva. Najlepše je to vidno v videu, ki kroži po spletu (Project Gotham racing 3), vendar problemi s sesuvanjem niso omejeni le na ta naslov. Eden od možnih vzrokov za to verjetno tiči v dejstvu, da so nekateri zagrizeni osebki nabijali igre od trenutka ko so Xbox kupili. Tako je sistem najverjetneje podlegel večdnevnemu neprestanem igranju.

ArsTechnica pa pravi, da so poročanja o takšnih ali drugačnih napakah nekaj čisto normalnega ob izidu...

96 komentarjev

Igre in fizika

Shacknews - Tukaj najdete kratek intervju z Ronaldom Vuilleminom iz majhnega švicarskega podjetja Novodex. The NovodeX Physics SDK se imenuje njihov fizikalni pogon, ki ga bo podjetje Epic vgradilo v njihov naslednji grafični pogon UnrealEngine3 (čeljust spuščajoči letošnji GDC demo UE3 najdete tu). Nasledil bo fizikalni pogon Karma, ki je lovil jabolke z dreves v prejšnih verzijah UnrealEngina. Dolpoteg demo-različice pogona snemite tukaj.

6 komentarjev