»

RIM PlayBook šele 10. aprila

X-Bit Labs - Kanadski RIM bo svoj prihajajoči tablični računalnik PlayBook izdal pozneje, kot smo to pričakovali. Potihoma smo namreč računali, da bo PlayBook na voljo še ta mesec, a bo po zadnjih informacijah dobavljiv od 10. aprila dalje. Zamuda je bržkone posledica zapletov s pripravo programske opreme. Operacijski sistem bo namreč dokončan šele 31. marca.

Na kratko si osvežimo spomin, kaj prinaša PlayBook. Poganjal ga bo dvojedrni ARM-jev procesor, imel bo 1 GB pomnilnika, dve kameri (pet- in trimegapikselsko), podporo za Wi-Fi - 802.11 a/b/g/n (povezljivost prek 3G in 4G bo dodana kasneje) in Bluetooth 2.1 + EDR. Sedempalčni zaslon bo zmogel ločljivost 1024x600. Tehtal bo 400 gramov, stal pa bo kvečjemu 500 dolarjev.

10 komentarjev

Apple posodobil linijo MacBook Pro

MacRumors.com - Apple je danes brez pretiranega pompa (tega bomo deležni v prihodnjih dneh, med WWDC-jem) predstavil svoje nove prenosnike višjega cenovnega razreda. Prenovljeni MacBooki Pro temeljijo na platformi Santa Rosa, ki med drugim prinaša bolj ekonomično porabo energije in višjo frekvenco zunanjega vodila procesorjev (800 MHz, kot pri namiznih bratcih). Med pomembnimi novostmi sta tudi trenutno najhitrejša mobilna grafična kartica, nVidiin GeForce 8600M GT, ter novi zasloni z LED osvetlitvijo.

Več v izvorni novici in Appleovi trgovini.

99 komentarjev

Resnica o Appleovih Macih in nekaj drugih spodrsljajev

Slo-Tech - Pri Apple Computers Inc. nas želijo prepričati, da so Mac uporabniki mladi, posvečeni in na splošno šik. Resnica je nekoliko drugačna. Po raziskavi analitičnega podjetja MetaFacts Inc, je v ZDA 46% vseh uporabnikov Macov starih 55 ali več let. Pri PC-jih to starost dosega le 25% uporabnikov. Dejanska demografska slika torej zgleda nekako takole:

Tisto, kar glede MAC uporabnikov drži je, da so svojemu podjetju zvesti, bolj mobilni (večji odstotek prenosnikov), ter predvsem bolj bogati, kar nekako na tem forumu že ves čas ugotavljamo.

Že nekaj časa se del uporabnikov MacBookov pritožuje nad utripanjem zaslonov. Temo so na Appleovem foumu pred kratkim iz neznanih razlogov zaklenili. Stvar s tem ni zaključena, saj o stvareh poročajo tudi druge strani, kot tudi centrala napak...

48 komentarjev

Tudi Apple MacBooki polnjeni s Core 2 Duo procesorji

Slo-Tech - Kot se je že nekaj časa šepetalo na strani Appleinsider, je Apple Computers Inc. sedaj nadgradil s Core 2 Duo procesorji še običajne MacBooke.



Ohranili so takt 1.83 in 2.0 Ghz dosedanjih Core Duo procesorjev. Najcenejši model stane 1079 evrov, v njem sedi 1.83 GHz procesor, s 512 MB DDR2 spomina, 60 GB trdim diskom, 13.3 palčnim zaslonom, CD pekačem/DVD bralnikom in integriranim Intelovim grafičnim procesorjem - GMA950. Za 200 evrov višjo ceno se dobi močnejši procesor, še enkrat večji delovni pomnilnik, 80 GB trdega diska in DVD dvoslojni pekač. Za še dodatnih 200 evrov (400 od osnovnega) se dobi 120 GB trdega diska. Še najpomembnejše: modeli z 1.83 in 2.0 GHz procesorji so v beli in 2.0 Ghz črni barvi. Vse ostale tehnične podrobnosti so dostopne na Appleovi uradni strani.

Apple pravi, da so tako...

3 komentarji

Raztelešenje Shuffle-a 2G in ostale krvavo rdeče stvari

vir: Gizmodo
Gizmodo - Lepo je biti zaposlen pri Applu, Steve se je namreč ponovno odločil, da vsem zaposlenim podari drugo reinkarnacijo malega predvajalnika iPod Shuffle. Ta je uradno privekal na svetovno tržišče ravno na moj rojstni dan - 3 novembra, a sodobni svet hiti. Že naslednji dan je bila tu stran s podrobnimi navodili kako malčka razstaviti na sestavne dele. Kot je pričakovati, največ prostora zavzema (odštevši ohišje) baterija ter takoj za njo vtičnica za slušalke. Za tiste, ki enostavno morate vedeti - srce predstavlja ARM procesor z oznako: 337S3300 844A N05WDK01 0642, vsi sestavni delčki pa so vidni na sliki spodaj.Elektronsko-kirurških navdušencev je očitno poln svet, a tega vsekakor niso zakrivili Appleovi zaposleni, ki...

4 komentarji

5 svečk iPoda in novorojenček Apple MacBook Pro Core 2 Duo

Slo-Tech - Davnega 23. oktobra 2001 je na svet privekal prvi iPod, njegovo rojstvo je naznanil večno karizmatični Steve Jobs. Od takrat se je iz prvotne napravice razvilo kar nekaj različnih rodov, ki so dobesedno zavzeli svetovno tržišče MP3 predvajalnikov. Prebolel je tudi že kakšno otroško bolezen in pred dnevi celo okenski virus.



Tu je tudi nova zakrpa za...

6 komentarjev

Apple - iPodi serijsko z virusom in proti njem

Slo-Tech - Apple Computers, Inc. je ob zadnji splavitvi iPodov, vmesne, 5.5 generacije ušlo nekaj okuženih iPodov na tržišče. Pobegli virus RavMonE.exe grize le v Windows okolju, kar zveste jabolčnike ne bo preveč motilo. Vsega skupaj naj bi bilo le 1% izdelkov in tem je namenjena Appleova stran z navodili in povezavami, ki omogočijo odstranitev nebodigatreba zalege. Glavni krivec naj bi bil v osnovi veliki tekmec: Microsoft, ker okna očitno ne tesnijo dovolj dobro....

4 komentarji

Apple iPhone in zavzetje Hollywooda?

ThinkSecret - Dolgo želeni in nikoli dokazani iPhone naj bi se končno pojavil naslednje leto v ZDA. Zadeva naj bi bila ekskluzivno dobavljiva le preko Cingular-ja, ameriškega največjega mobilnega operaterja.



Pri ThinkSecret pravijo, da bo zadeva imela vgrajen 2.2 palčni zaslon in 3 mega točkovno kamero. Apple naj bi predvideval prodajo 25 milijonov kosov v prvem letu prodaje. Predstavili naj bi ga na januarskem MacWorld Expo 2007. iPhone vernike v prepričanje o obstoju že dalj časa držijo razne tekstovne najdbe v Applovem programju. Zadnji tovrstni primer so našli v popravku iTunes 7.0.1.

Seveda Apple kuje tudi drugo žezlo, s prototipnim imenom iTV. Tako naj bi malce pritiskali tudi na Hollywood, da naj bolj sodeluje z Applovim servisom ponudbe filmskih...

21 komentarjev

Kako do zastonj Apple MacBook Pro-ja?

Gizmodo - Vprašanje iz naslova si je najbrž zastavil marsikateri najstnik širom po svetu, dober odgovor nanj pa je našla programerska začetnica Leah Culver. Hrbtno stran zaslona bo namreč razprodala po 150 ameriških dolarjev na kvadratni palec površine in si z nabranim denarjem kupila laptop. Oddani oglasi morajo biti v formatih Adobe Illustratorja, Corel Drawa ali EPS. Pohitite, sedem palcev je že zakupljenih, plačuje pa se preko PayPala.


Očitno ni bila čisto prepričana v lastno idejo in je k ponudbi dodala še svojo fotografijo in pijačo v dvoje vsakomur, ki ji pošlje vsaj 30 dolarjev, da tolažilne nagrade v obliki ZIP enote največjemu vlagatelju v zgornje površine prenosnika niti ne omenjamo.

14 komentarjev

5 najbolj čudaških iPod ohišij

TechEBlog - S svojo neizmerno popularnostjo v ZDA je iPod povzročil tudi razvoj ogromnega trga pripomočkov za ta MP3 predvajalnik. Prodajalci ponujajo malo morje najrazličnejših dodatkov, med katerimi lahko najdete ohišja, torbice, zvočnike, zaščitne nalepke, dodatne slušalke, daljinske upravljalnike, FM oddajnike in še bi lahko našteval. Stvar je šla v nekaterih primerih predaleč, kar je povzročilo nastanek napol bizarnih produktov, kar je v svojem prispevku potrdil tudi TechEBlog -- naredili so namreč izbor najbolj čudnih ohišij za iPod-e in na seznamu se je znašlo marsikaj, od kosmatih do neprebojnih.

3 komentarji