»

LCD-ji se bodo spet podražili

The inquirer - Kar malce prelepo je izgledalo, ko so se cene monitorjev LCD tako umirjeno spuščale proti znesku, ki si ga navadni smrtniki že skoraj lahko privoščijo, vendar pa se padanje cen ne bo več nadaljevalo, saj se bodo LCD-ji zopet podražili. Čeprav podražitev ne bo tako zelo očitna (10-20 $), upajmo da se draženje teh zaslonov ne bo nadaljevalo, kot se je pred časom že zgodilo.

0 komentarjev

Računalnikov glasbeni okus

Gambit - Kot kaže, se nam v prihodnosti obeta, da se bomo morali v diskotekah navaditi na glasbeni okus računalnika. No, vse ni tako kritično, kajti, če držijo napovedi HP-jevih strokovnjakov, se bo računalnik bo vsej verjetnosti prilagodil nam.
Tako napovedjujejo popoln sistem, ki si skrbel za spremljanje vzdušja na plesišču, odzivov gostov in nato temu primerno mešal glasbo ( upam samo, da ne bo to izgledalo kot do polnoči najnovejše, potem klasika 80 in 90-tih, ko pa se nikomur ne da več, pa počasne zadeve ).
Sicer se pa DJ-em po moje še ni treba bati za delo, ker je zadeva še globoko v razvoju. Pa še klik.

0 komentarjev

Next-gen 'iMac 2001'

The Register - Na tej The Registerjevi strani se je pojavila slikica, kakšen naj bi v prihodnje izgledal Applov iMac. Design je kar zanimiv, saj lahko pričakujemo ločitev monitorja od ohišja. Tudi monitor naj bi bil deležen sprememb, saj naj bi iMaci nove generacije imeli LCD zaslon. Slika pove več kot tisoč besed, zato si jo le oglejte. Še opozorilo za konec: obstajajo sicer dvomi o resničnosti takega designa, zato me ne linčajte, če novi iMac ne bo izgledal tako, kot na sliki. Skratka stran imejte bolj za zanimivost.

0 komentarjev

Tweakanje UT

Slo-Tech - Danes sem po elektronski pošti dobil slednje pismo:

Zdravo.

Ko sem še imel Voodoo 3, sem v igri Unreal Tournament lahko opazoval prečudovite teksture (detajle), ker je igra tekla na pogonu Glide. Čez čas sem V3 zamenjal z GeForceom 2 GTS 64 MB. Naenkrat so se ti detajli popolnoma izgubili - zbledeli so. Mislil sem, da je UT narejen predvsem za Glide pogon in da je zato tako. Pred nekaj urami se mi je zgodilo nekaj neverjetnega. Zanimale so me UT-jeve konzolne komande. Tako sem našel meni Preferences. Vendar to ne tisti meni Preferences, ki ga najdemo pod Options. V njem sem brskal po nastavitvah za grafiko. Na vsak način sem hotel spremeniti detajle oz. teksture, da bi...

19 komentarjev