»

Nova Thermalrightova "zverina", IFX-14

Slo-Tech - Znani proizvajalec vrhunskih hladilnikov za PCje, Thermalright, je predstavil nov hladilnik, ki sega v vrh njihove ponudbe, IFX-14. Glede na to, da njegovi hladilniki že sedaj pometajo s konkurenco, lahko pričakujemo, da bo zadeva postavila nove meje pri hlajenju procesorjev. Združili so dva hladilnika Ultra-120, uporabili pa večje, 8mm toplotne cevi. Za hlajenje reber skribita eden ali dva 140mm ventilatorja. Pri tem teža sploh ni pretirana, le 790g. Več o njem tule.

21 komentarjev

Test hladilnikov za grafične kartice

Hartware.net - Na spletni strani Hartware.net so opravili test treh novih hladilnikov za grafične kartice, ki temeljijo na heat-pipe tehnologiji. Med seboj so primerjali Thermalright HR-03, Thermaltake TMG AT1 in Apack Zerotherm GX810. Test je bil opravljen na grafični kartici ASUS EAX1950PRO (jedro R570). Na testu se je najbolje odrezal Thermalrightov model, ki se lahko uporablja tudi kot pasiven hladilnik, vendar ima tudi svoje pomanjkljivosti, predvsem zaradi svoje velikosti. Za podrobnejše rezultate si oglejte sam test.

5 komentarjev

Prihaja Thermalright HR-03

Thermalright HR-03

Slo-Tech - Thermalright je predstavil nov hladilnik za grafične kartice z oznako HR-03. Hladilnik je zgrajen iz štirih vročih cevk (Heatpipe-ov) ter aluminijastih reber, za učinkovito hlajenje katerih lahko uporabimo 92 milimetrski ventilator.

Ob nakupu dobimo poleg hladilnika tudi hladilna rebra za hlajenje ramov na grafični kartici, mehanizem za namestitev na kartico ter mehanizem za namestitev 92 milimetrskega ventilatorja. Kupcem bo nov hladilnik za grafične kartice na voljo v prihodnjih tednih, njegova cena pa zaenkrat še ni znana.

Več o tem v Thermalrightovem sporočilu za javnost.

6 komentarjev

Zalman CNPS 9700 in Thermalright Ultra-90

Zalman CNPS 9700 LED

vir: ComputerBase
Slo-Tech - Zalman je pričel dokaj skromno. Vse kar so želeli, je bilo tiho hlajenje pregretih sestavnih delov računalnika. Njihove pahljače so bile med našimi bralci zelo popularne in priljubljene. Vendar pa do predstavitve modela CNSP 7000, njihove rešitve niso bile pretirano učinkovite, oziroma, nudile so samo tišino, ne pa nizkih temperatur.

Kasneje je postalo jasno, da uporabniki poleg tišine želijo tudi zmogljivo odvajanje oddane toplote. S prej omenjenim modelom 7000 jim je za kratek čas uspelo celo osvojili prestol. Konkurenca (Thermalright, Thermaltake, Coolermaster, …) seveda ni počivala, in tako smo bili priča novim in novim rekordom nizkih temperatur. Tudi pri Zalmanu niso sedeli...

7 komentarjev

CoolerMaster Hyper Sphere

Hyper Sphere

The inquirer - CoolerMaster je predstavil svoj nov hladilnik za procesorje na podnožjih AM2, s939 ter LGA 775 z imeno Hyper Sphere. Gre za HeatPipe hladilnik zanimive oblike, ki spominja na školjko. Iz bakrenega dna hladilnika izhajajo bakrene vroče cevke ter aluminijasta hladilna rebra sredi katerh se nahaja ventilator, ki skrbi za pretok zraka skozi rebra.

Za prve teste zmogljivosti novega hladilnika bo potrebno počakati še nekaj časa, upajmo da bodo rezultati vsaj tako zanimivi kot oblika hladilnika.

Več o tem v izvorni novici na...

20 komentarjev

Thermalright SI-128

Hartware.net - Thermalright na naši stani poznamo kot proizvajalca zelo zmogljivih hladilnih teles. S svojimi rešitvami vedno posega na sam vrh zmogljivosti in zmožnosti odvajanja topolote, saj so najboljše rešitve že primerljive s poceni vodnimi hlajenji. Njegova hladilna telesa sicer niso med najcenejšimi, kar še posebej velja najzmogljivejša, a za zadnji MHz ali tišino se je vedno seglo precej globoko v denarnico. Poleg tega so tudi časi, ko smo na forumu moledovali slovenske uvoznike, naj vendarle ponudijo Thermalright-ove produkte, davno mimo. Brez težav so pri nas na voljo najnovejši modeli.



Tokrat so se odločili prenoviti SI oziroma XP družino, kljub temu, da so prav nedavna prestavili zelo...

5 komentarjev

Zalmanovi novi hladilniki za grafične kartice naprodaj

HardOCP - Malce bolj pozorni se gotovo spomnite poročanja o Zalmanovih hladilnikih za grafične kartice, ki ne potrebujejo dodatnega ventilatorja in uporabljajo tehnologijo heat pipe. Po takratnih poročanjih naj bi bili hladilniki na voljo v avgustu, izkazalo pa se je, da bodo kupcem na voljo v septembru. Če gre verjeti tej strani, Zalman hladilnike že pošilja v trgovine. Trditev sem preveril tudi na Zalmanovi strani, kjer pri proizvodu Zm50-HP piše upcoming. Na volja naj bi bila dva modela:
  • Zm80-HP naj bi bil namenjen grafičnim karticam, ki bodo proizvedle veliko toplote in naj bi bil v osnovi namenjen grafičnim procesorjem GeForcev 4 Ti.
  • Zm50-HP pa bo namenjen šibkejšim grafičnim procesorjem, ki proizvedejo manj toplote. To naj bi bili GeForce 2 MX, GeForce 4 MX in Radeon 7500.
Hladilniki so na prvi pogled zanimivi, vendar pa so nekateri že rahlo skeptični glede samega nameščanja na grafično kartico, saj naj bi porabili kar veliko časa in truda, da bi hladilnik lepo "sedel" na pomnilnik...

4 komentarji

Coolinkovi hladilniki

HiTechMODs.com - Na Tekočih Ninđah (ne sprašujte, ne vem [:D]) so se spravili vpreči dva nova Coolinkova hladilnika ter ju pretestirati. Oba sta prava mala posebneža, saj sta narejena iz bakrenega stičnega dela ter aluminijaste izmenjevalne površine, sta zelo velika, vsakega hladila pa po dva ventilatorja. Izgleda, da je Coolinku uspelo najti razmerje med robustnostjo, lepim izgledom ter ceno. Celoten test si oglejte na tem naslovu.

0 komentarjev

Precej luštna modifikacija

Mikhailtech - Iz vsake slabe stvari se na koncu izcimi kaj dobrega. To je uvidel tudi urednik Mikhail Techa, ko je po nesreči uničil motor svojega Blue Orba (odlomljena plastika ter nedelujoč motor, hehe ). Odstranil je nedelujoč motor, očistil izmenjevalno površino ter hotel iz Blorba naredili nekakšen pasiven hladilnik, ko je v predalu zagledal že dolgo več neuporabljen 50x50 milimetrski ventilator. Razstavil ga je ter motor njega vgradil v Blorba. Seksi.

1 komentar