»

HP kupil Phoenix Technologies

Phoenixov BIOS

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - HP-ju očitno ni dovolj, da imajo zdaj lasten operacijski sistem, webOS, ki so ga dobili z nakupom Palma. Za sicer mnogo nižjo ceno, 12 milijonov ameriških dolarjev, so kupili Phoenix Technologies, enega izmed največjih razvijalcev BIOS-ov za osebne računalnike. Med največja konkurenta na tem področju spadata še American Megatrends oz. AMI in Insyde Software.

A podjetje Phoenix ni povezano samo z razvojem BIOS-a, kar najverjetneje tudi ni glavni razlog za HP-jev nakup podjetja. Pri Phoenixu so namreč razvili na Linuxu osnovano platformo HyperSpace, ki se zažene v zelo kratkem času, v dobesedno nekaj sekundah, in ponuja osnovno funkcionalnost, kot je brskanje po spletu, prebiranje elektronske pošte ter poslušanje glasbe, brez da bi proizvajalec oz. uporabnik...

6 komentarjev

HP z doslej najtanjšim prenosnikom

Voodoo Envy 133

vir: Daily Tech
Daily Tech - HP je v okviru svoje prestižne serije Voodoo naznanil 13,3 palčni prenosnik s pomenljivim imenom Envy (zavist) 133. Njegova najbolj omembe vredna lastnost je debelina, ki znaša zgolj 1,79 cm, s čimer je Envy s prestola najtanjšega prenosnika izrinil MacBook Air, katerega najdebelejši del meri 1,94 cm.



HP-jev novi prenosnik, s katerim očitno želijo vzbuditi zavist pri uporabnikih MacBook Air prenosnika, je z 1,53 kg (navkljub ohišju iz ogljikovih vlaken) nekoliko težji od svojega neposrednega tekmeca. Sicer pa se Voodoo Envy ponaša z zaslonom (1280 x 800), ki za osvetljevanje uporablja LED diode, odločili se bomo lahko za različico s Core 2 Duo SP7000 (1,8 GHz) ali SP7500 (1,6 GHz) procesorjem, za izris slike pa bo skrbel Intelov GMA X3100 grafični procesor....

42 komentarjev

Alienware ohišja naprodaj

TG Daily - Ko se je pred leti začel trend prodaje predelanih računalnikov, namenjenih zahtevnim uporabnikom, so bila mnenja deljena. Navdušenci z zajetnimi bančnimi računi so veselo nakupovali, medtem ko so tisti bolj previdni radi komentirali, da podjetja, kot je Alienware, ne ponujajo ničesar posebnega. Malce navite standardne komponente, kak predelan gonilnik in simpatično ohišje je bilo vse, kar je ločevalo pregrešno drag sistem od običajne sive kište, ki jo lahko vsakdo kupi in sestavi.

Proizvajalci so svoje skrivnosti skrbno čuvali. Ohišja niso bila naprodaj, zato so malce bolj elitistični...

28 komentarjev

HP-jeva črnila stanejo več kot kri

vir: Gizmodo
Gizmodo - Gizmodov član Shaun je sestavil precej groteskno tabelico cen različnih tekočin. Zadeva ne bi bila nič posebnega, če ne bi bilo iz tabele razvidno, da so črnila za tiskalnike ameriškega globalnega proizvajalca dražja od človeške krvi, kot tudi nafte, vodke, Red Bulla... Če ste zaskrbljeni nad stanjem krutega kapitalističnega sveta, kliknite sem.

Upajmo, da HP ne kupi Shella...

30 komentarjev

HP kupil Voodoo PC

Slashdot - Večja podjetja ponavadi ne morejo posvečati veliko pozornosti podrobnostim, zato izdelujejo običajne izdelke za masovno potrošnjo, medtem ko najbolj luksuzni produkti prihajajo iz manjših delavnic, ki imajo zaradi tega veliko ugleda. Pojav lahko prepoznamo v avtomobilski industriji, v svetu mode, nedvomno pa tudi na področju računalništva, kjer smo v letošnjem letu doživeli mnogo prevzemom opisanih manjših podjetij s strani njihovih večjih konkurentov. Najprej je Dell kupil Alienware, potem se je ASUS smukal okrog XFX-a, sedaj pa se pridružuje tudi Hewlett-Packard, ki se je odločil za nakup Voodoo PC-ja. Slednje je podjetje, ki se, podobno kot Alienware, ukvarja predvsem z izdelavo vizualno privlačnih in zmogljivih namiznih ter prenosnih računalnikov.

o prevzemu poročajo Inquirer, OSNews, Register, NotebookReview, Slashdot in še mnogi drugi, najbrž najbolj obširno poročilo o zelo prikrito izvedenem poslu pa so spisali kar pri Voodoo PC.

Zahvaljujemo se MYTiX-u, ki je...

1 komentar

XFX zanika prodajo

The inquirer - Včeraj smo poročali o govoricah, da bi Asus rad kupil XFX. Novica je izvirala z Inquirerja, ki je znan po svojem tabloidnem slogu pisanja, kar se je še enkrat potrdilo. Po tem, ko je novica zaokrožila po spletu, je podjetje za tisk uradno izjavilo, da o prodaji ni govora. Po lastnih besedah namerava XFX še naprej uspešno poslovati in pometati s konkurenco kot samostojno podjetje, ne pa pod Asus-ovo blagovno znamko, so se popravili pri Inquirerju.

1 komentar

Asus bi rad kupil XFX

Slo-Tech - V boju s Foxconnom je Asus do sedaj že kupil Gigabyte, vendar pa za tajvansko podjetje to očitno ni dovolj. Konkurenčni želijo postati tudi v razredu dražjih grafičnih kartic, zato se v zadnjem času zanimajo za XFX. Slednje je podjetje, ki sicer ni veliko, a je znano po dobrem sodelovanju z nVidio, še bolj pa po svojih nadstandardnih karticah. Ravno to Asus potrebuje -- podjetje z obilico prestiža, zato bo razplet gotovo zanimiv, Inquirer napoveduje nadaljevanje kmalu.

7 komentarjev

Dell kupil Alienware?

CNet - Po poročanju nekaterih virov, je eden izmed največjih proizvajalcev računalniških sistemov na svetu, Dell, kupil konkurenčno podjetje Aliernware, znano po proizvodnji high end računalniških sistemov. S tem naj bi se Dell še dodatno utrdil na tem trgu. Uradne potrditve nakupa še ni.

Z nakupom Alienware-a bi imel tako Dell (sicer posredno) v svoji ponudbi tudi sisteme opremljene z AMD-jevimi procesorji, saj le-te ponuja Alienware v svoji seriji Aurora.

Več o tem v izvorni novici na CNet.com.

14 komentarjev

Kdo stoji za mail386.com?

Slo-Tech - V zadnjih dneh se je nekdo, ki uporablja uporabniško ime alf___ (oziroma se ponekod podpiše tudi Aleš Belič) precej potrudil in po slovenskih forumih razširil "novico", da se je pojavil nov ponudnik brezplačne elektronske pošte. Ponekod je najprej vprašal kje bi se dalo dobiti brezplačni e-mail predal in potem odgovoril, da ga je našel na mail386.com, drugje pa je napisal, da so ga Maja, Tine in Sanja19 spraševali kje lahko dobi brezplačni poštni predal in jim sedaj odgovarja. Zanimivo je, da se skoraj povsem identična sporočila pojavljajo na različnih forumih in to celo na isti dan (npr. Slo-Comp, Nogomania, Ekonomija.net, Kulinarika.net, itd...). Glede na to, da gre očitno za akcijo prikritega oglaševanja in da mail386.com ponuja 15 Mb prostora ter nudi registracijo predala na več domenah (recimo bejbika.net, poha.net, dolenjska.com, stajerska.com, primorska.com, vroca.com, itd.), je malce nenavadno, da na spletni strani mail386.com ne najdemo podatka kdo to poštno storitev...

68 komentarjev