»

Splashtop Linux ob koncu leta na vseh ASUS matičnih ploščah

Geek - Podjetje ASUS bo na modelih celotnega razreda matičnih plošč P5Q od drugega četrtletja dalje pričelo nameščati posebno različico Splashtop Linuxa. Od konca leta dalje pa nameravajo s Splashtopom opremiti prav vse svoje matične plošče, ki bodo zapustile tovarno, kar je več kot milijon enot na mesec.

Uporabniki bodo lahko s pritiskom na tipko za vklop v trenutku naložili operacijski sistem, na katerem bodo lahko v nekaj trenutkih (brez dolgega čakanja na zagon klasičnega operacijskega sistema) s Firefoxom dostopali do svetovnega spleta ter uporabljali Skype. Več podrobnosti je na voljo v videu.

67 komentarjev

ASUS M2N32-SLI Deluxe Wireless Edition

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Na Bjorn3D so nam pripravili test ASUS-ove matične plošče za AMD AM2 procesorje, ki temelji na najnovejšem nVidiinem chipsetu nForce 590. Gre za izdelek višjega razreda, ki se ponaša z zavidljivimi performansami in obilico dodatnih funkcij. Med temi najbolj izstopa ena, ki ste jo nekateri morda razbrali že iz imena, mamaplata ima namreč integrirano brezžično mrežno kartico, ob nakupu pa dobimo tudi anteno. Naš PC lahko tako deluje kot access point, funkcija pe je omogočena tudi v sleep načinu, tako da lahko Skype ali druga VoIP ob pomoči ASUS-ovega izdelka nadomesti stacionarni telefon. Celoten članek na Bjorn3D.

0 komentarjev

Asus bi rad kupil XFX

Slo-Tech - V boju s Foxconnom je Asus do sedaj že kupil Gigabyte, vendar pa za tajvansko podjetje to očitno ni dovolj. Konkurenčni želijo postati tudi v razredu dražjih grafičnih kartic, zato se v zadnjem času zanimajo za XFX. Slednje je podjetje, ki sicer ni veliko, a je znano po dobrem sodelovanju z nVidio, še bolj pa po svojih nadstandardnih karticah. Ravno to Asus potrebuje -- podjetje z obilico prestiža, zato bo razplet gotovo zanimiv, Inquirer napoveduje nadaljevanje kmalu.

7 komentarjev

Bo Asus prevzel Gigabyte?

DigiTimes - Po poročanju DigiTimes-a, naj bi se tajvanski proizvajalec matičnih plošč, Asus, spogledoval s prevzemom drugega tajvanskega giganta, Gigabyte. Za ta korak naj bi se Asus odločil zaradi vse večje konkurence s strani kitajskega Foxconna, ki je lani prodal kar 40 milijonov matičnih plošč, od tega kar 32 milijonov za OEM proizvajalce osebnih računalnikov. Letos naj bi Foxconn pričakoval še boljše poslovne rezultate, s čimer ogroža vodilni položaj Asus-a pri prodaji matičnih plošč. Z združitvijo z Gigabytom bi tako Asus utrdil svoj položaj, saj naj bi obvladoval kar 45 odstotkov trga z matičnimi ploščami.

Tako Asus kot Gigabyte sta novico o prevzemu zaenkrat zanikala.

Več o tem na DigiTimes-u.

16 komentarjev

Bera testov

Hexus - Ker je današnji dan bolj skop z novicami, vam tu serviram nekaj malega testov. Prijetno branje.

2 komentarja

Creative-ov brezžični nadzor nad multimedijskimi programi

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Podjetje Creative je zelo znano po svojih zvočnih karticah in ozvočenjih. Vendar pa se sem ter tja lotijo tudi česa drugega. Tokrat so na Bjorn 3D testirali brezžično kontrolno ploščo za DVD-igratorje in ostale multimedijskie programe (daljinec, po domače -- alien-w). Majhna velikost in povsem enostavna namestititev sta glavni odliki. Zadevo so preizkusili in ji prisodili oceno le 6,5. Zakaj? Preberite!

5 komentarjev

Osemkanalni zvok

vir: Bjorn3D
Bjorn3D -

Na Bjorn3D so objavili test zvočne kartice z imenom Hercules Gamesurround Fortissimo III 7.1, ki, kar ste verjetno ugotovili že iz imena, podpira osemkanalni prostorski zvok. Na kartico lahko priklopite analogne ali digitalne zvočnike, prozivajalec pa poudarja, da kartica pokaže vso svojo moč šele s priključitvijo slednjih. Če bi torej radi imel najnovejše čudo zvočnega sveta v svoji kištici, si test le oglejte, a ne pozabite, da imate navsezadnje le dve ušesi.

8 komentarjev