»

Slo-Tech zaspan?!

Slo-Tech - Tisti bolj pozorni ste verjetno opazili, da je bil Slo-Tech "krajši" čas odsoten. Ne boste verjeli, ampak tokrat niso bili krivi hrčki. Kriv je bil hišnik, ki je v prostor, kjer se nahaja strežnik, pomotoma spustil mačko.

Ne bi razlagal, kaj se je zgodilo z delovno silo, lahko pa povem, da ni več ista [:D].

64 komentarjev

Hipoalergene mačke

vir: BBC
BBC - Veliko ljudi ima težave z alergijami na domače živali, kot so na primer mačke. Alergijo povzroča protein Fel d1, ki s katerim so naravno "opremljene" te domače živali. Vendar kot kaže, to ni več tako velik problem, saj je ameriškemu podjetju Allerca uspelo vzgojiti prve hipoalergene mačke, ki ne povzročajo alergičnih reakcij.

To lastnost mačk so dosegli z genetskim inženiringom po naravni poti. Med seboj so namreč parili mačke, ki problematičnega proteina ne prenašajo naokoli. Taka je po besedah predstavnika podjetja vsaka 50.000 mačka. S projektom so začeli leta 2004 in sedaj prodajajo hipoalergene mačke za precej zasoljenih 3950 ameriških zelencev. Če ste alergični na mačke in imate...

51 komentarjev

Diski Hitachi Deskstar mijavkajo

The inquirer - Menda naj bi karakteristika Hitachijevih diskov 7K250 bilo mijavkanje. Več nezadovoljnih kupcev se je pritožilo, da njihov disk mijavka. Po besedah predstavnika družbe Hitachi je zvok podoben oglašanju mačk, posledica nove tehnlogije, ki preverja učinkovitost in zanesljivost diska. Na žalost Hitachiju zvoka še ni uspelo odpraviti. Zvok se pojavlja na približno 10 minut ali 6-krat na uro. Zahvaljujoč enemu uporabnikov dotičnega diska, kroži po spletu zvočna datoteka, iz katere je jasno razvidno, da je zvok res podoben mačjemu oglašanju.

Če v bližnji prihodnosti nameravate kupiti dotični disk, dobro premislite. Razen, če ste predan ljubitelj mačk. [:)]

10 komentarjev

Mačke in računalniki

Slashdot - Vam mačka v hišo prinaša na pol mrtve miši? Nič lažjega. Tale tip je kupil elektronska vratca, kamero in nekaj opreme ter napisal programje, ki dela prepoznavo slike do te mere, da ugotovi ali gre za Flo (njegovo mačko) in ali ima v ustih kako čudno žival. Swashta.

12 komentarjev

Al Quaewindows

Newsbytes - Še ena kost anti-microsoftovski skupnosti: če gre verjeti Mohammadu Afroze Abdul Razzaku, ki so ga 2. oktobra aretirali v Bombayu, naj bi se nekaj bin Ladnovih strokovnjakom uspelo zaposliti pri Microsoftu, kjer so (zopet: 'naj bi') izvedli nekaj genetskega inženiringa na nastajajočem operacijskem sistemu (XP) ter vanj vgradili trojance, hrošče, varnostne luknje. Klik! Pravi hekerji.

9 komentarjev