»

Hotz: Linux na PS3 bo kmalu nazaj

George Hotz

Ars Technica - Včeraj smo poročali, da se je Sony odločil s programsko posodobitvijo onemogočiti poganjanje Linuxa na starih verzijah PlayStationa 3, kar je vznejevoljilo širni splet. George Hotz, ki ga širša javnost pozna kot mladeniča, ki je odklenil iPhone, je napovedal srdit boj. Na blogu je pozval uporabnike, naj s posodobitvijo počakajo, dokler ne ugotovi, kako bi na PS3 kljub preprekam naložil Linux.

Povedal je še nekaj krepkih na Sonyjev račun, med drugim, da je PS3 edini izdelek, ki v svojem življenjskem ciklu izgublja funkcije. Dodaja, da so...

24 komentarjev

Tip D HDMI konektorja - miniHDMI?

engadget - Poleg tipa A, ki je v uporabi na televizijah, monitorjih, grafičnih karticah, predvajalnikih, itd., obstajajo še trije, tip B, C in po novem še tip D. Tip B namesto 19 prinaša kar 29 vodnikov in je namenjen prenosu izredno visokih resolucij (sposoben je dvakratne prepustnosti tipa A konektorja), kar pa za nas ni tako važno. Tip C je bil rahlo pomanjšan tip A, saj je namesto 15*5,5 mm meril 11*3 mm. Pomanjšanje ni grozno veliko, tukaj pa pod luč stopi novinec, tip D, ki je manjši od polovice tipa A konektorja. Z 2,8*6,4 mm je celo manjši od na prenosnih napravah popularnega microUSB konektorja, prav tja pa ciljajo tudi z novim konektorjem, ki se je v prototipni obliki že pokazal na nekaterih prototipih naprav. Mobilni telefoni so vsak dan bolj...

5 komentarjev

Novosti s sveta konzol

vir: Kotaku
Kotaku - Ker konec tega meseca izideta Sony PlayStation 3 in Nintendo Wii, je internet poln različnih mini-testov, predpregledov, govoric in ostalih običajnih stvari, povezani z izidom pomembne novosti. Na strani Kotaku si lahko tako za začetek ogledate, kako izgleda razpakiran PS3 (da, dejansko je v škatli osem kablov).Kljub mamljivim Blu-ray ploščkom, ki jih lahko najdete na fotografijah, zaenkrat niso smeli pokazati dosti več, pripravili pa so tudi nekaj za privržence nasprotnega tabora - kar 7 ur so sezabavali z Wii-jem, natančneje z igro Zelda: Twilight princess.Opisovalec komentira, da je nanj naredila mešane vtise, najbolj pa ga je zmotilo dejstvo, da uporaba Wiimotea (kot pravijo...

2 komentarja

Pocenitev PS3 in HDMI na vseh modelih

Kotaku - Po tem, ko je včeraj grdo nastopil proti Microsoftu, se danes Sony spravlja iz godlje. Za začetek so se odločili, da bodo na cenejši model njihove prihajajoče konzole kljub vsemu pricinili HDMI izhod (po spletu krožijo govorice, da je to posledica včerajšnje izjave, v kateri so med drugim omenili, da PS3 podpira HD igre out-of-the-box), kar je vsekakor vzpodbudno, poleg tega pa so napovedali tudi solidno pocenitev. Preden se začnete veseliti, naj povem, da se bo zgodila samo na Japonskem, kjer bodo cene cenejše inačice padle za 20 odstotkov in bodo po novem 429 dolarjev, Sony pa s to potezo namerava konkurirati Microsoftu, ki bo za podobno ceno ponujal svoj Xbox360 skupaj s HD-DVD dodatkom. Poroča Kotaku.

5 komentarjev

Nizki udarci Sony-ja

Kotaku - Včeraj smo poročali o Microsoftovi napovedi, da bomo videli HD-DVD predvajalnik za Xbox360 že novembra, sedaj pa se je na izjavo odzval tudi Sony. Ker jim gre z njihovo prihajajočo IgralnoPostajo 3 že krepko za nohte (ne bom še enkrat omenjal vseh višanj cen ter nižanj performans in količin), so v izjavi za javnost brez prave podlage skritizirali Microsoftov dodatek. Njihovo potezo so označili za prevaro kupcev, saj po njihovo HD-DVD dodatek ne bo prinesel pravih HD iger, kakršne bo njihova prihajajoča konzola podpirala že ob izidu. Izjava je seveda popolnoma neutemeljena, resda bo imel Microsoft najbrž težave s prehodom na nov medij, ampak v končni fazi ne bodo igre na HD-DVD medijih nič manj prave od tistih na Blurayu. O umazani potezi poroča Kotaku.

13 komentarjev

Načrti za PS3 FCC-ju

Daily Tech - Sony je oddal podatke o svoji prihajajoči konzoli ameriški zvezni komisiji za komunikacije ( FCC), ki bo preverila, ali je izdelek v skladu z vsemi pravili, posebno kar se tiče Wi-Fi podpore. Dogodek je pomemben zato, ker dokazuje, da je PlayStation 3 že dokončan in poslan v proizvodnjo ta mesec, če sklepamo po nalepkah, ki se bodo nahajale na spodnji strani konzole in so bile predložene FCC-ju. Zanimivo je tudi, da se konzola proizvaja v dveh različnih tovarnah (na Kitajskem in na Japonskem), kar je bilo sprva, ko je Sony načrtoval veliko število primerkov, smiselno ravnanje oz. enostavno delitev proizvodnje za zadovoljitev potreb. Sedaj pa, ko je zaradi težavne izdelave Cell procesorjev napovedano število upadlo na pol milijona, je tovrstno...

5 komentarjev

Sony razkril dodatne informacije o splavitvi PS3

Daily Tech - Znanih je več podrobnosti, ki se tičejo lansiranja nove Sony-jeve konzole to jesen. Kot smo že poročali, bosta prvi na vrsto prišli ZDA (17. 11.) in Japonska (11. 11.), med kateri bo pol milijona primerkov razdeljenih v razmerju 4:1, evropske države pa bodo PS3 ugledale šele marca 2007. Na voljo bosta Core in Premium paket, ki se razlikujeta po ceni (Core $500 / Premium $600), velikosti trdega diska (Core 20 GB / Premium 60 GB) ter opremljenosti s priključkom HDMI, čitalcem spominskih kartic in Wi-Fi mrežno kartico (Core ne / Premium da). Sony namerava iz kupcev izmolzti čimveč denarja, zato se bo večinoma (80%) prodajal le Premium paket, trdi Daily Tech.

8 komentarjev

Evropa bo še čakala na PS3

Slo-Tech - Newsday poroča, da PlayStation 3 17. novembra ne bo na voljo v Evropi. Sonyu so načrte prekrižale težave z masovno proizvodnjo ključne komponente v Blu-Ray pogonih. Zaradi tega bo PS3 17. novembra možno kupiti samo v ZDA in Japonski. Vendar bodo tudi tam zaloge zelo majhne, saj bodo v ZDA poslali 400.000 enot, na Japonsko pa samo 100.000.

Točen datum izida v Evropi bodo najavili v bližnji prihodnosti, predvidevajo pa, da bo to v začetku marca prihodnje leto.

Kljub vsemu pa Sony še vedno planira, da bo prodal 6 milijonov enot do Marca 2007.

19 komentarjev