»

Tudi GeForce 7900GS in 7950GT za AGP?

Slo-Tech - Potem, ko sta luč sveta zagledali AGP različici grafičnih kartic Radeon X1950 PRO in XT naj bi bil trg AGP grafičnih kartic kmalu bogatejši za še dve grafični kartici. V nVidiinih novih gonilnikih Forceware 101.41 Beta so namreč zasledili AGP različici grafičnih kartic GeForce 7900GS in 7950GT. Še več, slednja naj bi bila že na voljo kupcem, za njo pa je potrebno odšteti 226 eurov.

Več o tem na Techpowerup in nemškem 3Dcenter forumu.

2 komentarja

Ukradene MSI Geforce 7900GS grafične kartice

Daily Tech - Pred lahkega zaslužka željnimi kriminalci niso varni niti proizvajalci strojne opreme. Tako je MSI objavil opozorilo, v katerem svari pred nakupom ukradenih grafičnih kartic nVidia Geforce 7900GS.

Kartice so na videz zelo podobne nVidinemu referenčnemu PCB-ju in so za razliko od MSI-jevih rdečih izdelkov dolgočasno zelene, hladilnik pa pokriva samo GPU, ne pa tudi pomnilnika, kot pri njihovih ostalih grafikuljah. Med sabo se razlikujejo tudi v barvi DVI izhodov -- ukradene imajo bele, redni prodaji namenjene pa rumene. MSI v svoji uradni izjavi med drugim preprodaje kartic obtožuje spletno stran woot!, ki je znana po ugodnih nakupih s kratkim rokom trajanja. Na tej strani se je...

9 komentarjev

Zopet GeForce 7900GS

Tom's Hardware - O novi pridobitvi na področju cenejših kartic iz nVidiinih tovarn smo že pisali, a ker je stvar trenutno hit, opisi kar dežujejo. Danes je na vrsti THG, kjer so se ukvarjali s primerkom iz tovarne PNY in, če povemo na kratko, prišli do podobnih rezultatov kot ostali opisovalci - kartica je za svojo ceno zelo dober nakup in nima prave konkurence z ATI-jeve strani. Vsekakor preberite opis.

12 komentarjev

Test GeForce 7900GS

AnandTech - Konec tega leta lahko v povezavi z izidom Windows Vista počasi pričakujemo grafične kartice, ki bodo podpirale DirectX 10. Ta prehod bo od proizvajalcev zahteval precejšnjo posodobitev njihovih izdelkov, preden pa bodo čipi z novimi arhitekturami na voljo, si morajo proizvajalci zagodoviti čimvečji finančni priliv s posodabljanjem starejših grafičnih procesorjev. Nedavno je bil tako najavljen GeForce 7900GS, ki bi naj zapolnil spodnji del višjega cenovnega razreda s ceno 200 dolarjev, pred nekaj dnevi pa se je pojavil opis omenjene kartice - piksle so iz nje stiskali pri AnandTechu. Izdelek je več kot zadovoljivo opravil svojo nalogo, vseeno pa rezultati niso nič kaj presenetljivi. Po besedah nVidiie se bo prednost novega modela pokazala...

10 komentarjev

Nvidia 7900 GS in 7950 GT

Slo-Tech - Nvidia kani z predstavitvijo dveh novih različic grafičnih procesorjev torpedirati ATI-jevo novo serijo X1950 in X1650. Tako bo že čez dober teden (30. avgusta) predstavljen GeForce 7900 GS, s priporočeno 199 dolarjev. GPU je derivat G71, ki bije pri 450 MHz, na referenčni kartici pa mu družbo dela RAM pri 660 MHz (efektivno torej 1320). Kartica je torej identična GeForcu 7900 GT, le da ima okrnjeno jedro, oziroma samo 20 namesto 24 cevovodov. Ta kartica meri na Radeona X1650 Pro, ki bo po napovedih na voljo oktobra. GeForce 7900 GS je bil sicer najprej namenjen samo za OEM izdelovalce (Dell, HP, Lenovo, …)



Splavitev 7900 GS bo seveda imela blagodejen učinek na debelino denarnice tistih,...

20 komentarjev

Na Hrvaškem ukradeni AMD procesorji?

The inquirer - Po poročanju The Inquirerja naj bi na hrvaškem prodajali ukradene AMD procesorje. Novinar Teo Valič trdi, da se da v nekaterih trgovinah kupiti AMD Athlon XP 2600+, 2800+, 3000+ in 3200+ po nenavadno ugodnih cenah. Naprodaj naj bi bili za kakih 20 dolarjev ceneje (približno 5 slovenskih tisočakov), trgovina, ki so jo povprašali, pa za njih daje enoletno garancijo.

AMD zaenkrat še ni podal uradnega komentarja.

Niso bile garancije na procesorje včasih samo kak teden ali dva?

20 komentarjev