»

Najboljših 5 iger v zgodovini

Slo-Tech - Ocene iger so precej subjektivna stvar, predvsem zato, ker so deloma odvisne tudi od trenutno razpoložljive računalniške tehnologije in jih zato ni možno enostavno primerjati, če so različno stare. Fantje na Trusted Reviews se tega zavedajo in ne mislijo, da so vsevedni, a so kljub temu izdelali seznam iz naslova novice. Gre za obsežen članek, v katerega so vključene najrazličnejše igričarske platforme, izbor petih najboljših iger je naredilo pet različnih opisovalcev, svoje odločitve pa so tudi obsežno argumentirali. Posebej tisti, ki ste mlajši (tako kot jaz) in ste zamudili veliko legendarnih iger, obvezno preberite prispevek.

67 komentarjev

Mirai DML-522W100 22" LCD

TrustedReviews - Verjetno ste že iz generičnega modela in neznane znamke v naslovu razbrali, da gre za poceni no-name izdelek -- in niste se motili. TrustedReviews je dobil na preizkus 22 inčni LCD monitor, ki stane samo dobrih 85 tolarskih tisočakov. Opremljeni s tema dvema podatkoma najbrž sklepate, da gre za grdo, nekvalitetno pošast brez vsakršnih funkcij, a ni čisto tako. Monitor je preizkuševalce pozitivno presenetil, saj ima dober odzivni čas (5 ms), ne odvrača s preveč cenenim dizajnom, navdušujeta pa tudi zadovoljiva resolucija (1680x1050) in prisotnost DVI priključka. Za svojo ceno vsekakor odličen nakup, žal pa izdelka, kot...

20 komentarjev

Bodo kirurgi morali igrati računalniške igre?

vir: Reuters
Reuters - Razpletu z dobavo operacijskih miz še kar ni videti konca, in že kaže, da bodo svoj lonček, z milijonskimi provizijami, pristavili še uvozniki igralnih konzol.

Newyorški Beth Israel Medical Center je namreč v sodelovanju z National Institute on Media and the Family pripravil usposabljanje 303 kirurgov v laparoskopskem šivanju notranjih ran. Izkazalo se je, da so tisti udeleženci, ki so neposredno pred posegom 20 minut igrali igro Super Monkey Ball, v povprečju poseg opravili hitreje in ob tem naredili manj napak.



Ti rezultati potrjujejo izsledke 3 leta starejše Rosserjeve študije, ki je na podlagi opazovanj 5000 kirurgov prišla do spoznanja, da je tistim, ki so odraščali ob igricah,...

7 komentarjev

Prenosnik za nerodneže

TrustedReviews - Veliko prodočij je, kjer se od prenosnikov zahteva, da prenesejo kaj več od povprečnega božanja na pisarniških mizah. V ta namen podjetja razvijajo okrepljene verzije laptopov, pri Panasonicu se recimo imenujejo ToughBook. Da je stvarčica res tough, dokazujejo tudi njeni kupci - ameriška vojska.


Modela CF 29 se je dobesedno lotil Riyad Emeran, saj je izdelek vrgel na tla, ga zalival z vodo, stopil nanj in (uganili ste) na koncu z njim spisal test. Če vas tovrstni gizmoti različnih proizvajalcev zanimajo, pokukajte na stran RuggedNotebooks.com, zavedati pa se morate, da tovrstna ekstremna odpornost terja svojo ceno.

Če ste že nekaj napravic poslali v večna lovišča, si nemara omislite to, prav pa pride tudi vsem uporabnikom, ki so nagle...

22 komentarjev

Na voljo 7800GTX grafične kartice proizvajalca Chaintech

Slo-Tech - Na TrustedReviews so sporočili, da je Chaintech danes na police trgovin postavil prvi model grafične kartice z novim nVidiinim grafilčnim srčkom G70. Chaintechov model se imenuje AE78GTX in je trenutno najzmogljivejša grafična kartica na tržišču. Ima 256 bitno pomnilniško vodilo, skupaj s 256 MB DDR3 pomnilnika. Jedro grafičnega procesorja tiktaka pri 430 MHz, pomnilnik pa pri 1200 MHz. Poleg tega lahko dve taki zverini sparimo v SLI načinu. (Kdor si to lahko privošči, seveda).


Kartica ima tudi CineFX 4.0 motor in poseduje drugo generacijo UltraShadow II tehnologije, ki še povečata zmogljivosti v najnovejših in najzahtevnejših igrah, ki vsebujejo kompleksne prizore in večkratne izvore svetlobe. Nova generacija tehnologije glajenja robov imenovane Intellisample 4.0, ki v celoti podpira DirectX 9.0c (senčilniki tretje generacije), pa poskrbi za hitrejšo in mehkejšo 3D sliko.

80 komentarjev

Kako nadgrajujejo računalnike mojstri

Dan's DATA - Za čase praznikov se je gotovo našla kakšna stran, ki je vsebovala članek o nakupu računalnika, saj ljudje v takem času dobesedno norijo po nakupih. Za praznike se je obširne prenove svojega računalnika lotil tudi Dan in spisal kar obsežen članek o vsem skupaj. V njem najdete opis vseh komponent, ki jih je uporabil. Da pa se članek ne bi sprevrgel v bahanje, kakšno strojno opremo si lahko privoščijo nekateri, ga je Dan oplemenitil s številnimi koristnimi nasveti.

2 komentarja