»

Ukradene MSI Geforce 7900GS grafične kartice

Daily Tech - Pred lahkega zaslužka željnimi kriminalci niso varni niti proizvajalci strojne opreme. Tako je MSI objavil opozorilo, v katerem svari pred nakupom ukradenih grafičnih kartic nVidia Geforce 7900GS.

Kartice so na videz zelo podobne nVidinemu referenčnemu PCB-ju in so za razliko od MSI-jevih rdečih izdelkov dolgočasno zelene, hladilnik pa pokriva samo GPU, ne pa tudi pomnilnika, kot pri njihovih ostalih grafikuljah. Med sabo se razlikujejo tudi v barvi DVI izhodov -- ukradene imajo bele, redni prodaji namenjene pa rumene. MSI v svoji uradni izjavi med drugim preprodaje kartic obtožuje spletno stran woot!, ki je znana po ugodnih nakupih s kratkim rokom trajanja. Na tej strani se je...

9 komentarjev

Poletni vzporedni test AM2 matičnih plošč

Tom's Hardware - Strinjamo se z uvodom THG-ja -- kljub temu, da so trenutno Intel-ovi Core procesorji tisti, ki so deležni večine pozornosti, AMD-ja ne smemo zanemarjati. Morda trenutno nima hitrostnega prvaka, je pa bil zato prisiljen poceniti svoje izdelke, kar je privedlo do tega, da imajo njegovi procesorji zelo dobro razmerje med zmogljivostjo in ceno. Dodajte k temu še dejstvo, da bo podnožje AM2 najbrž prisotno še nekaj časa (torej se vanj z vidika potencialnega nadgrajevanja splača vlagati), pa imate zmagovalca v srednjem razredu.

Ako se ravnokar odločate za nakup,...

5 komentarjev

Zopet GeForce 7900GS

Tom's Hardware - O novi pridobitvi na področju cenejših kartic iz nVidiinih tovarn smo že pisali, a ker je stvar trenutno hit, opisi kar dežujejo. Danes je na vrsti THG, kjer so se ukvarjali s primerkom iz tovarne PNY in, če povemo na kratko, prišli do podobnih rezultatov kot ostali opisovalci - kartica je za svojo ceno zelo dober nakup in nima prave konkurence z ATI-jeve strani. Vsekakor preberite opis.

12 komentarjev

Test GeForce 7900GS

AnandTech - Konec tega leta lahko v povezavi z izidom Windows Vista počasi pričakujemo grafične kartice, ki bodo podpirale DirectX 10. Ta prehod bo od proizvajalcev zahteval precejšnjo posodobitev njihovih izdelkov, preden pa bodo čipi z novimi arhitekturami na voljo, si morajo proizvajalci zagodoviti čimvečji finančni priliv s posodabljanjem starejših grafičnih procesorjev. Nedavno je bil tako najavljen GeForce 7900GS, ki bi naj zapolnil spodnji del višjega cenovnega razreda s ceno 200 dolarjev, pred nekaj dnevi pa se je pojavil opis omenjene kartice - piksle so iz nje stiskali pri AnandTechu. Izdelek je več kot zadovoljivo opravil svojo nalogo, vseeno pa rezultati niso nič kaj presenetljivi. Po besedah nVidiie se bo prednost novega modela pokazala...

10 komentarjev

Tweakanje Windows sistema

Slo-Tech - Fantje na Tom's Hardware so spisali obsežen članek, ki vam bo pomagal iztisniti kar največ iz vašega operacijskega sistema Windows.

Članek je sicer prvotno mišljen za Windows XP, toda določeni nasveti se zlahka uporabijo tudi na ostalih verzijah. Opisali so, kako zamenjati mnogo stvari, npr. grafični vmesnik, integrirane programe (Windows Explorer, Task Manager, Clipboard,...), poiskali pa so tudi brezplačne alternative zbirki Office, Internet Explorerju, Outlooku ter Windows Media Player-ju.

Članek je namenjen povprečnim uporabnikom, ki sami ne znajo poiskati boljših rešitev za integrirano programje ter želijo hitrejši in boljši sistem, branje pa ni prepovedano tudi bolj izkušenim uporabnikom. Priporočamo.

16 komentarjev