»

Corsair z ohišji

vir: Hexus
Hexus - Corsair, prvotno specialist za pomnilnik, ki je svojo ponudbo razširil tudi z USB ključki in SSDji (oboje logična koraka glede na prvotno področje proizvodnje), tuji pa mu niso niti visokorazredni napajlniki in vodna hlajenja, se podaja na novo področje. Na CeBITu so predstavili svoje prvo ohišje, ki bo, kot je za znamko značilno, v višjem razredu ponudbe.



Prototip, predstavljen na CeBITU, bo pred končno proizvodnjo doživel še 20 do 25 sprememb, že zdaj pa je vidna smer razvoja. Ohišje je izdelano iz aluminija, 4 trdi diski so na pladnjih, ki jih je moč izvleči...

13 komentarjev

Napajalnik be Quiet! Straightpower 700W

Zrcalce, zrcalce na napajalcu povej...

vir: techPowerUp!
techPowerUp! - Ob vedno bolj požrešnih računalniških komponentah potrebujemo vedno močnejše napajalnike, žal pa to ponavadi pomeni tudi večje oddajanje toplote in posledično potrebo po močnejšem hlajenju. A izjeme vseeno obstajajo -- nekateri proizvajalci se trudijo z izdelavo tihih produktov, med njimi pa je tudi podjetje be Quiet!, kar lahko razberemo že iz samega imena. Na techPowerUp-u so dobili v roke njihov model Straightpower, ki obljublja visoko izhodno moč, kar 700 W, z njim pa so bili nadvse zadovoljni. Izkazal se je za kvalitetnega po zmogljivostih, pa tudi svoje ime je več kot upravičil, saj je povzročal zelo malo hrupa. Priporočamo branje celotnega testa.

9 komentarjev

Napajalnik Corsair HX620w

Virtual Hideout - Ko slišimo ime Corsair, je naša prva asociacija ponavadi računalniški pomnilnik, a dandanes je možno uspeti le, če se neprestano širiš, zato se je znani proizvajalec podal še na druga področja trga. Začeli so proizvajati napajalnike visokega cenovnega razreda s popolnoma generičnimi imeni, enega njihovih prvih izdelkov so si ogledali na Virtual Hideout-u in bili nad njim izredno zadovoljni. Gre za napajalnik, ki ima vse dandanes zahtevane napredne funkcije -- visoko izhodno moč (620W), tih in učinkovit hladilni sistem, privlačen dizajn ter modularni način priključkov, navdušil pa je tudi v tejeso že prvič zadel v polno.

2 komentarja

Napajalnik za grafične kartice

X-Bit Labs - S pojavom novejših, zmogljivejših in tudi precej požrešnih grafičnih kartic je dovolj močan napajalnik postal nuja za vse uporabnike sodobnih sistemov, še posebej za tiste ki uporabljajo dve (ali po novem celo štiri) kartici povezani s tehnologijo SLI ali CrossFire. Sodobni grafični izdelki, pa naj bodo iz rdečih ali zelenih tovarn, potrebujejo tudi več kot 100 W električne moči, zato bo na letošnjem CeBIT-u Fortron predstavil svoj najnovejši izdelek - napajalnik, namenjen napajanju grafičnih kartic, FSF VGA Power.

Nov gizmo z močjo 300 W se namesti v prosto mesto 5,25", vklopi pa se avtomatsko, skupaj z računalnikom. Za njegovo hlajenje skrbita vgrajena temperaturno regulirana ventilatorja s premerom 40 mm, za lepši izgled pa...

8 komentarjev

Najmanjši napajalnik - picoPSU

Bit Technologies - Med novostmi predstavljenimi na letošnjem CES-u se je našla tudi napravica, ki na prvi pogled spominja na navaden ATX 20 pinski konektor. V bistvu sicer res gre za 20 pinski konektor, le da tale ne izhaja iz napajalnika, ampak JE sam napajalnik.

Podjetje MiniBox je namreč izdelalo napajalnik izredno majhnih dimenzij z imenom picoPSU. Gre za 120 W napajalnik, vgrajen na sam 20 pinski konektor, ima pa še dva molex priključka ter priključek za disketnik, ter seveda kabel za priklop v električno omrežje.


Napajalnik je namenjen za sisteme, ki imajo na voljo zelo malo prostora za komponente. Povsem tiha naprava je sposobna poganjati brez večjih težav sisteme na Pentium-M in VIA C3 procesorjih. Zanj pa je potrebno...

44 komentarjev

Barvanje? Naaah...

Virtual Hideout - Pred davnimi leti (okej, šur, leto 1999 je daaaaleč stran [:D]), ko se je skupnost Slo-Tech šele uveljavljala v spletnem prostoru, je bilo modificiranje računalnikov stvar največjih zanesenjakov, ki so imeli veliko poguma, časa in denarja. Vse nam je bilo novo in še nepreizkušeno. Mrcvarjenje kavnih mlinčkov je bilo dnevno opravijo, pa naj si je bilo to navijanje, modificiranje notranjosti ali pa -- barvanje. Kot izgleda, je zadnji korak postal redundanten, saj si lahko na zgornji povezavi ogledate, kako lahko svoj račnalnik enostavno prelepite z nalepko, na kateri je vaš najljubši emblem, ki vam ga izdelovalec nalepke naredi po meri. Ideja je že zanimiva, a vseeno -- ni ga boljšega občutka od sprejanja ohišja računalnika [:D]. Klik!

2 komentarja

500 in 400 W

Virtual-Underground - Na Virtual-Underground so si ogledali dva napajalnika podjetja Raidmax - 500 in 400 vatno izvedenko. Zelo so pohvalili njuno ceno, izgled (zadeva izgleda precej mogočno, predvsem zaradi zunanjega ventilatorja), stabilnost (karkoli so že hoteli povedati s tem) in zmogljivost. Grajali pa so barvo, ki se zelo hitro opraska ter več kot 10% odstopanje pri +12 V napetosti. Ni ravno Enermax ali kaj podobnega, je pa poceni. Se vseeno izplača?

2 komentarja

Zamenjava LED diod

Overclockers Cafe - Sicer je to popolnoma preprosta modifikacija (zamenjati LED diode v CD-ROMih in disketnikih namreč), toda če ste še bolj žačetniški moder, potem le oddeskajte na Virtual-Hideout.Net in si preberite članek o tej modifikaciji. Tokrat se je avtor članka spravil nad disketnik in dva CD-ROMa, sam pa vam predlagam, da se spravite vsaj nad vaš CD vrtiljak ali pa na vašo pečko, saj verjetno disketnik uporabljate bolj malo. (Disketnik lahko uporabite za vajo.) Seveda je odveč, da poudarjam, da boste s tem izgubili garancijo!

1 komentar