»

Test Sonyjevega bralnika knjig

Gizmodo - Že nekaj časa se na glas šušlja o elektronskih napravah, ki bodo bojda z uporabo e-ink tehnologije počasi izrinile s polic klasične knjige in jih preselile na pomnilniške kartice, seveda opremljene z ustreznimi zaščitami, ki bodo delovale predvsem v dobro založnikov.

Sony že nekaj časa razvija takšno napravo, sedaj pa so jo v testiranje prejeli na Gizmodu.



Naprava ponuja lepo berljiv 6 palčen zaslon z resolucijo 160 DPI, baterija pa naj bi prenesla do 7600 prebranih strani. Poleg Sonyjevih Memory Stick pomnilniških kartic, začuda podpira tudi SD kartice, bere pa cel kup formatov, poleg z DRM obogatenih e-knjig, še tekstovne dokumente ter RTF, PDF, JPG, GIF, MP3 in AAC zapise datotek. Poleg vseh teh podpira tudi...

60 komentarjev

Motorola PEBL za Mario Sharapovo

Slo-Tech - Anna Kournikova je gotovo ena najbolj znanih igralk tenisa, pa ne, ker bi osvojila kup Grand Slam naslovov, temveč zgolj zadari njenega videza -- šport in marketing sta že od pradavnine najboljša partnerja. Njena rojakinja Maria Sharapova pa je dosegla še več, poleg tega, da je lepa, je tudi uspešna v tenisu, oboje pa zna zelo dobro vnovčiti. Pogodbeno sodeluje z Motorolo (med drugim jo lahko vidite v akciji MotoMaria), ki je zanjo oblikovala posebno serijo enega najlepših Motorolinih...

7 komentarjev

Xbox360 z bojnimi poškodbami

vir: Gizmodo
Gigabyte - Gizmodo je včeraj objavil zanimivo sliko predelane Microsoftove konzole Xbox360. Za razliko od večine modov, ki temeljijo na LED diodah, hladnih katodah, pleksi steklu in flouroscentnih dodatkih, je predstavljen izdelek povsem nekonvencionalen. Avtor je svojo Xškatlo namreč poskusil umetno poškodovati in obrabiti, tako da se sedaj zdi, kot da bi preživela izkrcanje v Normandiji, kar pa izgleda precej bolj impresivno, kot se sliši. Če si upate kaj več, kot le menjati plastično prednjo stranico vaše konzole, se sprehodite do izvorne novice.

6 komentarjev

Nokia bo uvedla imena namesto številk

Digital Trends - Ljudje si besede nedvomno zapomnimo lažje kot številke brez pomena. V računalniški branži smo tako navajeni GeForcov, Pentiumov, Audigyjev in ostalih bolj ali manj smiselnih nazivov za izdelke, medtem ko se na trgu mobilnih telefonov tovrsten koncept uveljavlja šele v zadnjem času. Začela ga je Motorola s popularno britvijo in nedavno izdanim kamenčkom (RAZR & PEBL), kmalu se je s čokoladkami pridružil še LG, po novem pa bo dajal besedna imena svojim mobitelom tudi proizvajalec, ki je do sedaj najbolj izkoriščal številska poimenovanja - finska Nokia. Namesto nesmiselnih nazivov, kot so 6234, 3210 in 7650, nas bodo obdarjali s poetičnimi imeni, so povedali včeraj, prvo med njimi pa se bo glasilo Sirocco. Izvorno novico lahko najdete na strani Digital Trends.

22 komentarjev

Tudi Nokia poklanja patente

OSNews - Zadnje čase je očitno kar v modi, da se največja IT podjetja poskušajo odkupiti odprtokodni skupnosti zaradi kolobocije s programskimi patenti. Kot poroča OSNews, so tako tudi pri Nokii ugotovili, da "odprtokodna skupnost spodbuja inovacije ter pomembno prispeva k nastanku in hitremu prenosu tehnologij na uporabno raven". Tako je od sedaj pri razvoju Linuxovega jedra dovoljena uporaba vseh Nokiinih patentov.

19 komentarjev

Motorola izdala prvi pametni telefon, ki uporablja Linux

PC Linux Online - Motorola je predstavila pametni telefon Motorola A760, ki je prva tovrstna Motorolina naprava, ki jo poganja Linux. Hkrati je tudi prvi telefon sploh, ki združuje zmogljivosti operacijskega sistema Linux in tehnologije Java. Predstavitev je prvi sad Motoroline februarske objave, da bo nosilni steber večine njihovih pametnih telefonov Linux. Ta korak so pozdravili in vzeli pod drobnogled vsi, ki vidijo svetlo prihodnost v uporabi odprtokodnega operacijskega sistema v prenosnih napravah.

A760 je vrhunski telefon, ki se ponaša z mnogimi odlikami dlančnikov, saj vsebuje osebni organizator, predvajalnik video posnetkov in glasbe ter orodje za neposredno sporočanje. A760, pričakujemo te v Sloveniji! [:D]

1 komentar

Nov e - poštni virus

The Register - Hm, ponavadi tega ne objavljamo, a ta virus ima nov, že kar genialen način, da prepriča uporabnika, da ga požene. Lepo po vrsti. To je še eden tistih virusov, ki uporabljajo visual basic skriptni jezik, tale virus pa izpiše tole sporočilo:

Subject line: Here you have, ;0)
Message text: Hi:
Check This!
File attachment: AnnaKournikova.jpg.vbs

Huh, virus se predstavi kot slika Anne Kournikove? Če to ni podlo...kakorkoli že, če dobite tako sporočilo, ga kar lepo pobrišite.

5 komentarjev